Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 808
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Да, и аз не съм чула за реформулация. Hug bouquet

Аз ще си купя новата 5-ца сега.

# 391
  • на село
Абсолютно съм съгласна със  Zozina, относно болшинството от модерни парфюми.
Напоследък, като вляза в парфюмерия и ме обхваща апатия.
Дори не ми се пробва 5432-та вариация на черната рокля (пълна излагация от страна на Гарлен, според мен, ама кой ли ме пита). Изобщо, стремежът на определени брандове да експлоатират успешен парфюм, тотално го обезличават.

# 392
Абсолютно съм съгласна със  Zozina, относно болшинството от модерни парфюми.
Напоследък, като вляза в парфюмерия и ме обхваща апатия.
Дори не ми се пробва 5432-та вариация на черната рокля (пълна излагация от страна на Гарлен, според мен, ама кой ли ме пита). Изобщо, стремежът на определени брандове да експлоатират успешен парфюм, тотално го обезличават.
Плюсът от цялата ситуация е, че всеки ден изникват малки и не толкова малки инди и ниш брандове. По-големите от тях са "дечица" на известни парфюмери, работили в добре смазаната машина Лореал, LVMH и пр....Но също така са и достатъчно отегчени, отвратени или пък потиснати от факта, че не могат да развиват таланта си и да експериментират с различни съставки, и съответно създават лични компании, които по ирония, отново продадоха на мастодонтите...
Но е факт, че ако човек иска нещо различно, а не продукт на захарната фабрика, то може да си го намери и купи....което мен ме устройва Laughing

# 393
  • Пловдив
Дами, може ли да сравните трайността на Tonka Imperiale, Cruel Gardenia и Cuir Beluga и да ми кажете каква е цената им в Дъглас? Намерих по-назад 407лв, но ми се струва, че онзи ден в магазина ми казаха 450лв.  Да не би аз да не съм чула правилно  newsm78

# 394
Дами, може ли да сравните трайността на Tonka Imperiale, Cruel Gardenia и Cuir Beluga и да ми кажете каква е цената им в Дъглас? Намерих по-назад 407лв, но ми се струва, че онзи ден в магазина ми казаха 450лв.  Да не би аз да не съм чула правилно  newsm78
Първата беше, освен ако е качена.
За трайност знаеш, че е супер относително.
Всичките ми траят много, но Тонката най, следвана от Белугата и накрая Гарденията.
Пръскам много сериозно. С тези помпи помпя 5 минути за да изкарам пръсванията, които желая.

# 395
  • София
Zozina, адмирации за поста  bouquet

# 396
  • Пловдив
И аз мисля, че Тонката е най-трайна, но пък клоня към Cuir Beluga. За съжаление онзи ден нямах никакво време да тествам на ръка и ми дадоха само блотери.
Ще звънна в магазина да попитам за цената и ще пиша, за който се интересува.

# 397
Zozina, адмирации за поста  bouquet
Дано не бъда разбрана погрешно, аз също имам апетит за сладки неща, но не и от този тип.

# 398
Лореал разказват играта на всичко, до което се докоснат, е и моето мнение.

# 399
Лошото в случая е, че хората си мислят, че си купуват различни парфюми, а те идват от едно и също място, опаковани в луксозно (що годе) шише с пляснато върху него лого на луксозен бранд. Продуктът всъщност е един и евтин, а се продава на цена, като някои класики....
Още като излезе Black Opium, креативния директор на YSL тогава, безкрайно талантливият (за мен) Hedi Slimane, който направи чудеса в областта на модата под логото на YSL, излезе с прессъобщение, че абсолютно се разграничава от аромата, както и от действията на YSL Beaute. Каза ясно, че не е участвал в одобрението на аромата, нито в рекламната му кампания. Това съобщение на мен ми говореше едно единствено нещо - че набутват нещо кофти и беше за мен поне, прецедент. Модна къща да се разграничи от аромата на същата модна къща. От 120 години поне, модата и парфюмите са вървели ръка за ръка. Изключение правят ниш комапниите (но те за да се разделят с модата, поне предлагат, в повечето случаи, безкомпромисни аромати). Няма как човек като Sliman, да сложи името си под такова нещо, по-скоро да напусне...това беше ясен знак още тогава...

# 400
  • Пловдив

75 мл. - 407 лв. ...и бягам далече от тази тема  Heart Eyes

# 401
  • София
Споменавате руските сайтове, та бих искал и аз да споделя 2-3 думи. Фен съм на руската фрагрантика, както и на всякакви руски/украински сайтове, защото единствено там съм намирал инфо за арабски аромати, като има хубави сравнения с дизанерски или ниш такива. Именно за това съм благодарен на руско-украинската публика, защото видно е доста отворена и поема риск без особени притеснения.

Zozina - леле как ги подреди наред дизайнерските марки  Grinning

Зли парфюми няма, зли сме хората  Simple Smile В последните ти постове усещам едно видно недоволство и личен бунт към развитието на пазарните тенденции, но честно казано, не виждам сериозно основание.
Масата хора винаги са щастливи да купуват новите хитови предложения, фирмите пък предоволни да ги продават. В крайна сметка, за мнозинството клиенти парфюмите не са някаква особена ценност или тооооолкова жизненоважна тема и най-важното за тях накаря остава да се чувстват добре, харесвани и актуални в своя избор. Дали ще е Lancome или Serge Lutens например, това не би трябвало автоматично да маркира кое е чалга или арт. За мен, чалгата е по-скоро пошлост, която хората проявяваме в отношенията помежду си, отколкото конкретна музика, стил дрехи, парфюми, външен вид и тн.

Не мислиш ли, че ако задълбочим посоката, която предлагаш, човек много бързо може да полудее от скука дори в ниш, инди или каквото и да било там? И как би се променил вкуса ни, ако се втурнем в тази посока? Може би накрая от върховно отегчение ще ни вълнуват само аромати на развалени яйца и гнил дънер?  Simple Smile

Колкото до идеята за уеднаквяването - има я навсякъде в живота ни и не виждам нищо страшно или лошо в нея  Wink Тя е функция на естествения порив за реализация, изразяващ се в следването на успешните примери. Козметичната индустрия не прави изключение.
Разбирам желанието ти за повече креативност и оригиналност на идеите, но защо държиш да ти ги дадат точно водещите дизайнерски марки?

Наясно съм, че у всеки от нас е заложен изконен стремеж да се себевъзприема като уникално творение и нямам нищо против това първично усещане да намира реален израз в ежедневния подсъзнателения избор, които правим за милион неща, но и същевремнно смятам, че придобиването на комерсиални продукти не е пътя към уникалност. В наши дни, тя за мен няма материален характер, а се изразява в дребните неща, в отношението към живота и хората.
Ето теб да взема за пример/дано не ми се сърдиш за това  Simple Smile/ - за мен си различна и уникална не заради някой твой трудно откриваем или ниш парфюм, а заради ентусиазма и страстта ти, с които подхождаш към парфюмната тематика Simple Smile Дали в реалността ползваш Гутие или Лартизан няма значение, защото истинската разлика между всеки от нас идва от вътре - начина по който се изразяваме, описваме, възприемаме света,  смеем се, плачем и тн. и тн.

Споделих всичко това, защото аз също имам типичен комерсиален вкус - харесвам Мюглер, Гутие, Келвин Клайн, Булгари и тн, но не мисля, че това трябва да ме притеснява или създава чувство за калъп. Нима когато нося някоя арабска щуротия или ниш, трябва да се чувствам по-елитарен или специален? Не мисля.

Щом парфюмите в наши дни вълнуват милиони хора по света, както никога до сега, за мен нещата не са толкова зле   Simple Smile

# 402
Лореал разказват играта на всичко, до което се докоснат, е и моето мнение.
За мен винаги са били нискокачествена козметика!

# 403
Deetron, съжалявам, че по този начин си възприел изразяването на личното ми мнение към този тип парфюми, но заставам зад всяка дума написана от мен (разбира се, че има зли парфюми). Искрено съм възмутена от тези два примера (в действителност са повече от два).Бях сигурна, че  ще се възприеме като някаква снобария, както и стана и бях скастрена с привидно добронамерен тон.
Нямам труднооткриваеми парфюми и това, което написах е именно от позицията на човек, притежаващ добро количество дизайнерски такива.
И когато съм впечатлена от нещо, ако е труднооткриваемо ще го пропускам, ако е леснооткриваемо, ще споделям. И аз като Йоан Владимир си мислех, че информацията в темата е добре дошла, но явно се възприема по друг начин.

# 404
Наясно съм, че у всеки от нас е заложен изконен стремеж да се себевъзприема като уникално творение и нямам нищо против това първично усещане да намира реален израз в ежедневния подсъзнателения избор, които правим за милион неща, но и същевремнно смятам, че придобиването на комерсиални продукти не е пътя към уникалност. В наши дни, тя за мен няма материален характер, а се изразява в дребните неща, в отношението към живота и хората.
+++
Напълно те подкрепям, но трудно ще бъдеш разбрана, написаното от теб ще приемат като критика Simple Smile Така си е, аз много се смях например на клипа на виваком, а в същото време за някои е бил мотивиращ - нали за това е създаден. Аз съм велик, аз съм най-добрия, аз съм... аз съм...
Btw, красиво пишеш и разсъждаваш, аз горе-долу същото го казах с две думи, като написах, че тежките аромати ми идват претенциозни.

Общи условия

Активация на акаунт