С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 633
  • 860
  •   1
Отговори
# 315
То това е разликата, дали ще се приготвиш с желание и любов, пък било то и три неща, или ще го приемеш като скапване. За мен едно обикаляне в МОЛ ще ме скапе два пъти повече, отколкото да наредя една маса. И ако искат да ядат децата, важното е да знаят, че този светъл празник се почита така. Винаги може да се завърти менюто спрямо вкусовете вкъщи. Питка, печени картофи, кой не ги яде?

# 316
  • при късмета
точно ограничени са тези, които смятат, че при всички е тичане, готвене, пазаруване, 19 ястия.
Къде точно прочете да твърдя подобно нещо?

Едно е да сготвиш и да знаеш, че ще се яде, съвсем друго да готвиш нещо, което трябвало, а пък после да го хвърлиш.
Ограничено е да смяташ двете коренно различни неща, за едно и също

# 317
  • Варна
Няма ли теми за коледните трапези и навици?

# 318
Всеки случай, ако синът ми доведе снаха, ще се постарая повече  от обикновеното. После тя ще каже - ау, тя наготвила 19 манджи.

# 319
Аз написах, че не готвя 19 ястия, и явно освен че съм ограничена, не готвя с любов  Laughing
Мола го обикалям служебно и хич и не стъпвам в него по празници  Grinning Има достатъчно приятни неща за правене
По темата- свеки като гостува, мъкне разни манджи по нейни разбирания. Подмятат се после сума време, защото не са съобразени с нашия вкус, но не се дразня вече Simple Smile Сигурно са приготвени с любов, но...

# 320
Съвсем точно съм цитирала ма ко и се обръщам към нея. Но нито тя, нито ти, сте разбрали какво имам предвид.

# 321
Всъщност те разбрах правилно, и познавам доста млади хора, на които не им се ходи никъде по празниците, особено при роднини. Дори и да не се налага лично да приготвят въпросната ритуална храна, им е неудобно от домакините, които хвърлят много усилия в тази посока. Много по-ценно е свободното време, прекарано заедно и приятно, дори и по нетрадиционен начин, от точно определен вид храна...надявам се, си давате сметка, че и намеците тук, как не готвим с любов, са доста ограничени Simple Smile

# 322
Трещи ,вярно е ,че се престараваме да има от всичко по много за децата.И после пълня хладилника и деля с кучетата.Но  като погледне  човек ,орехи ,плодове  и(или компот ,сушени  неща,грозде и то бройката отива.Не  спазвам да е само постно,щото ще си го ям сама.И нямам против те да си правят каквото решат.Принципно всяко тяхно идване ми е празник ,няма нужда от точно определена дата.
И понеже вече се изфуках,че пиша стихове ,нещо ,породено от такова готвене.
Скрит текст:
Майките

Далече са децата ни.Далече...
Животът ни се много промени.
И си говорим с тях отново вечер,
на север,юг и изток през земи.

От запад слънцето за нас изгрява,
следим към изтока да се стъмни...
От малката ни педичка-държава
остава стая с четири стени.

Едно легло оправено ни чака
след скромна маса в ъгъла ни тих.
И звън на телефона ни разплаква,
и песен тъжна става този стих.

Ала когато дойдат засиява,
прелива пълно майчино сърце.
малката ни педичка-държава
огромен свят прегръща с две ръце.

Преливат чаши,гозбите любими
отрупаната маса ще сбере.
И МАЙКА е на всяка само име.
И БАБА е красиво и добре.

Живот назаем докато ги няма.
Живот искрящ и пълен с топлина,
когато дойдат тихичко при мама,
когато се завръщат у дома.

Моят поздрав за вас  за празниците в аванс.

# 323
Не разбираш, че основното на празника не е храната.

# 324
Боряна, по честичко да пишеш. И предните две ми харесаха!  bouquet
Признавам си, че се скапвам за трапезата. И това, защото трябва да наготвя и за обяд, а точно ястията, а които свързвам празничната вечер само аз ги уважавам. Тази година подтиквана от вашите размисли и опити ще има печени картофи, питка, салати. Благодаря за хубавите предложения.
В последно време свекърва ми ме дразни с някакво лошо отношение към едната племенница. Дори моите деца го виждат....

# 325
  • при късмета
Ами аз го казах още вчера. И това е причината да не ми основното на един празник менюто. И пак да питам, къде съм написала, че мисля, че всички готвят по 19 манждш

# 326
Темата пак отиде на никъде.

Аз очаквам включвания от моята свеки, че нещо се опитва да ни изнудва пак с коледните подаръци. Да видим до какви драми ще стигне тоя път. Ще има материал за писане май по празниците, че да не ни е скучно.

# 327
Ами аз го казах още вчера. И това е причината да не ми основното на един празник менюто. И пак да питам, къде съм написала, че мисля, че всички готвят по 19 манждш

Пиша ти бавно, защото четеш трудно. Не че ще ме разбереш.  Имам предвид категоричните ти констатации за всичко - за свекърви, за млади, за стари.  Това показва ограниченост - е, те такова животно нема.

# 328
  • при късмета
Няма категоричност, къде я виждаш? Казвам най-често "повечето" никъде не съм казала "всички". Сега прочети бавничко. До сега за нито едно твърдение, не съм казвала, че се отнася за всички. И да, някой когато обобщава от собствени наблюдения, казва това, което се отнася за повечето случаи.
Ограниченост показва и да четеш едно, а да възприемаш друго. Всъщност това е еталона за ограниченост

# 329
"Пиша ти бавно, защото четеш трудно....!" Joy
 След два дни тук има празник, в езерата около града се пускат собственоръчно направени корабчета и започва Коледния град-да ти се напълни душата. Малката няма да я разхождам в тоя студ, затова ще дойде свекърва ми да я гледа и ще спи у нас. Надявам се да сме добрички и двете Simple Smile
 Препоръчвам ви Коледният град на Драма от 03.12-08.01. Много е красиво и забавно за децата. Който ще ходи в Банско, може да отскочи и насам Wink
https://youtu.be/pP99QqQMiig

Общи условия

Активация на акаунт