Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 745
  • 723
  •   1
Отговори
# 495

Запознах се с Black Collection Carner Barcelona. Харесвам много парфюмите на марката, харесвам много тъмни и страстни парфюми. Тези обаче не са моите парфюми. Тъмни и страховити са ми. Черни и демонични.

Много благодаря за включването  по черната серия на Carner Barcelona. Беше ми супер навременно, защото тъкмо подготвях поръчка с проби и обмислях дали да ги включа всички в нея-фен съм на марката и ми бяха много интересни. Честно казано имах големи очаквания по отношение на тази серия, не че по пирамида изглеждаше моя, а по-скоро защото се надявах да са надскочили себе си. Четейки описанията почвам да си мисля, че и да са -явно са се насочили към определен потребителски кръг, към който надали аз спадам и съответно надали ще ги оценя.Последните месец- два бях в пълна парфюмна апатия и нищо не направих по-въпроса за запознаването си с тях, а сега си мисля,че ако поне малко кожата в внякой от тях прилича на Bandit( да ме извинят почитателите му, просто при мен се показа в най- ужасната си светлина) на каквото ме навежда мнението за Sandor, то парфюмната ми  апатия щеше да се задържи и след нова година.

Да споделя, че днес преоткрих Frederic Malle -dries van noten. Типичен унисекс, вероятно няма да хареса на хората, обичащи нежни и флорални аромати. За мен е много интересен, не различавам отделни нотки, а по скоро го възприемам като цялостна композиция и въпреки това първата дума която ми идва за сравнение е многопластов-сякаш по едно и също време се разкриват няколко негови лица- не е гурме, въпреки че има сладки нотки, не е съвсем дървесен, не е и ориенталец. Но е кремав, благ  и елегантен и цял ден му се наслаждавам Heart Eyes

# 496
Честито unterdenlinden, аз също много се интересувам от Reminiscence, така, че каквото и да пробваш от тях, ще ми е интересно да споделяш.

Не съм unterdenlinden, и моля извинение, че се включвам.
Познавам ги. Много силни, според мен, моно-аромати и много "линейни".
Не ми допаднаха.

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 21:35 от Tsugumi

# 497
Честито unterdenlinden, аз също много се интересувам от Reminiscence, така, че каквото и да пробваш от тях, ще ми е интересно да споделяш.

Не съм unterdenlinden, и моля извинение, че се включвам.
Познавам ги. Много силни, според мен, моно-аромати и много "линейни".
Не ми допаднаха.
Благодаря, Tsugumi, тъй като не ги намирам за проба и всяко мнение за тях ми е ориентир.

# 498
Даниела Георгиева, не мога да ти помогна с предложение за мъжкия парфюм, но имай предвид, че един и същ може да стои различно. Аз, е такива случаи, най-често питам, без значение мъже или жени. Simple Smile
Zozina, цената им не беше ниска - средната беше около 90 евро (по груби спомени, защото след пробата на няколко от тях, се постарах да ги забравя).  
Аз откривам "стари майстори" и техните творения напоследък и се възхищавам на концепцията за парфюма като изживяване, която са влагали. Несравнимо е и им благодаря за изкуството, което са създавали!

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 07:39 от Tsugumi

# 499
Винаги съм предпочитала старите майстори на парфюмите Simple Smile. Новите ми идват претенциозни, като чалга певици.

# 500
  • España
Денси, сподели за Journey  Shocked
Много пищен, женствен, бален дори аромат с голям буркан мед и мноооого бели цветя вътре. Изключителна трайност интензитет и развитие. Всеки час идват нови и нови цветя. Ама не жасмин и тубероза само, а османтус, иланг и мимози. Тонове османтус, иланг и мимози. Много и тютюн от средата нататък. От всичко  по много има в този парфюм на Елена. И всичкото това обилно полято с акациев мед. Капризен, специфичен аромат, абсолютно неподходящ за поръчки насляпо и за много хора ще е кошмар, сигурна съм.
Има общо по дух, не по съставки с другия ми обожаем Sunshine Amouage, но този е много по-сериозен парфюм. Модерен е и няма нищо носталгично или ретро в него, с каквото са характерни повечето дамски парфюми Амуаж, нито пък животни или пикливост на моята кожа, в меда. В началото се усещат много хубави касии. Също така цветята винаги са подсилени отдолу с подправки.
Богат и чувствен парфюм. Влачи шлейф с метри.
За мен е любов от отварянето на малката капачка на виала.
Този Амуаж и на мен ми е любим!!! Макар и Амуажите да ми идват някак доста ....внезапни....като аромат и усещане...В този ред на мисли....моя приятелка си е взела ето този http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Lilac-Love-35624.html - той е май най-новият Амуаж....великолепен .... шоколад в люлякова градина....ванилия ,която се слива по неповторим начин с тонка....И най-странното е ,че реално няма люляк в съставките , но усещането за него е доста натрапчиво осезаемо !Макар и с бледата сянка на Ориента ,този парфюм е с доста модерно излъчване !Подозирам,че няма да мирясам докато не си го купя !
И едно разочарование.....с толкова нетърпение очаквах новия парфюм на любимия ми Ели Сааб и....."греда".... http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Nuit-Noor-42134.html  ... някакви пушеци, подправки и.... newsm78 newsm78... "слънце " .....всъщност така и не разбрах на какво мирише Слънцето...Нищо общо с моя  парфюм фор евър - http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-12258.html !!!

# 501
Супер, много добре звучи за мен новият Elie Saab, благодаря, че сподели.  Peace
Точно на такава вълна съм, поръчах си това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/La-Fumee-Classic-13410.html

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 11:03 от Zozina

# 502
Преди време се бях напръскала на едно летище с парфюм на Ели Сааб и в първият момент страшно ми хареса,но в последствие разви някаква химическа миризма и само се надявах да не задуша другите до мен Simple Smile).

# 503
Преди време се бях напръскала на едно летище с парфюм на Ели Сааб и в първият момент страшно ми хареса,но в последствие разви някаква химическа миризма и само се надявах да не задуша другите до мен Simple Smile).

Кикамора, в Ели Сааб ЕДП доста осезаеми са жасминът и нехаресваното от теб пачули, вероятно това те е подразнило Peace

# 504
Сега остава и да чета съдържанието на парфюмите преди да реша да си купя нещо. Интересното е, че в първият момент беше страхотен, и едва след час почна да ме дразни. Същото изпитвам и към Майкъл корс .

# 505
Сега остава и да чета съдържанието на парфюмите преди да реша да си купя нещо. Интересното е, че в първият момент беше страхотен, и едва след час почна да ме дразни. Същото изпитвам и към Майкъл корс .

Съдържание не, аз по пирамидите се ориентирам, макар че в доста случаи подвеждащи, правя справка най-често с Basenotes. В някои парфюми долавям нотки, които не присъстват в пирамидата и обратно. Не съм специалист/експерт, в темата пишат такива и следя какво споделят. Аз разчитам на собствения си нос и усещане. Имам Ели Сааб ЕДП, но го нося рядко, при мен добре се развива в хладни пролетни дни, слагам го и при по-официални поводи, пипнат аромат е.

# 506
Сега остава и да чета съдържанието на парфюмите преди да реша да си купя нещо.

доста хора /особено от тук, в темата/ правят точно това
рядко пробвам парфюм, който не ми допада като пирамида и състав
но е вярно, че парфюмно-не-увлечените не четат фрагрантика, бейзнотс и подобни сайтове преди проба

# 507
Препоръчайте ми нещо с фрезия и рози?

# 508
Препоръчайте ми нещо с фрезия и рози?

http://www.fragrantica.com/ingredients-search/

Въвела съм двете нотки и излизат всички налични парфюми с тях, можеш да си избереш Heart Eyes
Хм, май не излиза точно така, трябва ти да ги въведеш.

# 509
  • До сърцето...
Супер, много добре звучи за мен новият Elie Saab, благодаря, че сподели.  Peace
Точно на такава вълна съм, поръчах си това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/La-Fumee-Classic-13410.html

И на мен Nuit Noor ми звучи като от моята кръвна група, макар, че той е създаден за Близкоизточният пазар (вдъхновен е от Бейрут), та може и да ми дойде твърде ориенталски.

Zozina, ще чакам с нетърпение да споделиш за М. Харис и класическия му пушек. Аз много се чудех между La Fumee Clasic и La Fumee Intense, но в крайна сметка реших да отложа чуденката за след тест.

Общи условия

Активация на акаунт