Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 672
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Три часа след напръскването канела почти, да не кажа напълно, няма на моята кожа от Spicebomb. Парфюмът омекна до степен, че вече почти го няма. Едва доловим е с три пръсвания на предлакътника. Личи си, че има нещо, но стои супер близо до кожата и трябва да си завирам плътно носа.

# 646
Извинявам се, че отново се връщам към МММ, но има отношение към парфюмите. Доколкото виждам, още през 2008 година са се носили слухове, че самият дизайнер Maison Martin Margiela не е вече там. Именно през 2008 се заговаря за първи път за парфюмна линия и се правят първите договорки с Лореал. През 2009 е официално обявено, че е напуснал компанията, носеща неговото име. Първият аромат (untitled) Maison Martin Margiela излиза през 2010. Т.е. оказва се, че самият дизайнер няма нищо общо с ароматите, това си е договорка на собствениците на името и компанията МММ с Лореал, както и последвалите аромати Replica Collection. Peace

# 647
  • Germany
Хубаво е да се четат парфюмни новини, аз го правя непрекъснато също, но не намирам за уместно да споделям всяко нещо, което съм прочела някъде или да преразказвам новините от фрагрантика в темата, особено ако не познавам конкретния парфюм. Мисля, че повечето от пишещите и четящите в тази тема също четат и са добре информирани с парфюмните новости и едва ли имат нужда някой да им формира менторски парфюмния вкус, аз поне нямам нужда от това. За мен информацията относно фирмените дела, дизайна, производителите, флаконите, етикетите, кутиите, панделките и т.н. щеше да е ценна и интересна, ако едновременно с всички подробности, все пак имаше и лични впечатления за самия парфюм. Разбира се, всеки е свободен да изказва мнението си в темата, стига да не се нарушава тонът, както е модерно да се говори вече  Wink, затова и аз изказвам моето мнение Simple Smile.

И тъй като стана дума за МММ  Mr. Green, наскоро писах за черната им серия, затова ще я пропусна. Познавам и ароматът, който иска да пробва Zozina, но още не го е направила. И преди съм писала за него, затова накратко. http://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/By-the … eplace-31623.html е автентичен аромат на Истанбулски печени кестени в хладна декемрийска вечер. Усещате ароматът на дървените въглища, пушекът, тлеещ над решетката, усещате специфичният аромат на обгорялата кестенова коричка, и хлебната консистенция на кестените. Всички пушеци и дървета са смесени с много ванилена сладост. В базата си ароматът не е толкова опушен, а е един спокоен, смолист, балсамов, дървесен с ванилия. Аз лично го намирам много близък с Palo Santo на Carner Barcelona. Цената му беше 75евро, което е чудесна цена за парфюм с това качество и в това количество. Страхотни трайност и проекция и чудесен дървесен представител за мен.

Моля за идея за мъжки парфюм миришещ на ванилия и канела, на пурети.
Алиена, присъединявам се към предложенията на ScorpionKing.
Към тях бих добавила и http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Hermessence-Ambre-Narguile-2669.html, който вече не нося, защото ме мъчи канелата в него.
Ако приемаш предложения без канела, но пак топли, амброви, ванилени, от мен добавям и http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Profumo-34761.html, който е в същата категория като изброените, но бобовата тонка е толкова красиво употребена, че го прави много, много секси. Нямам приятелка, която да е избирала парфюм за мъжа си, и която да не се е прехласнала по него. Много секси, много топъл, много ти се иска да се сгушиш в него.
Другият, който също мисля, че отговаря много на критериите ти, и който нося и аз с голямо удоволствие е http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Homme-Ideal-Eau-de … Parfum-37735.html, като аз тук усещам чудни черешови пурети, много хубави бадеми, много добре балансирана ванилия, и една от най-хубавите кожи, на които съм попадала в парфюм. Отново уникална трайност и сияж. Даже сега ще си пръсна от него за лично удоволствие  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 16:39 от bubanka

# 648
Извинявам се, че отново се връщам към МММ, но има отношение към парфюмите. Доколкото виждам, още през 2008 година са се носили слухове, че самият дизайнер Maison Martin Margiela не е вече там. Именно през 2008 се заговаря за първи път за парфюмна линия и се правят първите договорки с Лореал. През 2009 е официално обявено, че е напуснал компанията, носеща неговото име. Първият аромат (untitled) Maison Martin Margiela излиза през 2010. Т.е. оказва се, че самият дизайнер няма нищо общо с ароматите, това си е договорка на собствениците на името и компанията МММ с Лореал, както и последвалите аромати Replica Collection. Peace
Следя го вече около 13-14г.
Да, напусна поради разминавания за развитието на компанията със съдружниците си.
Самият ММ никога не е сниман, всъщност не се знае как изглежда. Самият той е част от великата Antwerp six, но толкова години е успял да остане анонимен. Интервюта е давал само по телефона.
Произведенията му са лесно разпознаваеми за света на модата. Номерата  на етикетите се отнасят за отделна колекция.
По едно време имаше нещо общо с Diesel, тогава им бях заклет фен, после станаха твърде комерсиални и ги разлюбих. Новият творчески директор на компанията май е Galliano.
(Untitled) na MMM- на някои им мирише на мокри налъми. За мен е носталгично освежаващ, като да се изкъпеш със слънчева вода на село и да излезеш в градината, а слънцето да те стопля с лъчите си.

# 649
goddess, аз съм виждала една единствена снимка в NYT, за която се твърди, че е той, но пак не е много сигурно Peace

# 650
  • София
Момичета, бихте ли ми казали каква е разликата между Narciso Rodriguez For Her EDT и EDP? Само в концентрацията или има съществена и в аромата?

Двата са много различни, аз имах EDP, който за мен е по-хубав.Моето предложение е да ги тестваш, но ако ти допада такъв аромат да опиташ и да го сравниш с Modern muse на ЕЛ.За мен NR For Her EDP и Модерната муза си приличат много, но втория е още по-женствен, по-изтънчен и по-лесно носим и мускуса в него не е така силно изразен.

Алиена, в раздел пурети аз ти предлагам Versace The Dreamer - прекрасен мъжки аромат с невероятна трайност и шлейф.Намира се онлайн изключително изгодно, но го има и по офлайн магазините в София.

Тези дни придобих два аромата, които ме правят изключително щастлива - по Коледа се случват чудеса.Преди малко повече от година питах за тях в темата и получих някакви отговори.Обаче всичко си остана там.Около седмица назад, минах през квартално магазинче и ги гледам тези аромати седят и чинно ме чакат.Тествах ги отново и вчера се сдобих с тях.Единият е http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Nu-Eau-de- … oilette-3169.html , а другия тестер на http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Nu-95.html  .Вторият определено не е моя аромат в частта, в която тамяна е завладяващ, но си мисля, че ще го пробвам пак или пък ще го дам на ММ, а може и в някакъв последващ период да се разделя с него, както се казва обаче в един мой любим филм "but not now".Nu EDT е аромат, който ме грабна от първото пръсване.От тестера на EDP нямаше как да знам, че е толкова красив и цветен, толкова женствен.Прилича ми на Шанхайската лилия на Том Форд, но тя колкото е красива, толкова е нетрайна на моята кожа и на тази цена все отказвам да я купя.Преди 2 седмици бях в Милано и между другото тествах и линията на LV, правена точно от Jacques Cavallier, който е и създател на Nu edt и еdp, но не съм много очарована.
На етикета на вносителя на Nu edt стои надпис на единия от редовете Срок на годност: декември 2005 г. - имам си и аз бабичка, по-важното е обаче, че е стилна красавица и компанията й ми е много приятна.

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 18:22 от veka

# 651
goddess, аз съм виждала една единствена снимка в NYT, за която се твърди, че е той, но пак не е много сигурно Peace
Именно.  Peace

veka, честити! Hug
Имам само ЕДП, дай му шанс в студ. При мен няма тамян, има чай, силен, черен чай, топъл и уютен.
ЕДТ отдавна разкарах, но си е разкошен. Просто реших, че не са ми нужни и двете версии.

# 652
Много благодаря на всички за отзивите!  bouquet
Поръчах ЕДТ на Нарцисо, защото обичам по-остри аромати като цяло; ще видим дали ще се харесаме.
Много ме интригува тази канела в Спайсбомб, обаче явно ще трябва да я пробвам върху себе си, преди да я подаря /пък и имам подмолните намерения да си покрадвам понякога Twisted Evil/.

Между другото, може би съм се побъркала, обаче усещам канела в Черната Орхидея. Rolling Eyes Не кухненска, уютна или пикантна, а някак сурова; rough е по-нюансираното определение.

И още нещо, което все се каня да питам, но все забравям в бързината: намирате ли разлика в усещането ви за аромата, когато е пръснат от флакона, отливка и/или семпъл? Тоест, когато разпръскването е различно.

# 653
  • София
veka, честити! Hug
Имам само ЕДП, дай му шанс в студ. При мен няма тамян, има чай, силен, черен чай, топъл и уютен.
ЕДТ отдавна разкарах, но си е разкошен. Просто реших, че не са ми нужни и двете версии.

Благодаря ти! bouquet Сделката беше такава, че получих и двата  Peace.

# 654
И още нещо, което все се каня да питам, но все забравям в бързината: намирате ли разлика в усещането ви за аромата, когато е пръснат от флакона, отливка и/или семпъл? Тоест, когато разпръскването е различно.
Определено. Peace Имам най-голямо доверие на пръскане от бутилка. Оригинален семпъл е следващото. На отливки и правени семпли дори и скоро нямам много доверие.

# 655
Аз намирам разлика. Обикновено ароматът от мострите/отливките ми се струва по-слаб, по-нетраен, а в някои по-екстремни случаи сякаш даже липсват някои нотки...

# 656
veka, честито.
И аз си направих много приятен подарък наскоро: Onde Sensuelle L`Artisan Parfumeur. Много му се радвам. Днес при нас е топло, като първа пролет и е точно за него. Има нещо много отпускарско в този аромат, може би е заради цитруса Laughing Започва с много реалистичен аромат на помело, което преминава постепенно в грейпфрут, но не пулпата или сока, а горчивата и маслена част от корите. Усещането е точно, за миризмата, която остава по ръцете, след като си изстисквал грейпфрут и тази горчивина постепенно се подслажда и преминава в много топъл, амбров аромат...Голямо пътешествие прави този парфюм и ми носи голямо удоволствие Laughing

# 657
  • София
veka, честито.
И аз си направих много приятен подарък наскоро: Onde Sensuelle L`Artisan Parfumeur. Много му се радвам. Днес при нас е топло, като първа пролет и е точно за него. Има нещо много отпускарско в този аромат, може би е заради цитруса Laughing Започва с много реалистичен аромат на помело, което преминава постепенно в грейпфрут, но не пулпата или сока, а горчивата и маслена част от корите. Усещането е точно, за миризмата, която остава по ръцете, след като си изстисквал грейпфрут и тази горчивина постепенно се подслажда и преминава в много топъл, амбров аромат...Голямо пътешествие прави този парфюм и ми носи голямо удоволствие Laughing

И на теб честит! bouquet  Ще го търся за проба, защото обичам и цитруси, и амбра, но при нас сега е студена зима и не е много за цитруси.

# 658
Според мен си заслужава, не знам дали се регистрира от околните, по-скоро не, като типичен Лартизан, но трайността му е към 8 часа при мен, което надмина очакванията ми...

# 659
Според мен си заслужава, не знам дали се регистрира от околните, по-скоро не, като типичен Лартизан, но трайността му е към 8 часа при мен, което надмина очакванията ми...
Честит! bouquet

При мен всички Артизан-и траят по 8-10-12 часа, но стоят близо до кожата.

Общи условия

Активация на акаунт