С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 541
  • 860
  •   1
Отговори
# 540
Апъртаментът е купен с ипотечен кредит от приятеля ми. Той го и изплаща. Имаше малка помощ от нея първата година, но от тогава си го плаща сам. Къщата в която живее майката на свекърва ми си е нейна, а свекито е единствен наследник. н.е. си е нейна.
А свекърва ти няма ли свое жилище? Къде е живяла преди приятелят ти да купи апартамент?
Преди това живееха в апартамента с брат му. Той е наследствен от баща му
Евалата! Значи мъжът ти е три пъти прецакан. Наследственото жилище и грижите на мама за онепраданото братче, а твоят да изплаща ипотека и да обгрижвате мама докато си почива.
Според мен също не е лошо да седнете и да си изговорите нещата, а майка му при това положение да се сърди на другия брат. Между другото, ако е наследствен апартамента, тя има най-голям дял като съпруга на починалия (ако са имали брак към момента на смъртта) и най-голямо право да живее там. Поредният случай, в който се натоварва едното дете (обикновено кадърно и можещо) за сметка на онеправданото и с лош късмет. Жал ми е за жената донякъде, но като правило родителите ги създават тия онеправданите.
Аз като правила къща, лишавала се от много неща  и пестяла всяка стотинка,докато  строихме, мога да кажа, че не е лесно да си оставиш дома и да се изнесеш. Първата нощ, в която отидохме в новата ни къща след 30-год. в голямата къща, не можах да мигна. Мъж ми дори зарони сълзи като  се изнесохме. Трябваше ни време да свикнем, въпреки че го направихме по наше собствено решение и с ясната мисъл, че така ще е най-добре за всички,  А  къщичката ни е в същия двор!  Какво остава да отидеш на село или другаде. Но какво ли не прави човек заради  децата си!? Дори да отиде на квартира. Ама не всеки го може. най-вече емоционално.
K.A.G., има разлика между твоят случай и този. Каква емоционална травма ще нанесе на свекървата да се изнесе от апартамента, който синът й е купил с ипотека и още изплаща? По-скоро жалко, че тя не е тактична и съобразителна като теб.

# 541
Това за апартамента на брата, който е наследствен от бащата, беше важно уточнение. Не зная как те са уредили отношенията си като наследници, но като съпруга на починалия, тя има най-голям наследствен дял. И след като обслужва въпросния брат, ето къде би следвало да отиде да живее. Но това зависи от мъжа на авторката- дали ще приеме тази идея за нормална, или ще реши, че жена му гони майка му. Опасявам се, че след като авторката толкова време е съжителствала със свекървата, сега тя ще излезе лошата. Дано греша, но така или иначе, топката е в мъжа ѝ.

# 542
Евалата! Значи мъжът ти е три пъти прецакан. Наследственото жилище и грижите на мама за онепраданото братче, а твоят да изплаща ипотека и да обгрижвате мама докато си почива.
Според мен също не е лошо да седнете и да си изговорите нещата, а майка му при това положение да се сърди на другия брат. Между другото, ако е наследствен апартамента, тя има най-голям дял като съпруга на починалия (ако са имали брак към момента на смъртта) и най-голямо право да живее там. Поредният случай, в който се натоварва едното дете (обикновено кадърно и можещо) за сметка на онеправданото и с лош късмет. Жал ми е за жената донякъде, но като правило родителите ги създават тия онеправданите.
Аз като правила къща, лишавала се от много неща  и пестяла всяка стотинка,докато  строихме, мога да кажа, че не е лесно да си оставиш дома и да се изнесеш. Първата нощ, в която отидохме в новата ни къща след 30-год. в голямата къща, не можах да мигна. Мъж ми дори зарони сълзи като  се изнесохме. Трябваше ни време да свикнем, въпреки че го направихме по наше собствено решение и с ясната мисъл, че така ще е най-добре за всички,  А  къщичката ни е в същия двор!  Какво остава да отидеш на село или другаде. Но какво ли не прави човек заради  децата си!? Дори да отиде на квартира. Ама не всеки го може. най-вече емоционално.
K.A.G., има разлика между твоят случай и този. Каква емоционална травма ще нанесе на свекървата да се изнесе от апартамента, който синът й е купил с ипотека и още изплаща? По-скоро жалко, че тя не е тактична и съобразителна като теб.
[/quote]

Това за неоправдани син точно тя го е направила такъв. Като любим син всичко за него, той все е с лош късмет и проблеми. Винаги е било така. Но не иска да живее при него, защото той я ядосва постоянно, докато при нас никой не я закача за нищо. Иначе наистина тя има дял от апартамента на брат му.

# 543
  • Варна
Ами в тоя случай се казва - насадила си се на пачи яйца. Ситуацията е кофти, явно обаче само за теб. На другите участници никак не виждам да им е кофти. Каквото и да кажеш или направиш, ти ще си лошата и черната, свиквай отсега.

# 544
Не знам какво да кажа. И ние сме в нов дом, споменавала съм вече. В съседния ход има големи апартаменти по 120кв.м., там живеят мама, син и снаха с една внучка. Снахата разхожда кучето, внучката винаги има кой да я прибира от училище, винаги им е изпрано (аз като една клюкарка  Mr. Green) и свекървата дори сее и копа пред блока, а аз чат-пат събирам боклуци с нея от градинката и чукаме мохабет. Изглеждат така, сякаш са намерили хармония.
Няма ли как след сватбата и вашата свекърва да живее с вас?
Т.е. мислиш ли, че може да се нагодите за общо съжителство + бъдещо дете?
Щото то най-хубаво сами, ама понякога живота не предоставя такива възможности.
Аз съм върл противник на съжителство с дъртите, обаче има и плюсове. Като се роди бебето и отхвръкне, за да не го захранят с кебапчета, бабата може да го гледа понякога вечер, а вие да бъдете като младоженци. Защото вие вече ще бъдете родители,  но все пак оставате и партньори.
Ако свекито живее с вас, да помага на вас, какво си дава всички пари по другото 40 годишно дете. Той не работи ли? Ми една вода от 20лв. да плати, пак е в помощ.
Ако е разбрана като КАГ може да ти е в помощ за детето.
Това са някои плюсове, никак нелоши.
Минусите ги дъвчем от хан Аспарух. Laughing

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 08:32 от JonyBonboni

# 545
Вече не ме интересува дали ще съм лошата. Толко години съм добра и си мълча. То и най-търпеливият човек в един един момент му писва. Чакахме я да навърши годините за пенсия, да се пенсионира, и да си отиде на село, но вече 2 години ги има и не иска да го направи... Затова е време ние да направим нещо по въпроса и без да се е пенсионирала

# 546
Като се почне за имоти и питате до девето коляно кой какво е притежавал и притежава.

Защото нещата често са крайно неясни. Как така  е наследствен от бащата. в такъв случай свекървата има половин апартамент, 2мата братя по четвърт.Мъжът на Саня е приел мама, за да му помогне за апартамента. Той сам си го изплаща, Саня след 14 г. заедно не взима участие, само иска да й го опразнят.  

# 547
Саня, а ти защо мълча толкова години? Тя какво ти е виновна жената? До вчера си бяла и добра, утре надяваш халката и моментално свекървата да се изпарява.
Значи като си гадже/приятелка мама може да е там, ама като си жена вече е друго.
Странна логика. Трудно ще ви е след толкова години.

# 548
  • при късмета
Като се почне за имоти и питате до девето коляно кой какво е притежавал и притежава.

Защото нещата често са крайно неясни. Как така  е наследствен от бащата. в такъв случай свекървата има половин апартамент, 2мата братя по четвърт.Мъжът на Саня е приел мама, за да му помогне за апартамента. Той сам си го изплаща, Саня след 14 г. заедно не взима участие, само иска да й го опразнят.  
Извърташ всичко, тя не каза това. Каза, че за апартамента майката е помогнала еднократно. При това свекървата не поема нищо по имота, те двамата плащат всичко, че свеки да дава парите си на другия син, който живее в общия им имот и то сам. Ако плащането на сметки толкова години не е участие, не знам какво е

# 549
Не знам какво да кажа. И ние сме в нов дом, споменавала съм вече. В съседния ход има големи апартаменти по 120кв.м., там живеят мама, син и снаха с една внучка. Снахата разхожда кучето, внучката винаги има кой да я прибира от училище, винаги им е изпрано (аз като една клюкарка  Mr. Green) и свекървата дори сее и копа пред блока, а аз чат-пат събирам боклуци с нея от градинката и чукаме мохабет. Изглеждат така, сякаш са намерили хармония.
Няма ли как след сватбата и вашата свекърва да живее с вас?
Т.е. мислиш ли, че може да се нагодите за общо съжителство + бъдещо дете?
Щото то най-хубаво сами, ама понякога живота не предоставя такива възможности.
Аз съм върл противник на съжителство с дъртите, обаче има и плюсове. Като се роди бебето и отхвръкне, за да не го захранят с кебапчета, бабата може да го гледа понякога вечер, а вие да бъдете като младоженци. Защото вие вече ще бъдете родители,  но все пак оставате и партньори.
Ако свекито живее с вас, да помага на вас, какво си дава всички пари по другото 40 годишно дете. Той не работи ли? Ми една вода от 20лв. да плати, пак е в помощ.
Ако е разбрана като КАГ може да ти е в помощ за детето.
Това са някои плюсове, никак нелоши.
Минусите ги дъвчем от хан Аспарух. Laughing
За съжаление нашият апартамент е 65 кв и свеки обитава хола, нямаме много място. Не можем да си поканим дори приятели, защото тя ще седи с нас. В началото помагаше пазаруваше, готвеше, но сега не е така. По цяла вечер седи пред телевизора. Предпочитам да сме сами. Тя ако има желание и от разстояние може да помага. Селото където живее майка й е на 7 км от нас.

# 550
Предпочитам да сме сами.

А мъжът ти какво предпочита? Който всъщност е собственик на апартамента.

# 551
Той също иска да сме сами, но не смее да й каже, защото тя ще се разсърди.
Относно даването от моя страна аз давам пари за сметките и пазарувам основно аз.  

# 552
Дано си пазиш бележките на твое име.

# 553
Саня, а ти защо мълча толкова години? Тя какво ти е виновна жената? До вчера си бяла и добра, утре надяваш халката и моментално свекървата да се изпарява.
Значи като си гадже/приятелка мама може да е там, ама като си жена вече е друго.

Това че толко години живее при нас, малко ли е? Защо да не искаме да се махне като апартамента не е нейн. Това че не се е сетила толко години, че сме големи хора и имаме нужда от уединение а не и казваме нищо от уважение, не означава, че трябва цял живот да мълчим. А пък и когато, дай Боже скоро, имаме дете вече ще ни стане тесничко.

# 554

Това че толко години живее при нас, малко ли е? Защо да не искаме да се махне като апартамента не е нейн. Това че не се е сетила толко години, че сме големи хора и имаме нужда от уединение а не и казваме нищо от уважение, не означава, че трябва цял живот да мълчим. А пък и когато, дай Боже скоро, имаме дете вече ще ни стане тесничко.
Защото досега не сте се сетили, че пречи, но сега, когато видиш ли, ставате "законно семейство", изведнъж ви пречи. Ей това е проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт