С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 497
  • 860
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Gerda, какви са тези селски изпълнения  Rolling Eyes И за какво "гонене" говориш. Никой никого няма да гони. Идеята е да седнат и да се разберат човешки, че смятат да имат деца и в близкото бъдеще съвместното им съжителство няма да е удобно. Ако свекървата е нормален човек ще го приеме спокойно /то би трябвало тя самата да се сети, че там не й е мястото, но това е друг въпрос/. Отделно има къде да живее /при майка си/, никой не я гони на улицата. Ако прави драми, проблема си е неин. Човек не може цял живот да прави компромиси със себе си и да стъпва на пръсти около хората та сакън да не се засегнат.

# 676
Ма то ако ставаше така лесно, мъжът й отдавна да е провел този разговор, ама...на...

# 677
Аз това не бих го направила. Домът, който сме си купили си е наш и не смятам във времето да го отстъпвам на детето си. Смятам също, че това ще е за нейно добро, както и за наше. Бих помогнала с удоволствие с пари, за да може да си купи един ден свой дом, какъвто си избере и там да се чувства в къщи.
И домът е вещ, призвана да ти служи.
Не виждам драма в това, да го смениш, ако има основателна причина, особено свързана с детето ти.
Тази свекърва не я разбирам- пенсионерка е, работи, значи може да се издържа сама.
Има цяла къща на 7 километра от града, където живее майка ѝ, която сигурно има нужда и от помощ, и от някого, с когото две думи да размени.
Защо се тика в хола на двустаен апартамент, не ми го побира главата? newsm78
Домът сменям само по свое желание, ако на мен по някаква причина ми стане неудобен, нефункционален или труден за поддържане.
Е, аз пък отсега знам, че ще ми е нефункционален и труден за поддържане. Купуван е за 4ма души, колкото и живеем в него в момента. Като станем двама, ще ми е голям, така че аз лично за мен изначално знам, че аз ще съм изнесената. Освен това имаме и други идеи с ММ /друг квартал, село и т.н./.
Според мен изнасянето е по-добрия вариант, предвид различните нужди в различните възрастови групи. Пък ако на сина ми не му харесва жилището, да го продава, да си купува каквото му се ще, където му се ще, аз не виждам пречката Wink

А това, мъжът на Саня да се изнася от жилището, което е купил, обзавел и изплащал 8 години /то почти е изплатено, по мои/криви/ сметки/, и да ходи на м... си, за да освободи на майка си, ми е направо смешно. Ми че това е все едно да й купи. За чии, като тя има къде да се пъхне, трудно ми е да разбера. Ако целта е да се осигури на мама, да се купува бързо гарсониерка, докато мама работи, че и тя да участва в изплащането все пак, и той да додава сумата.

# 678
О, Боже! Жилището, в което живее свекървата не е нейно, така че няма да бъде изгонена от дома си. Тя има дом, в който може да отиде да живее. Даже два. Все едно майка ми, която си има и къща, и апартамент, да поиска да живее у нас и аз да не смея да ѝ откажа. ooooh!
Обаче, идеята за бурния секс ми хареса. Има хляб в нея. Laughing

# 679
  • София
АбсурТ, след като Саня е живяла по този начин 8 години, шансовете ѝ да постигне каквото и да е по какъвто и да е начин, са минимални. Тя има избор или да се примири, или да постави ребром въпроса. Ако отговорът не ѝ хареса, пак има избор- или да се примири, или да си събере багажа и да не губи цял живот.
Има и трета възможност- да обмислят с мъжа си маневра, с която да постигнат каквото желаят, без да се чувства майка му изгонена.
Както разбрах, момчето също би искало да останат сами.
Само че, ако Саня се изтъпани с ултиматум и пред двамата, нищо положително няма да се получи.
Защото са заедно 14 години, ученическа любов, рутината си я има и лодката може много лесно да се обърне.

# 680
Хич не обичам най-много родния си дом.  ooooh!
Най-много обичам местата, където съм била, когато съм родила децата си. Оттам са ми най-хубавите спомени, от т.нар. роден дом.... ц.  ooooh!

Веселка, ти си направила и пояснението по-нататък. Моето решение е да държа пари в имота, в който и живея, а не на сметка в банка. По ред причини.

# 681
Вижте, има нещо сбъркано в целия филм. Ти, след като си живял 8 години с някой си знаете всички опърдяни гащи и е странно как никога не сте си говорили по такива въпроси. Защо това не е уточнено преди? Саня, опитвали ли сте се друг път да повдигате темата? Тя какво мисли?
Хвърли ни тука пет изречения и виж какви сме оригинални всички.  Mr. Green

# 682
Аз пак казвам, като не ще хем у чичото, хем у селото, взимайте една гарсониера докато е млада и работи. Да си хваща и плаща вноската, после твойто мило ще й я плаща, а ако е в съседния квартал, да ви взима детето, че да можете да младоженствате, най-добре.  Wink Laughing
Явно тя не иска да ходи на селото /дали заради това, че е далече, или заради това, че е с майка си - може да не се разбират нещо??/ по някаква причина. При чичото е ясно защо не иска, там атмосферата е отровна ... И тя няма кой знае какъв избор, ама се хващайте с ТМ и решавайте генерално нещата, заедно с нея разбира се, ясно е, че до първи клас на детето не може да е така, физически нямате място просто.

# 683
Gerda, какви са тези селски изпълнения  Rolling Eyes И за какво "гонене" говориш. Никой никого няма да гони. Идеята е да седнат и да се разберат човешки, че смятат да имат деца и в близкото бъдеще съвместното им съжителство няма да е удобно. Ако свекървата е нормален човек ще го приеме спокойно /то би трябвало тя самата да се сети, че там не й е мястото, но това е друг въпрос/. Отделно има къде да живее /при майка си/, никой не я гони на улицата. Ако прави драми, проблема си е неин. Човек не може цял живот да прави компромиси със себе си и да стъпва на пръсти около хората та сакън да не се засегнат.

Копирам мнението на miss juli, защото смятам, че за такъв вариант влакът отдавна е изпуснат. Да, разговор ще има, но и според мен хич няма да е приятен и човешки. Доста е наивно да се смята, че сега свекървата просто ще се съгласи да се върне при другия син, който е напуснат от жена си и има алкохолен проблем или кротко ще се премести при майка си. Ако тя искаше, досега да се е преместила.
Изобщо, любов, любов, ама отваряйте ги тези ваши очи все пак. Син живее с майка си, която е вдовица. Ясно е отвсякъде, че няма да има желание за местене, където и да е. Тя е останала да живее с него - т.е. или няма къде да живее или така и е удобно. Другата снаха на времето я е изгонила, сега си е отишла тази снаха, ама братът пък пие. Красота. Нито смятам, че свекървата е права, нито считам, че ще се мине без панаири. Да, бе.

# 684
Нито смятам, че свекървата е права, нито считам, че ще се мине без панаири. Да, бе.
Това е най-реалистичният вариант, за съжаление.

# 685
Саня, критиките ги пропусни. Тука е така. Отсей си от положителните мнения това, което си харесаш и можеш да си вземеш. Само остава сега и чувство за вина да си вмениш, като те гледам, колко си колеблива, и като чета писанията, малко ти трябва.
Няма проблем в теб, ще решите ситуацията. Нормален деликатен човек си, сега се учи да действаш малко по-ребром. С деликатност не винаги стават нещата. Но нищо, нямаш още 30, ще се научиш.  Laughing Wink
А иначе, можеш да сменяш мъжа и да търсиш такъв, който си изплаща жилище, но майка му не живее там. Да ти кажа ли? Няма да намериш.  Laughing Освен ако не вземеш 50 и кусур годишен чичак /опа - дедо/ но пак ме съмнява.
Къде къде по-гот е да живее под наем, как... Можеш по това да ги избираш Wink

# 686
Мдам, критиките, дори когато са конструктивни и добронамерени, трябва да се пропускат. И нормални мъже не се намират. Само залепени за полата на мама-вдовица.    ooooh!

# 687
  • Бургас
Gerda, какви са тези селски изпълнения  Rolling Eyes И за какво "гонене" говориш. Никой никого няма да гони. Идеята е да седнат и да се разберат човешки, че смятат да имат деца и в близкото бъдеще съвместното им съжителство няма да е удобно. Ако свекървата е нормален човек ще го приеме спокойно /то би трябвало тя самата да се сети, че там не й е мястото, но това е друг въпрос/. Отделно има къде да живее /при майка си/, никой не я гони на улицата. Ако прави драми, проблема си е неин. Човек не може цял живот да прави компромиси със себе си и да стъпва на пръсти около хората та сакън да не се засегнат.

Копирам мнението на miss juli, защото смятам, че за такъв вариант влакът отдавна е изпуснат. Да, разговор ще има, но и според мен хич няма да е приятен и човешки. Доста е наивно да се смята, че сега свекървата просто ще се съгласи да се върне при другия син, който е напуснат от жена си и има алкохолен проблем или кротко ще се премести при майка си. Ако тя искаше, досега да се е преместила.
Изобщо, любов, любов, ама отваряйте ги тези ваши очи все пак. Син живее с майка си, която е вдовица. Ясно е отвсякъде, че няма да има желание за местене, където и да е. Тя е останала да живее с него - т.е. или няма къде да живее или така и е удобно. Другата снаха на времето я е изгонила, сега си е отишла тази снаха, ама братът пък пие. Красота. Нито смятам, че свекървата е права, нито считам, че ще се мине без панаири. Да, бе.
Ако свекървата иска да се държи като простачка - да вдига панаири. Аз не съм казала, че такива няма да има /пък може и да няма/. Казах, че като интелигентни и възрастни хора, е редно да подходят чрез открит и спокоен разговор /вместо споменатите от Герда агресивни изпълнения/, пък свекървата да се тръшка ако иска. Нещата са й ЗАЯВЕНИ открито. Тя ако е толкова арогантна и нагла и тръгне да им вдига скандали, въпреки че им живее на гърба почти десетилетие, значи не са сгрешили като й показват вратата.

# 688
Като интелигентни хора, колко да е като интелигентни хора...то зависи и синчето каква позиция ще заеме...

# 689
И аз незнам от къде такова търпение и толеранс от мен. Неудобно е. За тези години сме канили наши гости 1-2 пъти...
Не правим нищо в нас без да се съобразяваме с нея
Така и трябва. Това е и нейния дом, не само твоя. Значи домът на Саня бил там където живее, пък домът на свекървата не е там където живее, а където има някаква собственост. И това ако не е двоен аршин😗

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 17:35 от Сирена

Общи условия

Активация на акаунт