С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 511
  • 860
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Джони назад каза, че не е трябвало да си мълчи авторката, а отначало да си каже кое и как. И е права. Обаче, в тези 70 и кусур теми сме чели и такива случаи, когато снахите отначало са поставяли граници и са заявявали позиции. И реакциите са били масово - ауууу, гледай я тая, още не е дошла и зпочна с претенциите. Та се чудя, кое е правилното? Ако мъчлиш кОлтурно - крива си, щото след време акто ти писне, излизаш лошата. Като не мълчиш - пак си крива, защото много знаеш и пак си лошата. Само маминка и муньо целите в бяло, миличките те, ангелчета небесни.

За снахата няма правилно - все е крива.  Crossing Arms

# 616
  • Бургас
sixsens, правилно е като има проблем, той да се каже навреме и да се търси решение своевременно. Пък нека да е нахална снахата Mr. Green

Иначе проблемите се задълбочават и обикновено избухват в скандали

Това е абсолютно така. Просто ми е забавно, понеже свекървите в темата все казват, че на снахите нямало угодия. Е, ето един пример, че и на свекървите няма угодия Mr. Green

# 617
  • София
Аз това не бих го направила. Домът, който сме си купили си е наш и не смятам във времето да го отстъпвам на детето си. Смятам също, че това ще е за нейно добро, както и за наше. Бих помогнала с удоволствие с пари, за да може да си купи един ден свой дом, какъвто си избере и там да се чувства в къщи.
И домът е вещ, призвана да ти служи.
Не виждам драма в това, да го смениш, ако има основателна причина, особено свързана с детето ти.
Тази свекърва не я разбирам- пенсионерка е, работи, значи може да се издържа сама.
Има цяла къща на 7 километра от града, където живее майка ѝ, която сигурно има нужда и от помощ, и от някого, с когото две думи да размени.
Защо се тика в хола на двустаен апартамент, не ми го побира главата? newsm78

# 618
В качеството си на каква, извинете ме? Без да подскачате сега, но жилище само на негово име, със старт от майката ( повечето стари ипотеки бяха, а и сега има, са с 20% самоучастие), може би там е помогнала, или с обзавеждане и т.н. не я прави нея в много изгодна позиция да говори с майка му и да изисква. Може така да се разбрали преди време, майка му да живее с него, но да са пропуснали бъдещата, семейната част на сина.

# 619
Как да не намесва съпругът и в ролята си на каква, тя да оправя нещата?

Този казус дори не е интересен за диплене, защото имаме една здрава жена, която работи и има къде да живее. Просто разговор, който е в рамките на възпитано и културно отношение, не би следвало да доведе до драма.

# 620
Е, ето един пример, че и на свекървите няма угодия Mr. Green
Ако е крив човекът, и като снаха, и като свекърва, няма да има угодия. В случая снахата няма вина за овъртолената имотна ситуация. Единствената ѝ вина е, че се е набутала в нея и цели 8 години е живяла така, а сега очаква безболезнено решение на проблема. Такова просто няма.

# 621
  • Бургас
Уиш, трябва да седнат всички заедно и да обсъдят проблема. 65 кв. са малко за трима възрастни и бебе, което все някога ще се появи.
Именно. Затова й дадох съвет да се "оправдае" с детето. Нещо от сорта "Не, че не искаме да живееш с нас, но няма да има място за всички ни". Така се позоваваш на обективно обстоятелство и излизаш чист от ситуацията. Така и сина няма да се чувства като гадняр, гонещ майка си. А и не е казано, че ще я гонят от днес за утре.

Ако апартамента, в който живее девера, е двустаен , не знам за колко пари ще се продаде, че с парите да могат да се купят два отделни имота  Rolling Eyes. Трябва да се проучи как стоят нещата с имотите в града им.

# 622
А могат да помислят те да се изнесат на село, ако къщата е хубава. 7 км са около 10-15 минути максимум, но това са си тяхни решения. Смятам, че се притесняват излишно от един напълно човешки разговор, ако историята е представена достоверно де.

# 623
  • при късмета
Те искат да са сами. А ако те отидат на село, то тогава наистина ще живеят в имот на свекървата или поне тя е едноличен наследник, а и бабата е там, пак няма да са сами

# 624
В така представената ситуация, най-разумно изглежда свекървата да отиде на село. Майка ѝ, рано или късно, ще има нужда от грижи. Но това е въпрос, който е трябвало свекървата да обсъди и реши със синовете и майка си. Снахата може само да вземе решение иска или не да живее в описаната ситуация. Няма как тя да постави на свекърва си въпроса за изнасянето ѝ.

# 625
  • Бургас
Хм, чета, чета и се чудя защо и другите не четат и как си измислят факти. Къде ги четете тия първоначални вноски, тия стартове и какво беше още. Авторката е написала нещо съвсем друго и от него не става ясно в какъв размер е била тази помощ, че да се правят генерални изводи как едва ли не, благодарение на свекървата се е купил този апартамент, че платила дела на сина си от бащиния му и прочее измислици. Нека боравим със споделените факти, а те са следните :

Апъртаментът е купен с ипотечен кредит от приятеля ми. Той го и изплаща. Имаше малка помощ от нея първата година, но от тогава си го плаща сам.
Оттам насетне, помощта по изплащането и поддържането на имота, в който свекървата живее се изразява в следното, пак по цитат от авторката:

.....големият й син (братът на приятеля ми) който е на 40 години, все още е дондуркан от нея независимо, че е женен и има 2 деца....... Просто на свеки й е удобно след работа да му напазарува, да му сготви и изпере.След това се прибира при нас. Всичките й пари отиват за него ...... Тя живее в нас, яде в нас дори понякога донася дрехите за пране на брат му в нас. Не прави нищо. Аз чистя, готвя. Пазаруваме и плащаме сметките ние с приятеля ми. Тя нищо освен да седи пред телевизора.
Всички други сценарии, които се разиграха с тази пъвоначална помощ са просто спекулации, предвид, че не разполагамес други факти, освен дадените от авторката. Та нека се придържаме към тях.

Иначе, споделям мнението, че не е трябвало изобщо да се съгласява с такива конфигурации и на време да си каже мнението. Обаче, понякога човек от възпитание и човещина, такива си ги набива, че... Както е казал народът - обърне ли се колата, пътища много.

Wish, съгласна напълно!!!

# 626
Лошото ми е, че за да няма проблеми и да е мир все си премълчавам и го отчитам за грешка. Може би за това съм в това положение. Но темата за преместването на свеки е от доста време при нас, просто на нея нищо не й се казва-а трябва. Сега вече мисля, че е крайно време да го направим. Просто искам да стане по най-спокойния начин без да има убидени и сърдещи се(ако е възможно). Относно апартамента на брат му той е същият като нашия. Няма да стигне за 2 гарсионери, пък и никой няма да се съгласи на този варянт.

# 627
Сани, топката е в ръцете на мъжа ти. Това е положението.

# 628
Така е. От него зависи всичко. Да й обясни как стоят нещата и да я убеди, че имаме нужда от уединение.

# 629
Саня, тогава ще ви е много трудно наистина, защото е очевидно, че мъжът ти няма да я прати при брат си, ако е агресивен, а тя няма да го изгони от жилището.

Явно ще трябва да търпиш, докато се появи бебе, но трябва от сега да се разберете, че тогава наистина няма как да съжителствате, защото ще ви е много тясно.

Общи условия

Активация на акаунт