Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 360
  • 696
  •   1
Отговори
# 555
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Хаха, дааа. И ние пищим. Но не без причина. Пищи когато кака му му вземе играчката, или когато той иска да й вземе играчката, но тя не я пуска, когато не му давам да вземе мопа и да „мие пода”, когато не му давам да „чисти” с прахосмукачката, когато го сваля от масата, или от шкафа или където се е качил, когато му взема лъжицата, понеже вече е достатъчно омазан, когато реша аз да му събуя/обуя панталона, а той иска самичък, изобщо, постоянно пищи и то с такива децибели, че на всички ни заглъхват ушите. И кака му гледа от него и тя започна да пищи. Не стига, че мрънка, а сега добави и това към репертоара.
О,и ние сме в клуба на пищящите за всичко Party
Момичета,мн забавни неща сте писали.Щях и аз да пиша,ама все не ми остава време.И сега даже закъснявам за работа,ама реших да си запиша мисълта Laughing

# 556
  • София
Момичета, имаме си още едно съчетание от думички - „кон мама”  Joy Много е мило, нали?  Joy Казва го като съм легнала за малко и той идва, прекрачва ме, сяда и започва да се тръшка върху гърба ми или корема ми (зависи как съм легнала), все едно язди кон  Joy

# 557
Момичета, имаме си още едно съчетание от думички - „кон мама”  Joy Много е мило, нали?  Joy Казва го като съм легнала за малко и той идва, прекрачва ме, сяда и започва да се тръшка върху гърба ми или корема ми (зависи как съм легнала), все едно язди кон  Joy

Joy Joy Joy Мама е всичкоооо Hug
Браво на вас, много говори това човече. Ние основно сме на "ъ,ъ,ъ" и то доста разпалено и аз, за да се успокои, че съм разбрала казвам " Да, маме, даааа" до следващото " ъ,ъ,ъ" Wink

# 558
Момичета, пропуснах да кажа, че вчера сложихме последната ваксина, надявам се всичко да е ок и живи и здрави да отдъхнем няколко години   Wink

# 559
  • Варна
Искам да попитам колко са общо ваксините за хепатит Б Енжерикс... Не 3, а 4, нали (вкл. до 24-ия час и после три с петвалентните)?!?

# 560
  • София
Искам да попитам колко са общо ваксините за хепатит Б Енжерикс... Не 3, а 4, нали (вкл. до 24-ия час и после три с петвалентните)?!?

С петвалентните слагат синфлорикс. Осве ако не е 6-валентната, вместо 5 валентната. Тогава 6-валентната има и за хепатит Б. Но ако си е просто 5 валентна, с нея не слагат за хепатит. Тази за хепатит е до 24-тия час 1-ви прием, на 1 месец - 2-ри прием и месец след третия прием на пентаксим и синфлорикс - 3-тия прием. След годинката не знам дали пак не я слагат, но преди годинката са 3 приема. Обаче това е схемата ако се слага пентаксим, а не 6-валентна. При другата май наистина приемите са други.

При нас се получи така, че за трети прием на пентаксим, нямаха такава и ни сложиха 6-валентна само третия път. И ни казаха, че в този случай мяма да слагат тази за хепатит Б на следващия месец, защото се съдържа в 6-валентната.

# 561
  • Варна
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm
Според календара излиза, че за хепатит са 4 броя, когато слагат Пентаксим 5-валентни, а не 6-валентни, затова се обърквам

# 562
Момичета и на нас ни биха днес ваксина. Каза ако се подуе мястото да му сложа риванол и да го мажа със...... (не помня какво). Можете ли да ми помогнете какво беше?? Ние винаги имаме проблеми с тези ваксини и по-добре да си го купя, ама какво беше.... newsm78

# 563
  • София
Жулиета, аз помня, че казваха да слагам компрес с риванол или лепенка кул пач. Но за мазане нищо не са ми казвали ... По добре се запаси с панадол или нурофен, ако случайно вдигне Т. Дано всичко да е наред.
Нашата последна ваксина е на 31-ви.

# 564
Аз само кул пач съм слагала. Не се сещам с какво може да е трябвало да се маже, може би Фенистил  newsm78

# 565
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз на място в кабинета слагам лепенка Кул пач по препоръка на лекарката.
Вчера му биха последния Синфлорикс, нали го бяхме пропуснали и другият месец живот и здраве ще слагаме последния Пентаксим и да се приключва най-накрая.

# 566
Аз само кул пач съм слагала. Не се сещам с какво може да е трябвало да се маже, може би Фенистил  newsm78
Даа, права си. Фенистил беше! Тотално ми излезе от главата. Вчера нямаше подуто, а днес от разходки съм забравила даже да проверя. Дано сме се разминали този път.

# 567
  • Варна
Майчета, това ранно ставане при нас в 4-5ч всяка сутрин определено не е просто период, мина повече от половин година така, не издържам вече, незнам ако трябваше да се върна и на работа как щях да гледам там. А и няма значение дали през деня е спал цял следобед или е дремнал за малко. Възможно е и зъбите да го мъчат, давам дентокинд, ама ефект няма, имам дормикинд от същата серия на мама натура и се чудя дали да го почвам. Незнам вече, ама мача стана много нервен, когато човек не се е наспивал не помня от кога

# 568
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ох,милата.Сигурно си пробвала всичко,но да питам все пак - даваш ли му АМ като се събуди? Защото и моя се буди по два пъти през нощта(като втория път е около 4ч) и като му дам шишенцето с мляко той хем продължава да си дреме ,хем пие,и като го изпие му давам бибата и е почти готов,полюшквам го малко и така заспива .

# 569
  • Варна
Аз имам впредвид, че става толкова рано, а иначе се буди и през нощта, давам му да суче и заспива, но сутрин директно си става и не мога да го приспя по никакъв начин

Общи условия

Активация на акаунт