С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 655
  • 860
  •   1
Отговори
# 300
  • при късмета
За това повечето днешни двойки нямат желание да празнуват с възрастните. За тях празника е само и единствено на масата и много точно да е спазена традицията, какво точно да е сготвено. Скука и досада.
На Бъдни вечер правя пита, даже слагам много повече късмети от паричка. Но не е задължително вечерята да е постна при нас. Правя каквото ни се яде. Случвало се е и да е, само защото обичаме и боб и пълнени чушки. Сърми не яде никой вкъщи нито лозови, нито зелеви.
Аз не пипвам агнешко, нито да готвя нито да ям, така, че и на Великден не правя. Няма да го проям само защото трябвало на този ден това да се яде. Глупости.
Празниците ни обаче са много по-весели, дори да нямаме гости, а да сме само ние, отколкото на повечето при задължителното гостуване на хора, за които празника е само какво има на масата. Бас хващам.
А ако още бяхме без дете, съвсем нямаше да ми е излишно още едни 3 дни в годината, изкарани както на теб ти е кеф.

# 301
  • София
Глупости. Миналата година фамилията гласува, т.е. предложих на децата и оставих те да решат дали да караме ски и да ядем вечерта от топлата витрина в Билла или да готвя цял ден и да спазваме традиции. Дали пък не карахме ски с удоволствие? И на Коледа пак Simple Smile
За мен, Бъдни вечер и Коледа са много важни само за тези, които са вярващи и разбират символиката на празника.
За останалите е традиция, оказваща колко манджи да сготвиш и поднесеш, и повод да се делят на " моето семейство", " твоето семейство", "да ходим ли при дъртите или да тракаме тенджерите у нас?" Mr. Green

# 302
Не тенджерите, пластмасовите кутийки от готовата храна. Simple Smile
 Всеки както иска да си празнува, не е моя работа. Аз искам да възпитавам в традиции и да създам уют вкъщи и спомени на децата си. Точно тези празници за мен са едни от най-важните и семейните.

# 303
  • София
Разбирам те и ако успееш, ще е чудесно! Hug

# 304
  • Пловдив
А ние искаме да караме ски, семейно. Искам да възпитам децата си да правят каквото им харесва на тях в рамките на законното и моралното.

# 305
А ние искаме да караме ски, семейно. Искам да възпитам децата си да правят каквото им харесва на тях в рамките на законното и моралното.
Чудесно, аз не ти го оспорвам.
 Мерси, АбсурТ, само да сме живи и здрави.

# 306
  • при късмета
Не тенджерите, пластмасовите кутийки от готовата храна. Simple Smile

Ти като си поръчаш за вкъщи готова храна от пластмасовите кутийки ли я ядеш? Защото аз си я слагам в нормални съдове

# 307
  • Fort Worth, TX
Истината е 1.Колкото по-далече, толкова по-добре.Моята я чувам евентуално 2 пъти на месеца и то, за да й кажа добро утро по скайп в промеждутъка.в който говори с детето и мъжа ми.Не ми липсва.Не ме интересува какво прави и не ме дразни с нищо.Доживях го този момент да сме безумно далеч една от друга.

# 308
  • София
Ами, и аз така. Не, че разстоянието се е променило, а просто, аз помъдрях, и спрях да водя малки, ненужни битчици. Не се опитвам на всяка цена да изричам мнението си, а когато сме на диаметрални такива, казвам "ок" и си правя, каквото смятам за добре. Не ѝ позволявам да ми се бърка в личния живот, а в случаите, в които си го позволи, само се  споглеждаме и не е необходимо да се обяснявам. Мисля си, че след 15 години заедно със сина ѝ, тя все пак прие факта, че аз съм избора му.
Не съм убедена, че преди не ми харесваше повече, защото мъдростта идва с годинките, а това означава, че аз поостарявам Simple Smile Та, мили дами, можете да погледнете и с други очи на конфликтите, които са неизбежни, когато сме млади козлета, тръгнали да променят света с рогцата напред

# 309
Много тъжно звучи на Бъдни вечер да си с поръчана храна отвън. Хем не я чета Ма Ко вече, защо се обърках.
Глупости. Миналата година фамилията гласува, т.е. предложих на децата и оставих те да решат дали да караме ски и да ядем вечерта от топлата витрина в Билла или да готвя цял ден и да спазваме традиции. Дали пък не карахме ски с удоволствие? И на Коледа пак Simple Smile
e блазе ви, завидях
ние не караме ски, а и Софията малко трудно става за 1 ден да го направиш, а много искам да се научим.
За нас варианта е зимни кънки, ще ти открадна идеята за Бъдни вечер.
Аз спазвам традициите в храненето, само дето децата не ядат такива неща /постните/, та нахалос ги готвя. Надявам се големия поне тиквеника да ми яде тази година, че нещо прояде той и започна да налита на баници. А ако има сняг, ще сме с шейните, при нас това е голямата радост. Но последните Коледи нямаше. Sad

# 310
  • Пловдив
Много тъжно звучи на Бъдни вечер да си с поръчана храна отвън. Хем не я чета Ма Ко вече, защо се обърках.
e блазе ви, завидях
ние не караме ски, а и Софията малко трудно става за 1 ден да го направиш, а много искам да се научим.
За нас варианта е зимни кънки, ще ти открадна идеята за Бъдни вечер.
Аз спазвам традициите в храненето, само дето децата не ядат такива неща /постните/, та нахалос ги готвя. Надявам се големия поне тиквеника да ми яде тази година, че нещо прояде той и започна да налита на баници. А ако има сняг, ще сме с шейните, при нас това е голямата радост. Но последните Коледи нямаше. Sad
Е как да не може????? На Витоша. Като студенти избягаме от лекции в петък следобед, 5 спускания и се прибираме Simple Smile

# 311
  • при късмета
Пълна луна, наистина ли винаги готвиш каквото изисква традицията, а си напълно наясно, че децата няма да го ядат? Вместо да ги заведеш някъде или да изкарате дните, в които сте цялата семейство в някакво забавление или набързо да направиш нещо, което ще ядат, ти по празници готвиш и то нахалос. Ако на мен се случи ще си кажа "егати празниците"

# 312
За това повечето днешни двойки нямат желание да празнуват с възрастните. За тях празника е само и единствено на масата и много точно да е спазена традицията, какво точно да е сготвено. Скука и досада.

Все се чудя на категоричните ти изказвания - щом при вас е било така, значи при всички е така.  Характерно е за ограничените хора.

# 313
И ние сме така, не сме ограничени, а практични
Защо да готвя пълнени чушки с боб, тиквеник или баклава, ако няма да се изяде
Понеже често имаме импровизирани гости по празниците, те си носят пиене( алкохолно или безалкохолно) плюс едно ядене, например десерт.
Хапваме малко по-празнично, но в никакъв случай не отрупана маса с 19 яденета  Laughing Може да е постно, например повечко салатки, може да има питка, да, но не и втелясване дали всичко е под конец
Спокойно и уютно ни е, гледаме си филм, играем си някоя игра, почиваме си, разхождаме се, а не се скапваме от пазаруване, готвене, тичане и притеснение Simple Smile

# 314
точно ограничени са тези, които смятат, че при всички е тичане, готвене, пазаруване, 19 ястия.

Общи условия

Активация на акаунт