Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 675
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Не,Tsugumi,не харесвам "Опиум",дори това е слабо казано.Със същото чувство съм и към Aromatics Elixir,за мен тези два парфюма са доста сложни.Сблъскването ми и с двата беше плачевно. Simple Smile В моето обкръжение не познавам някой да ги носи.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 09:28 от Bright Crystal

# 616
  • София

Chanel 19,Evoke for her с какво те дразни? Thinking

парфюма е сух и елегантен, изклчително дълготраен и шлейфов, но
на моята кожа се появява някаква плодова нотка, която ме дразни.

# 617
Радика, ако си го видяла някъде с намалена цена, според мен, няма място за колебание, тъй като си личи качеството. Ако мога да направя паралел с някой от тези, които съм пробвала  (или имам), то La Fumee Classic, като стил се нарежда в групата на Encre Noire и CdG....
Още един аромат да добавя към огньовете:
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Fireplace-19889.html
Някой пробвал ли го е?

Има и на МММ, но ужасно ме дразнят бутилките, с тия етикети, все едно аз съм ги разпечатвала на принтера в офиса, пълна смешка, но ще го пробвам:
http://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/By-the … eplace-31623.html

Аромат за деня: Parisienne, страхотно се държи в по-студено време. Била съм в пълна заблуда, че е хубав в междинни сезони, в студено време е красота

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 15:14 от Zozina

# 618
Здравейте! Някой ползвал ли е новия http://www.fragrantica.com/perfume/Balenciaga/B-Balenciaga-Intense-40987.html? Ако има такива, моля споделете как го усещате - като аромат, като трайност, прави ли шлейф... Обмислям си подарък за Коледа. Party

# 619
  • София
Аз пък обмислям Satine by Lalique. Не съм го пробвала, някакви съвети?

# 620

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 00:19 от cabochard

# 621
Моля за идея за мъжки парфюм миришещ на ванилия и канела, на пурети.

# 622

На мен ми хареса доста (бях си поръчала пробичка след великолепното ревю на Ковачева). Не го купих единствено заради приликата и усещането, което му носи, което за ме е като това на Sensuous на Estee Lauder, който имам и нося сега в по-студеното време. Може би нямат много общо (за специалистите), но за мен са много близки като усещане - топъл, леко дървесен, леко и ненатрапчиво сладък (като сметанов сладололед), може би някакви деликатни подправки, но наистина много деликатни усещам. Елегантен, но не прави шлейф, а стои близо до кожата при мен. Не е натрапчив и е някак гушлив. Малко повече дървесни нотки долавям в Sensuous, сравнен със Сатен-а. Ако ми го подарят, определено няма да го върна, но не е нещо изключително или невиждано.  Peace

# 623
Има и на МММ, но ужасно ме дразнят бутилките, с тия етикети, все едно аз съм ги разпечатвала на принтера в офиса, пълна смешка, но ще го пробвам:
http://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/By-the … eplace-31623.html
Целта на флаконите е да не отклоняват вниманието от самия аромат, за да може клиентът да прецени правилно парфюма вместо да се прехласне по някоя красива бутилка с неподходящо съдържание вътре. Затова всички флакони са така невзрачни Simple Smile Явно това е някаква маркетингова политика на марката и то не само при парфюмите. Консултантите в бутиците например също са облечени в доста неутрални дрехи, горе-долу така:

(не е моя снимката, но я вмъквам, за да онагледя)

С подобни бели престилки по-скоро ми изглеждаха на медицински служители, отколкото на продавачи, но може пък именно това да се опитват да ни внушат подсъзнателно - че едва ли не лекуват модните болежки на клиентите си (пациентите си  Mr. Green)

Друг пример за тази политика на фокусиране върху същественото и прагматичното е и плика, в който дават мостри на парфюми. Изглежда така:

(тази вече е моя снимка)

без лого, без име, само един бял, леко намачкан, запечатан обикновен пощенски плик с някакъв заграден номер (предполагам, че по номера консултантите се ориентират кой е аромата  newsm78). С това пак се опитват да ни покажат, че и за тях течността е важна, а не черупката / обвивката Wink Интересен маркетингов подход имат. Явно е успешен, поне за някои клиенти. На други, включително и на мен, тази стерилност не им допада особено.

Сега да опиша и двата аромата, които успях да пробвам. Единият е Soul Of The Forest, който започва с хубави дървесни, мазни нотки, но се оказа доста нетраен. Другият ми допадна повече. Става въпрос за Untitled L`Eau http://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/Untitl … -L-Eau-12199.html , който е по-дълготраен и интересен. Хубави свежи цитруси и мента има най-вече. Не му е сега сезона, но лятото с удоволствие бих го пробвал пак.

Моля за идея за мъжки парфюм миришещ на ванилия и канела, на пурети.
Пробвай Givenchy Pi, Viktor&Rolf Spicebomb и Thierry Mugler Pure Havane. Много са добри. Първият набляга на ванилията, вторият на канелата, а третият на пуретите  Wink
P.S. Сега се сетих, че Chanel Egoiste Homme също е много приятен избор и е точно в тази насока.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 22:36 от ScorpionKing

# 624
ScorpionKing, аз харесвам (untitled) Maison Martin Margiela Maison Martin Margiela. Твоят не познавам. Ти пробва ли (untitled) и можеш ли да ги сравниш по някакъв начин, защото фрагрантика показва голяма прилика?
Обожавам дрехите и аксесоарите на Maison Martin Margiela. Много са шантави. Heart Eyes

# 625
  • София
Дами, моля за мнение за La Violette Annick Goutal. Как е като трайност, има ли шлейф? Заслужава ли си да го отстрелям "на сляпо"? Предварително благодаря!:bouquet:

# 626
ScorpionKing, аз харесвам (untitled) Maison Martin Margiela Maison Martin Margiela. Твоят не познавам. Ти пробва ли (untitled) и можеш ли да ги сравниш по някакъв начин, защото фрагрантика показва голяма прилика?
Обожавам дрехите и аксесоарите на Maison Martin Margiela. Много са шантави. Heart Eyes
densi, (untitled) не съм още, но ще го пробвам скоро и ще направя една съпоставка между двете версии.

# 627
Дами, моля за мнение за La Violette Annick Goutal. Как е като трайност, има ли шлейф? Заслужава ли си да го отстрелям "на сляпо"? Предварително благодаря!:bouquet:
Не бих те посъветвала. Hug bouquet Нежен е, женствен, но ми е тих и носи дух на отминали времена. Не мога да го нарека ретро, но и модерна виолетка не е. Не мисля, че е от парфюмите които би харесала от първо помирисване, въпреки че смятам, че много ще отива на натюрела и визията ти! Heart Eyes Не можеш ли да намериш проба? Аз нямам, но попитай. За мен е аромат за пролет-лято. Не е за сега.

ScorpionKing, ще чакам с нетърпение! Благодаря ти! Развълнувах се от поста ти някак. Heart Eyes

# 628
ScorpionKing, аз мисля, че цифрите от 0 до 23, с оградената тройка и името Maison Martin Margiela отдолу, са като, че ли запазена марка негова или по-скоро лого...И аз го харесвам като дизайн и естетика, отделно и като поведение - супер дискретен, мисля, че никой до сега не е успял да го снима...Но нещо не ме привлякоха парфюмите. Ще им дам още някой шанс.
А това с еднаквите шишета си е характерно в ниш продукциите, именно, за да не привличат внимание върху бутилките, нещо като противопостяване на дизайнерската пищност. И много правилно си усетил идеята, че приличат на лекарства...това е факт от историята на парфюмерията, едно време парфюмите са се продавали точно в аптекарски шишета, чак след това започват да се правят шишета от Лалик и други фирми. Който е по-запознат, да разкаже.

# 629
  • София
Дени, много благодаря! 💕💕💕

Общи условия

Активация на акаунт