Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 741
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
  • Germany
Скрит текст:
Ковачева, от къде мога да пробвам този Шанхай пърл, заинтригува ме....толкова мистичен, толкова различен.... Hug Hug
Ще пиша на лични.

Запознах се с Black Collection Carner Barcelona. Харесвам много парфюмите на марката, харесвам много тъмни и страстни парфюми. Тези обаче не са моите парфюми. Тъмни и страховити са ми. Черни и демонични. Още като четох съставките нямах големи очаквания, но не очаквах, че толкова няма да ми харесат. Ето това за мен е истински ниш, като си мисля, че тези парфюми са повече мъжки, и биха отивали само на наистина екстравагантен, ексцентричен и много надменен мъж, който демонстрира абосютен непукизъм към мнението на заобикалящия го свят.

Black Calamus е най-поносим за мен, като в базата даже ми харесва. Започва изключително мощно и подправково, черно и брутално, има нещо животинско в него, заявяващо алфа мъжкар. Аз лично усещам и марихуана, нищо, че не е заявена, и това прави непоносим парфюма за мен. Много наподобява стила на Блек афгано, който също не понасям. Гледам в пирамидата османтус и роза и се чудя, къде са. При мен няма помен от тези съставки. Вместо това усещам основно уд, дърво и подправки, и аромат на влажно и застояло сено. В базата си дървото наистина е хубаво, като напомня на бледа версия на Rausch Schwarzlose Berlin, но Рауш е класи над този парфюм. Ще го пробвам още веднъж, но определено не е парфюм, който бих носила.

Rose & Dragon Като пръснах този парфюм и се сетих веднага за жестоката готик мадама, която живее от скоро в моята кооперация. Въобще не припадам по готик стила, но тази мацка е наистина прекрасна, различна, и точно този готик стил я прави още по-уникална. Няколко пъти се засичам с нея, точно като се прибира или излиза за парти, и всеки път й се нервирам, че ползва Жадор  Mr. Green, който въобще не ми се връзва с цялостната й визия. Не може такава страховита и ексцентрична хубост да носи Жадор  Crossing Arms Смятам да и кажа като я видя следващия път да пробва Rose & Dragon  Mr. Green Много черна роза, много мед, много кожа, много животно, много първичен и садистичен парфюм. Аз лично въобще не се виждам в ролята на лоша господарка и никога не бих посегнала към този парфюм.

Sandor 70`s е най-непоносимият за мен. Силно фекален, много животински, много ретро кожа, на мен лично ми мирише на непочистен обор  Blush Blush Нямам какво повече да кажа за него.

Аромат за деня : http://www.fragrantica.com/perfume/Nobile-1942/Ambra-Nobile-10777.html, придобит на сляпо. Прекрасен е, влюбена съм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 466
Искам специално да благодаря на I Walk Alone за пробата на Journey Woman Amouage, която ми даде. Влюбих се в него от първо пръсване преди дни и днес го купих.
Мъжът ми ми подари Chanel No 5 L'Eau Chanel.
Хепи! Heart Eyes

# 467
  • Варна
Ковачева, благодаря!
Ами какво ми е мнението за Ангела - топка - същото като за Ангела - звезда. Не откривам голяма разлика, макар че консултантката се опита да спори с мен, че не е баш същия, ама не ми се занимаваше. Освен това го пробвах помежду другото, понеже бях убедена, че няма да е кой знае колко различен. Тази помпа и на мен не ми допадна.
Денси, сподели за Journey  Shocked
Честито на всички с предколедни придобивки. Внимавайте с поръчките, да остане нещо и за Нова година!  Mr. Green
От някой сайтове се изгавриха с тоз черен петък  Sad

# 468
Чак мечта не бих казала, но си поръчах Chanel No 5 L'Eau . Чудех се дали да го оставя за пролетта, но пък толкова рядко вече купувам парфюми, че се изкуших от намаленията.
Благодарности на дамите, които ми напомниха за промоциите! bouquet bouquet

Сега обмислям един Idylle Guerlain, припомних си го тези дни и се влюбих, неочаквано.

# 469
  • Чукарландия
Честити придобивки, Момичета! Със удоволствие да си ги ползвате! bouquet

Скрит текст:
ПП Аз днес изневерих на традицията и по случай Черния Перко, вместо планувани парфюми, се обзаведох с шест чифта обувки/ботуши... Joy

# 470
Скрит текст:

Мъжът ми е без особени претенции, разни Азаро, Бърбери, Булгари го устройват, свежи аромати.
Синът ми повече се интересува, сега навлиза в период, в който иска да го забелязват момичетата и да се чувства привлекателен. Заради него взех пробите на двете Каролина Херера - 212 NYC  и VIP, но май не са това, което ще го накара да се почувства уверен. Малинката в Дизела ми беше една идея в тази насока, но се оказа провал. Последно като бяхме в дюти фри каза, че му харесали няколко Boss - е взех разни проби /1 и 6/, но ми се видяха много нетрайни. От пробите му хареса на Фаренхайт тоалетната вода. Сега е с  Acqua di Gio тоалетна вода и си го харесва. Явно нещо сладко-свежо трябва да е. Но ми се струва, че някаква нотка кожа или тютюн може да помогне за нужния ефект.
Скрит текст:
Nibiru22 - Мисля си, че Trussardi Black Extreme ще се хареса то мъжа ти - свеж, мъжествен, но и модерен.
Също така Ermenegildo Zegna Uomo, както и Ermenegildo Zegna Z Zegna подозирам, че биха му се харесали. Стилни са, хармонични и стоят много хубаво на повечето мъже.
За сина - Paco Rabanne Invictus Aqua - много хубава версия, която смятам, че ще му допадне. Отлична трайност и присъствие. [/quote]

Благодаря, Deetron, ще ги пробвам. Тъкмо се навих да взема и един Versace Versense. Което е много странно, Versace като бранд винаги ми е бил като чалгата в музиката. Особено пък като се сетя за Донатела Simple Smile Но този аромат ми се развива много интересно, след като изчезнат връхните ноти, се появява някаква необикновена, мека свежест. Не остава нищо цитрусово. Чак нещо сметаново ми се причува, а като гледам пирамидата - няма откъде да дойде. Освен да е от някое от белите цветя, макар че във фрагматика ги дават съвсем слаби като усещане. Също съм в голяма чуденка за още един парфюм - Jimmy Choo For Women. За пръв път така да ме привлече сладък аромат. Може досега просто да не съм искала да експериментирам. Чудя се да го взимам ли или да изчакам още някакво развитие на вкуса ми  Grinning

# 471
Денси, сподели за Journey  Shocked
Много пищен, женствен, бален дори аромат с голям буркан мед и мноооого бели цветя вътре. Изключителна трайност интензитет и развитие. Всеки час идват нови и нови цветя. Ама не жасмин и тубероза само, а османтус, иланг и мимози. Тонове османтус, иланг и мимози. Много и тютюн от средата нататък. От всичко  по много има в този парфюм на Елена. И всичкото това обилно полято с акациев мед. Капризен, специфичен аромат, абсолютно неподходящ за поръчки насляпо и за много хора ще е кошмар, сигурна съм.
Има общо по дух, не по съставки с другия ми обожаем Sunshine Amouage, но този е много по-сериозен парфюм. Модерен е и няма нищо носталгично или ретро в него, с каквото са характерни повечето дамски парфюми Амуаж, нито пък животни или пикливост на моята кожа, в меда. В началото се усещат много хубави касии. Също така цветята винаги са подсилени отдолу с подправки.
Богат и чувствен парфюм. Влачи шлейф с метри.
За мен е любов от отварянето на малката капачка на виала.

# 472
  • София
Дами, попаднах на Le Monde Est Beau Kenzo в българските сайтове, в случай че някой му е мъчно за него. Имам от години едно мини и въздишах по него.

Имам една болка от дълго време, за която надявам се да имате лек - от къде в Европа (не ми се занимава с митница) мога да си намеря проба на Pear & Olive Slumberhouse? Побърква ме мисълта за комбинацията от тези две любими мои съставки, а зелното люспесто шипенце е бижу.

И последно, новият Stash на Сара Джеска Паркър мяркали ли сте някъде за проба? И той изглежда интригуващ. http://www.fragrantica.com/perfume/Sarah-Jessica-Parker/Stash-SJP-40750.html

# 473
Момичета и момчета, имам спешно запитване. Да купя ли M7 Aud Absolu на сляпо или не? Имам чувството, че хора със сходни вкусове го хвалеха. С търсачката не ми се получава, пробвах.
Да стрелям ли? Laughing

# 474
Момичета и момчета, имам спешно запитване. Да купя ли M7 Aud Absolu на сляпо или не? Имам чувството, че хора със сходни вкусове го хвалеха. С търсачката не ми се получава, пробвах.
Да стрелям ли? Laughing
Да. Умопомрачаващ е, в буквалния смисъл. Mr. Green
Свърши ли вкъщи ще го подновя веднага.

# 475
Да стрелям ли? Laughing
Да. Умопомрачаващ е, в буквалния смисъл. Mr. Green
Свърши ли вкъщи ще го подновя веднага.

Благодаря за бързия отговор!  bouquet Кликнах го.  dancing

# 476
Някой знае ли дали розовото Версаче ( Bright crystal) е издържливо? В бюти зоната е 180 лв - 90мл. Харесва ми как мирише, но нещо бързо изчезна. Само при мен ли е така?

# 477
Някой знае ли дали розовото Версаче ( Bright crystal) е издържливо? В бюти зоната е 180 лв - 90мл. Харесва ми как мирише, но нещо бързо изчезна. Само при мен ли е така?
На всяка кожа е различно. При мен издържа доста, усещам го почти 5-6 часа. Интересното  е, че доста време не го харесвах и го подминавах, докато не разбрах, че този парфюм е много хубав и звънлив,особено зимата. А преди винаги съм го мислела за летен аромат.
 За мен тази цена е безумна, по сайтовете се намират оригинали за много по-малко. Виж темата за изпитаните сайтове.

# 478
Аз се възползвах от Черният петък и си поръчах така нехаресвания от някои съфорумки Black Opium YSL EDP  Peace имах го и сега с радост го подновявам. Мен ме радва изключително много този парфюм. Явно си е въпрос на вкус, а аз не претендирам, че моя е много изискан. Не, моя си е моя и обичам да си му угаждам.  Joy
Набелязала съм си и още сладурии, които скоро ще придобия започвайки от Пойзън Гърл, който най-после успях да намеря за проба и определено ми харесва, напомня ми по нещо на Hypnotic Poison Eau Secrete.

# 479
Елица, Поъйзън гърл не ти ли прилича на Блек опиум? За мен много си приличат и е излишно да имаш и двата.
Аз се завърнах към Шанел. Бяха ми писнали много, сега всички ми харесаха и започвам един по един пак да ги придобивам. То и без това няма нищо ново интересно. Взех Алюр, следващите са Коко Ноар, Мадмоазел и Шанс о вив.

Общи условия

Активация на акаунт