С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 642
  • 860
  •   1
Отговори
# 165
Без да го е обсъдил с мен? Ако не му е мил животеца, може. Mr. Green

# 166
  • при късмета
Моя дребния отказа да ходи на фризьор и понастоящем го подстригва баща му, вкъщи. Не, че е специалист фризьор, с машинката само го подстригва. Въпреки това поне по 3 пъти пита преди това как и какво да направи.
Иначе в/у себе си си прави много експерименти. И най-ме дразни, като му кажа "обръсни се" и той си бръсне главата, а оставя брадата. Ама експерименти в/у детето, особено несъгласувани не е правил

# 167
  • Най-красивата страна
Аз не разбирам какъв е тоя зор бабата да подстриже детето или пък да му дава храни за които знае,че
майката не позволява.Може би бабите мислят,че имат същите права като родителите,че детето е и тяхно,че знаят повече от майката и от педиатъра или какво?
Детето си има родители,които решават какво ще яде,как и кога ще бъде подстригано ....
Не е трудно бабата и дядото да се съобразят с това.И така ще се избегнат конфликтите.

# 168
бабите мислят,че имат същите права като родителите,че детето е и тяхно,че знаят повече от майката
Това е отговора. За тях майката е дете, което няма достатъчно мозък в главата за да реши кое е най-добро за внучето, какво разбира тя, бабата е отгледала дете, и има опит. И изобщо не й идва на ум, че за последните 25-30, в моят случай 40 години е забравила и малкото, което е знаела за гледането на деца, че времената са се променили,  и че очевидно родителят вече не е дете. И да не го подстриже, достатъчно е да ти надува главата с непоискани съвети, пак дразни и пак ще има конфликти.То слушаш, мълчиш, слушаш, мълчиш, но накрая ти идва до гуша.

# 169
  • Пловдив
Какво правим тогава, когато чавето само се подстриже? Обикновено непоправимо, до кожа. Laughing Laughing Laughing

# 170
Какво правим тогава, когато чавето само се подстриже? Обикновено непоправимо, до кожа. Laughing Laughing Laughing
С всички сили се стараем да не получим инфаркт при гледката. Laughing

# 171
  • Най-красивата страна
Едно е детето да си отреже косата само или таткото да го остриже нескопосно,но съвсем друго е да го отавиш на баба да го гледа за половин ден и да си го вземеш постригано.

# 172
  • София
Ами аз пробвах да дишам дълбоко и писах във форума. За момента ми помогна  Laughing

# 173
  • Пловдив
Ами аз пробвах да дишам дълбоко и писах във форума. За момента ми помогна  Laughing
Тъй, тъй, и аз. Не във форума, във ФБ пуснах снимка Joy Joy Joy

# 174
  • Бургас
Едно е детето да си отреже косата само или таткото да го остриже нескопосно,но съвсем друго е да го отавиш на баба да го гледа за половин ден и да си го вземеш постригано.

Пък и детето и таткото може да отнесат някой шут докато при свеки не върви да се приложи този метод  Mr. Green
А ако детето се подстриже до кожа, ще казвам, че има краста. Така няма да чакам много по опашки

# 175
Не ме подсещай, скандала го изяде, но боя и се размина, че дядо й я скри  Laughing седмица преди да направи 5, удар как не получих, дълга до кръста коса, като я видях как се е остригала до кожа бях първо  Shocked и после  newsm61 smile3511 виках, карах се, скриха я, и тогава newsm45 и си казах, коса расте, акъл дали ще й дойдеНа снимките от РД е като палестинско сираче, отпред до кожа, отзад къде беше сварила се беше хванала. Отзад я поизравни фризьорката, но отпред и тя не можа да оправи поразията.

# 176
Ох, Янтра, точно същото щях да питам, защото моето не се е подстригвало само, но майка му   Embarassed И вежди и мигли съм стригала  ooooh!.

# 177
Вежди и аз съм подстригвала.
А на времето, когато имахме въшки, не помня да е имало дете, което да не се е подстригвало самичко.  Mr. Green

# 178
Аз на времето само веднъж хванах въшки, но се случи на тържество, в което участвах и носех перука. Такова чесане не ми се е случвало, а майка ми си мислила, че съм притеснена и за това се дръгна като краставо магаре  Mr. Green. Вторият път хванах въшки тук, от детето  ooooh! В офиса такова чесане падна, докато се усетя и се изнеса за дезинфекция  Simple Smile.

# 179

Пък и детето и таткото може да отнесат някой шут докато при свеки не върви да се приложи този метод  Mr. Green
А ако детето се подстриже до кожа, ще казвам, че има краста. Така няма да чакам много по опашки

По-добре кажи, че има въшки. Моментално всички ще се изнесат от салона.

Съвсем сериозно- проверявайте за буби. Нашата учителка ни предупреди да мажем профилактично, защото били плъзнали пак, въпреки ежедневните филтри от мед. сестрите.
 Някога аз като бях дете ходехме на обществена баня, а въшки нямахме. Сега всяко семейство си има баня, уж по-добра хигиена, а пълно с въшки.

Съвсем наскоро и моят внук си беше самонаправил прическа с ножичката за училище. Добре, че беше малко дялнато, та фризьорът бързо го оправи.

Вени, ако детето е често и за по-дълго при баба, все пак се налага и тя да взема решения. Не може за всяко нещо да звъни и пита може ли това, може ли онова.
Малко се преекспонират "своеволията" на бабите. Според мен  се търси повод, за  изолиране.  Не визирам конкретния случай за подстриганото дете.

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 15:36 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт