Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 764
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
Не "споменаването", а "сравняването" чрез влагане на предполагаеми допълнителни достойства на база цена.

# 421
За всеки е ясно, че един Диор е много по- добър от примерно Ален мак Wink и всички знаем, че цената е в повечето случаи е определяща за качеството на даден продукт! Изключвам случаите в които непочтени търговци надуват цените на китайски боклуци и ги предлагат за "маркови".

# 422
Отношението ми към тези два парфюма и последвалото цунами от този тип аромати, не е изолиран случай (или пък желание за самоизтъкване и заявяване на уникалност както ми беше обяснено). Много хора в темата се оплакват от парфюмна апатия, от това, че като влязат в парфюмерия нищо не ги грабва, нищо не могат да си харесат. Дори си спомням една дама от форума, която каза, че е склонна да се върне към парфюм, който първоначално мразела и смятала, че й мирише на смърт, подтикната именно от това, което се предлага в парфюмериите към момента (има изключения, не коментираме всички, а само тенденцията от няколко години). Всичко това е резултат от темата на дискусията ни.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 11:51 от Zozina

# 423
Изобщо не съм в апатия. Влизам, купувам си Алюр и излизам! Има няма 5 мин Simple Smile.

# 424
  • София
Аз пък напоследък ровя в ценовата ниша под 30 лв и си намирам уникални неща!
Иначе обикалям и парфюмериите по моловете редовно и там всичко ми е едно и също, с 2-3 изключения. Тръглва една вълна и няма спиране ...
Може би затова мацките от тази тема си говорят повече за нишови и въобще неща, които ги няма по магазините.

# 425
В ерата на интернет и кредитните карти е направо странно (да не кажа по-силна дума) да се говори за недостъпни неща, но тук продължават да се натякват такива твърдения  Peace

За предколедното ни настроение:
https://www.youtube.com/watch?v=0_hFIZ7FjPU

https://www.youtube.com/watch?v=-puwyLmdsKQ

# 426
Изобщо не съм в апатия. Влизам, купувам си Алюр и излизам! Има няма 5 мин Simple Smile.
И аз така, взимам Мадмоазел и се чувствам щастлива  Wink

# 427
Понеже следя разни оферти за утрешния черен петък, а съм на бебешка вълна/чакам внученце Simple Smile/ попаднах на... бебешки парфюм  Shocked изумлението ми беше безкрайно. Никога не бих си и помислила да ароматизирам бебе.  Naughty Че те толкова сладко си миришат... Тц, тц...  Crazy

# 428
Понеже следя разни оферти за утрешния черен петък, а съм на бебешка вълна/чакам внученце Simple Smile/ попаднах на... бебешки парфюм  Shocked изумлението ми беше безкрайно. Никога не бих си и помислила да ароматизирам бебе.  Naughty Че те толкова сладко си миришат... Тц, тц...  Crazy
Pipi_, има много други бебешки парфюми.
Знам, че по принцип трябва да са много деликатни и с много нежен, почти недоловим аромат (и заради опасност от създаване на алергии).

# 429
Pipi_, аз съм срещала това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Petits-et-Mamans-155.html
има и един на Burberry с бебе в името, но той май си е за големи - Baby Touch Burberry.
А мисля, че и на Weleda съм мяркала нещо такова.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 12:54 от Zozina

# 430
В ерата на интернет и кредитните карти е направо странно (да не кажа по-силна дума) да се говори за недостъпни неща, но тук продължават да се натякват такива твърдения  Peace
Rolling Eyes Би могло да се помисли в посока, че на някои хора им е недостъпно като стойност на даден парфюм, колкото и лелеян, мечтан, обожаван и желан да е. Може да имам изтънчен вкус, да не си купувам от ужасните мейнстрийм чалга парфюми, защото ги ненавиждам и намирам за ужасни; да съм влюбена в уникат, фин, елегантен, изискан, неповторим, но... на стойност месечния ми доход! Какво точно се прави тогава?  Thinking

# 431
В ерата на интернет и кредитните карти е направо странно (да не кажа по-силна дума) да се говори за недостъпни неща, но тук продължават да се натякват такива твърдения  Peace
Rolling Eyes Би могло да се помисли в посока, че на някои хора им е недостъпно като стойност на даден парфюм, колкото и лелеян, мечтан, обожаван и желан да е. Може да имам изтънчен вкус, да не си купувам от ужасните мейнстрийм чалга парфюми, защото ги ненавиждам и намирам за ужасни; да съм влюбена в уникат, фин, елегантен, изискан, неповторим, но... на стойност месечния ми доход! Какво точно се прави тогава?  Thinking
+1

# 432
Простете невежеството ми, но все съм си мислела, че "бебешки" парфюм е някакъв, който да не пречи на бебето, когато майката се парфюмира с него. А не, че е за парфюмиране на бебе  Rolling Eyes
Иначе съм съгласна с Бижу, а твърдението, че кредитните карти правят нещата достъпни... Съжалявам, но нямам и не мисля да имам кредитна карта - ако мога да си позволя нещо - купувам го, ако не мога - търся начин как да си го позволя  Peace

# 433
В ерата на интернет и кредитните карти е направо странно (да не кажа по-силна дума) да се говори за недостъпни неща, но тук продължават да се натякват такива твърдения  Peace
Rolling Eyes Би могло да се помисли в посока, че на някои хора им е недостъпно като стойност на даден парфюм, колкото и лелеян, мечтан, обожаван и желан да е. Може да имам изтънчен вкус, да не си купувам от ужасните мейнстрийм чалга парфюми, защото ги ненавиждам и намирам за ужасни; да съм влюбена в уникат, фин, елегантен, изискан, неповторим, но... на стойност месечния ми доход! Какво точно се прави тогава?  Thinking
Аз също нямам такива, така, че не мога да кажа. Казвала съм многократно, че екслузивите само ги тествам и че не отговарят на моя праг на търпимост откъм цена, например. И идеята е не в противопоставянето на двата жанра. Дори наскоро обсъждахме пореден фланкър на безумна цена. Изобщо не ставаше въпрос за цени в случая, а за "стойност" в другия смисъл, на някои от предложенията...
А що се отнася до кредитните карти (съжалявам, че навлизам в такива обяснения), ставаше въпрос за проби, които много от нас поръчват с цел запознаване с аромати. Говорехме за недостъпност в смисъл наличност в магазина, а не в смисъл на цена. За всички ни има недостижими парфюми.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 13:46 от Zozina

# 434
В търсене на подаръци и за мъжката половина - син тинейджър и ММ, започнах да поръчвам проби /живея в малък град и нямам друга възможност да тествам/. Позволявам си да подуша само по 4 на ден. Ще споделя впечатления, ще се радвам да получа насоки и препоръки:
Carolina Herrera 212 NYC - колкото и да е свеж ми се видя скучен...
Diesel Fuel for Life - ах, в началото беше прелест! Докато не взе да избива някаква синтетична нотка...
Hermès Terre D'Hermes - много е хубав, класа... но си дадох сметка, че срещам този аромат у мъжете твърде често. Прекалено използваем и разпознаваем, от това ми става някак безхарактерен.
Trussardi My Land - от четирите най-много този ми хареса. Но наистина ли е толкова слаб и нетраен, или просто ми се притъпи обонянието?

Общи условия

Активация на акаунт