С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 663
  • 860
  •   1
Отговори
# 135
Babunka, гаджето ти те е държал права до масата, докато той вечеря, а ти наливаш на баща му и после го правиш съпруг и баща на децата си. Това не е като да си си научила урока. Това е като " Човекът е единствен в природата, който може да се спъне неколкократно в един и същ камък"
 Не съм ти във фен клуба определено.

Така е, права си, трябва да му трия сол на главата всеки ден до края на живота си заради това. Нищо, че предварително ме беше предупредил, че баща му е с мнооого остарели и странни разбирания и да не му се връзвам. Но постъпката му е непростима...в пъти по-лоша от това, че когато забременях и живеехме в "уж" моя апартамент - родният ми баща ни изрита на пътя зимата с ултиматум за аборт, а ММ се запъна, че детето си не убива и ме поведе за ръчичка хлипаща и премръзнала из София в търсене на хотел с последните ни пари пред заплата..И че всеки момент оттогава е бил до мен във всяко едно отношение и момент. Ама ха, ша ми съ праи...Ей сега отивам за точилката  Flutter
Си в клуба, си, я как ме преследваш из темите и се занимаваш със скромната ми особа Grinning

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 18:47 от babunka

# 136
  • София
А за абсурд - бащата на детето ми си е съвсем известен даже, но ти фантазирай, фантазирай.
Абсурд има някаква голяма драма със самотните майки май. Да не е направил мъжа й на някоя дете, че такава злоба се излива
Луничке, най- малко аз ще тръгна да ти вадя постовете, в които пишеш и че не си е признал детето, че новият ти мъж хем се държи добре с него, хем пък не, че ти имаш проблеми със себе си, хапчетата  и  бирата...........
Това, че не помниш кога и какво, е твоя работа, но да обвиняваш в изливане на злоба след писанията си, е доволно смешно. Mr. Green

# 137
Ще те подмина с присмех, извади ми постовете от 2006 г. след първата ми сватба, да, ако си толкова дребнава. За себе си го направи. За твое сведение спор не се води с говорене за стари неща, а с придържане към темата, но като липсват аргументи срещу 'Мри сега'.

Мислех си аз за изпращането и за предложението, както и за общото между двете. Общото при нас е, че никога не се стига до разговор за каквото и да било, без първо тя да е разпоредила какво да се прави. Аз затова изрично написах, че проблемът ми е Изискването за изпращане, Изискването за сватба и т.н., то си е системно. Да, ще предложиш да изпратиш, и ще изпратиш. Кофти звучи обаче обратното - да отидеш някъде с идеята, че някой ти е длъжен. Изобщо при нея нещата стоят така: само тя знае и може, ако някой смее да каже нещо бива му начукано канчето, включително и на сина й. Като кажа, че нещо е направил, и тя се хили подигравателно "О, ама наистина ли, той успя...?", недай боже нещо да види което е пропуснал, веднага обаче ще бъде изтъкнато. Години наред обясняваше, че той не можел да си намери работа, че бил некадърен, че там, където работеше му бил единствения шанс в живота. Колко сълзи съм изревала за това, аз си знам. Аз от едната страна стоя и говоря, можеш, ще се справиш, с това, с онова, с всичко, няма секунда, в която да не съм го подкрепяла. А тя от другата страна стои и ми прави сечено и при първа възможност - ето, видяхте ли, права съм, той наистина е зле ...
И защо ме дразни изпращането ли? Когато кара той шофьорския курс преди 5 години, след като аз купих колата, той нямаше своя и не караше дотогава. Е спука се да обяснява как било опасно да се кара, за какво му била шофьорската книжка, да не се бил качвал на колата и т.н. Ама после, като дойде време да я вози нея, с моята кола, изведнъж се изметна. И това е само пример. Щото съм била свидетел с годините на смачкването на самочувствието му и предложението всъщност беше част от това - да каже - ти не ставаш, ти не си мъж, нищо не умееш и не можеш да се справиш.
Ох, не ми се навлиза, затворила съм тази глава, без писаници във форума, пропуснах го този период. Вместо това си имам бивша свекърва, тя компенсира и за тази, и за сина си. Така че не всички са скочубри знам от личен опит.

# 138
Анонимке, много жалка и злобна душичка си ти, че и дребна, дребна.... Поне да помнеше с повече точност моите истории, а не да ги нагласяш, ама пиши си, надявам се ти носи духовно удовлетворение на мишата душичка Wink
 Babunka, браво на твоя мъж няма да му кажа, само от онова действие, един як шут отзад и до там. Баща му не бива, свекървата поне в час ли е?

# 139
  • Canada
Луна, това ''мри там'' извадено от контекста, няма как да го коментирам. Обичаш да си център на внимание, това го разбрах.

# 140
  • при късмета
Зои и ти веднъж да дадеш съвет за шут отзад на мъж. Къде ти останаха апелите за компромис и примирение? Обаче ако трябва да сравняваме твоя, с този на Бабунка, трябваше да си последвала собствения си съвет, преди да го дадеш. За твоя мъж като стане дума, чак свекърва ти започваш да оправдаваш и то от твоите оплаквания.
До сега в темата за по-подкрепящ мъж от този на Бабунка не съм прочела.
И защо да не е вярно, че бременна те караха да масажираш етърва ти? Това ти беше едно от първите оплаквания в темата. Първо беше свекърва ти, като ти казахме, че мъжа ти е виновен за държанието на свекървата се опита етървата да я приравниш към свекърва ти. Оплакваше се, че и двете сте бременни, а и тя и свекървата те юркат.
За пердетата също е вярно и пак ти си се оплаквала.

# 141
Тя кистата преди 2г са й я открили, при профилактичен преглед, а незнайно защо беше решила, че е болна от рак и така тръгна по лекари. Защо да не ходят пенсионерите на профилактики, напротив, те по-редовно ходят. Вчера срещнах една съседка, каза че отива на редовният профилактичен преглед, защото й се полага кръв да изследва и какво там още. Докато на мен ми се полага килограми и ръст, и кръвно, затова и не ходя. А навремето аз си имах оплаквания, но ЛЛ каза млада съм, сигурно имам гастрит, оказа се впоследствие че е жлъчка, което давам за пример, че когато някой по-възрастен се оплаче, като че повече му обръщат внимание, докато ако си по-млад, казват млад си нищо ти няма.

# 142
Ма Ко, ако не си забелязала те подминавам, защото намирам за безпредметна и безрезултатна комуникацията с теб, ти обаче защо упорито ми дишаш във врата? Толкова ли съм те засегнала назад?
 И не се прави на много толерантна, ти на собствената си майка си готова да обявиш война, ако нещо личностно те настъпи, няма как да оправдаеш козируване и доливане по чашите на мъж и свекър, хайде моля ти се!
Боже, чак сега те прочетох за мъжа ми! Ма Ко, не си в ред определено  ooooh!

# 143
Тя кистата преди 2г са й я открили, при профилактичен преглед, а незнайно защо беше решила, че е болна от рак и така тръгна по лекари.
Някои хора под киста разбират - рак. Оттам е тръгнал филмът.

# 144
От пиротонит след операция за отстраняване на  апендикс, почина 16 годишно дете на моя колежка. Та и тази операция може да е сложна и животозастрашаваща.

Така е, но тя нямаше перитонит, нито пък сама си каза, нищо злокачествено.
Аз както казах се моля скоро да не се разболява от нищо, жива и здрава да е. А относно психическото й състояние, както писах  знам, че пие някакви хапчета "за нервите", даже след операцията 5 пъти за 2 часа се провеждаха разговори между ММ и баща му, ами сега като са й забранили вода, какво ще стане ако пак "я хванат нервите", но никой не ми казва с каква диагноза е  newsm78 явно нещо на нервна почва, но какво, отказват да ми кажат, отклоняват темата, и оправдават всяко нейно действие с тази "диагноза".
Дени може би си права, но защо чак сега се е сетила, идея си нямам. Сигурно от скука, от 1г е пенсионерка, и се вредиха с компютър, та може и от скука да е чела нещо такова.
Бабунке другият път сигурно аз ще откача, най-много да продам жилището да им върна вложената сума и да ида да си лекувам нервите на Хавай например. Mr. Green

# 145
Ако майка ми, или свекървата продължават да си правят, каквото си знаят разговорите стават на 6 очи. С мъжът ми заставаме като семейство един до друг и си отстояваме позициите, пък който иска да се сърди.
Абе няма сърди се, не сърди се, има "Добре, няма проблем" и после зад гърба ни - друго. То да беше човек, да каже - не съм съгласна, ще си я подстригвам, да знаеш с какво си имаш работа, а то подмолно и подло, като мишка.
Скарлет, точно същото ми се е случвало на мен, 1:1. Уж яйчници, кисти и нам какво , накрая, за да оправдаят безхаберието си, махат апандисита, че да се знае все пак какво са правили, нали се сещаш. Точно за моя си случай мислех, като коментирах и теб в предишната тема. Е, при мен имаше много силни болки, но не и там, където е въпросният апандисит, беше спешно и така, храс прас, оправиха ме набързо.
Аман от "стани доктор и ти". Защо си мислите, че операцията от апандесит е лека и няма усложнения при нея. Между другото едно от срещаните усложнения е срастване на яйчник с апендикса. И затова може да няма никакви индикации, който да подскажат за това.

# 146
  • Бургас
Стига сте се карали. Факт е, че мъжа на всяка от нас не е реагирал/постъпвал както трябва в някои моменти. Дайте сега всички да бяхме били шута на мъжете си, защото са били неадекватни понякога. И babunka и Zoι са имали поводи за шутове така, че по-кротко в спора "на кой мъжа е по-кофти".

Скарлет, свекърва ти е жива хипохондричка. Жалко, че в България не се гледа сериозно на психическите заболявания и хората вместо да се справят с тях, ги задълбочават още повече

# 147
Операцията е  лека като е навреме  и диагнозата точна.Но  заболяването имитира други и не е  толкова лесно да се откри е рано.Тогава стават перитонити и усложнения.Сраствания  ,болки и проблеми.Което не значи,че някой  е прав да се тръшка извън възможностите си и  да изнудва.

Иначе ми се струва,че свекървите в темата не ви пречим,справяте се и без нас блестящо.Ни е поне  тушираме,вие  изостряте  климата.Сопрете се бе,булки!

# 148
  • при късмета
Какво общо имаше толерантността? Просто отчетох поредното противоречие. Като раздаваш съвети, най-малкото се очаква ти да се водиш от собствените си. Иначе излиза малко като фурнаджийската лопата, върти се на където ѝ е угодно само за момента.
Аз и да съм давала съвети за шутове на този и онзи, поне съм ги дала от личен опит и съм ги приложила преди това. За това и ги давам, защото знам, че работи. Като даваш съвет за нещо, през което самия ти не смееш да минеш е лицемерно

# 149
Джули, моля те не ме вкарвай в такъв филм, с на никоя не си меря мъжа! То каквото сама допусне и си причини една жена, мъж не може да го направи!

Ма Ко, наясно ли си каква теза защитаваш или просто ей така празнословие, но нали е срещу мен?

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 21:29 от Zoι

Общи условия

Активация на акаунт