С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 518
  • 860
  •   1
Отговори
# 600
На мен ми е интересно, че тази Саня открай време е присъствала в живота, но сега се сеща.

# 601
А стана ли ясно дали другият син живее в голям апартамент? Пропуснала съм.
Темата може да седи умряла с месеци, ама стане ли въпрос за имоти възкръсва със скоростта на светлината. Whistling

# 602
На мен ми е интересно, че тази Саня открай време е присъствала в живота, но сега се сеща.
Е нали сега наближава заветният подпис. Whistling

# 603
Аз все си мисля, че този въпрос някак е разрешен с оставането на брата в апартамента и купуването на апартамент от другия брат.
Да, това е тяхното решение, без мнението на гаджето или с нейно съгласие. Само, че майката не я виждам в тази конфигурация?
 Вие пък продажби и нови апартаменти, много лесно ги мислите тези неща, ама не стават така. Изобщо не го виждам като решение. Само сериозен разговор с гаджето-съпруг и той да говори с майка си.

# 604
Много девойки нямат против да живеят с родителите на приятелите си. Като станат в друга категория се започват драмите и е нормално. Преди просто съжителстват, а после им се иска да градят дом, домакинство, собствен ред и пр. Порастват дето се вика.

Напълно нормални ми се струват проблемите на девойката и наистина не виждам причина, ако фактите са такива, 4 възрастни да не могат да се разберат.

# 605
Вие пък продажби и нови апартаменти, много лесно ги мислите тези неща, ама не стават така. Изобщо не го виждам като решение.
А, защо? Стават. Зависи от апартамента и от добрата воля на хората. След като баща ми почина, майка ми реши, че с учителската си пенсия трудно ще плаща разходите на 4-стаен апартамент в Лозенец и го продадохме. Районът е от най-скъпите в София и моят дял от парите ми стигна за 2 гарсониери, а със своя дял майка ми си допълва пенсията и живее спокойно в родното си градче.

# 606
Уиш, според мен те са си направили схемата- майка и синове. Кой какво наследява, кой на кого помага. Просто тя не е в изгодна позиция от това решение, а може би е взето още преди нея. Не ми се вярва ипотека, на която досега са плащани предимно лихви, да се прекъсне, за да се започне нова отначало. Стават хвърлени пари на вятъра.

# 607

Вие пък продажби и нови апартаменти, много лесно ги мислите тези неща, ама не стават така. Изобщо не го виждам като решение. Само сериозен разговор с гаджето-съпруг и той да говори с майка си.

Става и още как! Стига желание да има от всички страни. Това би дало самостоятелност на всички, въпросът е, че част от хората не искат самостоятелност....

# 608
Зои, те са си направили схемата, но не са я оформили документално и да е ясно кое на кого е и кой къде е. Това е идеалната схема, от която да се заформят недоволства и конфликти.

# 609
  • Бургас
Абе тя майката ако е дала пари на единия брат, за сметка на дела му в наследствения апартамент, то другият брат на нея дал ли й е пари за нейния дял? Едва ли.... Laughing
Значи единият може да си плаща ипотека, сметки и храна, да обгрижва майка си от-до, а тя да ходи да обгрижва другия само. Авторката, че 8 години влага в това жилище, плаща сметки, поддържа имота, не го смятаме за нищо. Какво са едни 8 години от живота на човек, нали? Обаче, някои майки не пропускат да опяват те колко години са си отглеждали децата и какво им се дължи за това. Двоен аршин не, ами направо троен...

Джони назад каза, че не е трябвало да си мълчи авторката, а отначало да си каже кое и как. И е права. Обаче, в тези 70 и кусур теми сме чели и такива случаи, когато снахите отначало са поставяли граници и са заявявали позиции. И реакциите са били масово - ауууу, гледай я тая, още не е дошла и зпочна с претенциите. Та се чудя, кое е правилното? Ако мъчлиш кОлтурно - крива си, щото след време акто ти писне, излизаш лошата. Като не мълчиш - пак си крива, защото много знаеш и пак си лошата. Само маминка и муньо целите в бяло, миличките те, ангелчета небесни.

# 610
Минах да нагледам любимата ми тема.

Станало интересно разчепкването на една предстояща сватба и пречещата свекърва в жилището.

Да седне кандидат снахата да помисли, има ли желание да обсъди със свекърва  нещата, които стават причина за напрежение без да намесва бъдещия съпруг.

# 611
sixsens, правилно е като има проблем, той да се каже навреме и да се търси решение своевременно. Пък нека да е нахална снахата Mr. Green

Иначе проблемите се задълбочават и обикновено избухват в скандали

# 612
  • Варна
Е, как няма да намесва бъдещия съпруг, той е на съществено място в цялата картинка. И най-малко има право да е в течение, да не говорим, че е до голяма степен баш длъжен да се оправи с майка си, жена си и жилището си, а не да се измъква ни лук ял, ни лук мирисал, а да ги остави те да се разправят.

# 613
  • при късмета

Да седне кандидат снахата да помисли, има ли желание да обсъди със свекърва  нещата, които стават причина за напрежение без да намесва бъдещия съпруг.

Това е най-тъпото нещо, което може да направи

# 614

Това е най-тъпото нещо, което може да направи

И според мен неизбежно ще доведе до скандали и до недоволство на всички замесени

Общи условия

Активация на акаунт