С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 530
  • 860
  •   1
Отговори
# 585
Уиш, подписът, ако значеше нещо нямаше да има свекърви, които да викат: "той един ден може и да се разведе с теб и да си има друга, но аз винаги ще бъда неговата майка."
Когато човек е мълчал дълго време и в един момент му писне да търпи той винаги е лошият, защото:
-Той не е казал навреме, другия от къде да знае, не е врачка.
-Защото не може да споделя ясно и навреме какво очаква от хората и какво самият той може да даде
-В такива ситуации винаги ще има потърпевши и други хора. Майката ще се разсърди на сина, защо проекто снахата досега е мълчала и къде е бил той да тушира проблема
-На отсрещния му идва като гръм от ясно небе и като не знае с какво е виновен си мисли, че тоя дето е мълчал досега има вина. 'Щото се е настроил ей така от нищото.

Не казвам, че трябва да се подхожда с рогата. Но човек, колкото по-дълго мълчи, толкова по-зле става. Всеки си приема нещата, както му изнасят, а ти си мълчиш, страдайки.
Казваш, каквото имаш за казване - 'ма някой щял да се сърди - голям праз. Ще му мине. То и на теб ще ти е криво от начало, докато свикнеш с новата ситуация и новите отношения. Всеки се приспособява различно. Времето нарежда нещата. Гарантирам го от личен опит.

# 586
Уиш, подписа ако значеше нещо нямаше да има свекърви, които да викат: "той едиб ден може и да се разведе с теб и да си има друга, но аз винаги ще бъда неговата майка."
Така е, Джони, но го има и момента, когато без подпис следва "Ти коя си? Само едно гадже". Ако са криви хора, и с подпис, и без подпис, кофти работа.

# 587
Е, така ако каже - чугунения тиган и готово. Което не става со кротце, става со кьотек. Sunglasses

# 588
Жената е учствала с мъжа си в излпащането на ипотеката толкова години, така че никак не е справедливо да обясняваме как апартаментът не бил неин.

Коя жена по-точно?  Ами те и двете живеят толкова години с тоя мъж, така че и двете са участвали в изплащането на ипотеката. Едва ли бъдещата свекърва си е пазила заплатата само за нея 8 години без да допринесе нещо . А бъдещата снаха тук  сама написа, че майка му е помогнала с първоначална сума в началото. Така че без нейната помощ, можеше той изобщо да не си го купи. А сега де, кой колко процента принос има, смятайте.
Дала му е пари за първоначалната вноска в замяна той няма да иска от брат си дела от апартамента, в който живее. И без нея пак щеше да си го купи по един или друг начин, не си въобразявайте, че всичко е благодарение на свекървата.Която обаче се оказа, че е на тяхната издръжка години наред, и подпомага не тях, а братът.
Снахата се е съгласила, защото свеки е работела и уж докато се пенсионира да е там, пък после ще се изнесе, така им е разправяла години наред. Снахата, понеже няма опит със свекърви се е доверила и така се е съгласила. Обаче сега се оказва, че въпреки че се пенсионира, свеки отказва да се изнесе. Така че я разбирам как е стигнала до тук. А как ще се отърве, идея си нямам. Мисля, че сега свекървата по стара традиция ще почне да си предлага нежеланата помощ за гледане на дете, после ще опита да мине с номера болна съм, и трябва да се грижите за мен, така че каквото и да направят няма да се откачат лесно.

# 589
  • при късмета
😄 селото беше рекламирано много пъти: майката на свекървата живее там, било само на 7 километра от града, толкова време чакали да стигне годините за пенсия, за да се пенсионира и да ходи да живее там, пък тя още работела. Четем едно и също уж😃
Едно и съща четем. Само, че ти в предишния си пост спомена, че я били принуждавали да отиде на село. Аз те питах самата принуда къде я видя?
Селото беше рекламирано дотолкова, колкото да се покаже, че има алтернатива и на село и в града, ако толкова иска да е в него, както ти смяташ. Има си нейно и на двете места, та в задачата се пита какво прави при сина със собствен имот?

# 590
Жената е учствала с мъжа си в излпащането на ипотеката толкова години, така че никак не е справедливо да обясняваме как апартаментът не бил неин.

Коя жена по-точно?  Ами те и двете живеят толкова години с тоя мъж, така че и двете са участвали в изплащането на ипотеката. Едва ли бъдещата свекърва си е пазила заплатата само за нея 8 години без да допринесе нещо . А бъдещата снаха тук  сама написа, че майка му е помогнала с първоначална сума в началото. Така че без нейната помощ, можеше той изобщо да не си го купи. А сега де, кой колко процента принос има, смятайте.

Написано е, че свкървата подпомага другият си син, с който не живее, освен това той живее в апартамент, в който и двамата сина и тя имат дял.
Съгласна съм, че авторката се е вкарала в много кофти ситуация, освен това не виждам вариант свекървата да се изнесе доброволно без скандали и сръдни, ако въобще се изнесе. За това, че свекървата била помогнала с първоначалната вноска за ипотеката - не знам дали е така наистина, но ако човек наистина има желание да си купи апартамент, той ще намери начин да го купи, с или без помощ

# 591
Е, така ако каже - чугунения тиган и готово. Което не става со кротце, става со кьотек. Sunglasses
Така, така... Mr. Green

# 592
  • Варна
Истинският купон ще започне като дойде детенцето...

# 593
Истинският купон ще започне като дойде детенцето...
Абсолютно съгласна, ако знае какво я чака снахата, ще се изнесе още сега  Mr. Green

# 594
Според мен продажбата на жилището и купуването на две малки е много разумна идея, дори и жената да реши да отиде на село. Не се знае колко ще издържи там, а ако има и някакъв проблем ще има къде да отседне.

При така представените обстоятелства, не виждам проблем да се разговаря спокойно с нея. Предполагам, че просто и е приятно да живее с вас и да има компания, а и като нямате проблеми не и хрумва да се изнася.

# 595
Според мен продажбата на жилището и купуването на две малки е много разумна идея, дори и жената да реши да отиде на село. Не се знае колко ще издържи там, а ако има и някакъв проблем ще има къде да отседне.

Идеята е много разумна, но тя трябва да бъде обсъдена с брата на гаджето, който живее във въпросния наследствен апартамент.

# 596
Аз все си мисля, че този въпрос някак е разрешен с оставането на брата в апартамента и купуването на апартамент от другия брат.

# 597

Идеята е много разумна, но тя трябва да бъде обсъдена с брата на гаджето, който живее във въпросния наследствен апартамент.
Освен това, с възрастта хората все по - трудно продават, най - вече по емоционални причини.

# 598
Аз все си мисля, че този въпрос някак е разрешен с оставането на брата в апартамента и купуването на апартамент от другия брат.
Много вероятно е да е точно така, но това всъшност не е решило въпроса, а го е замазало. Сега помощта на свекървата за покупката на апартамента може да бъде омаловажавана до "незначителна сума", но синът ѝ все пак е приел тази сума, нали? Най-добре е синът да върне парите на майка си, тя да си уреди отношенията и с другия си син и "чисти сметки- добри приятели". СЪмнявам се, обаче, че е постъпят така. По-вероятно по стар български обичай, ще се овъртолят във взаимни обвинения, тръшкания и чудесии.

# 599
Е, тя не живее в апартамента, за да и е толкова емоционално.

Уиш, трябва да седнат всички заедно и да обсъдят проблема. 65 кв. са малко за трима възрастни и бебе, което все някога ще се появи. Ако Трещерица не е права, не би следвало да има проблем. Единственият проблем може да са парите, защото цената на един, макар и голям апартамент не винаги стига за две гарсониери.

Общи условия

Активация на акаунт