Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 674
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Оградените цифри при Маржиела са различни.
Скрит текст:

# 631
Днес получих няколко мостри и веднага побързах да се напръскам Simple Smile
http://www.lessenteurs.com/c/1090/Musc-et-Freesia
Изключително приятен, за моите сетива парфюм с дълъг шлейф и дълготрайност. Леко пудрен аромат, но без да ти докарва астматичен пристъп." Старомоден" като Шанелите, но не чак толкова. Сладък, но някак си балансирана сладост и лек привкус на кожа и цитрус.
До сега бях ползвала само балсама им за тяло, но сега знам със сигурност, че ще си купя и парфюма.

Втората мостра е http://www.lessenteurs.com/c/2486/Iris-Rose.
Изключително нежна роза с присъщата "старомодност" на бранда и дълъг шлейф и лек привкус на стари мебели и кожа. Между другото в него има българска роза Simple Smile.

Пратили са ми и две мостри на http://www.cafleurebon.com/perfume-review-lorenzo-villoresi-tein … in-the-snow-draw/
На първо "четене" мога да кажа, че е интересен, дълготраен, и адски силен, но не е моя тип парфюм.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 22:59 от kikamora

# 632
Скрит текст:
Да, май всяка цифра отговаря за нещо, аз съм виждала тройката на някакви хартиени чанти.
Примерно 1 е за дамска колекция, 10 за мъжка и т.н. то си е май нещо като код.
Сега видях, че тройката отговаря точно за парфюмите....

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 22:56 от Zozina

# 633
Скрит текст:
Да, май всяка цифра отговаря за нещо, аз съм виждала тройката на някакви чанти.
Утре ще видя торбите и кутиите дали примерно на бижутата е еднаква цифра оградена. Не съм се заглеждала.
Парфюми нямам, нито проби, за да видя на тях. Peace

# 634
Бижутата би трябвало да са ти с оградено 12.

# 635
Скрит текст:
Да, май всяка цифра отговаря за нещо, аз съм виждала тройката на някакви хартиени чанти.
Сега видях, че тройката отговаря точно за парфюмите....
Това е, да!
Той е и дизайнерът на костюмите на филма по японската класика "Записки под възглавката".

# 636
Скрит текст:
Да, май всяка цифра отговаря за нещо, аз съм виждала тройката на някакви чанти.
Утре ще видя торбите и кутиите дали примерно на бижутата е еднаква цифра оградена. Не съм се заглеждала.
Парфюми нямам, нито проби, за да видя на тях. Peace

Явно всички парфюми са с тройка. Нямам идея как тогава консултантите намериха правилния плик (untitled) от цялото тесте. Стори ми се, че всички бяха запечатани, но най-вероятно не съм обърнал внимание на някой детайл.

Тези дни пробвах Bvlgari Man Black Orient Bvlgari for men http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Man-Black-Orient-39256.html . Много хубав и траен аромат. Има повече характер от стандартната версия. Също така е по-плътен и с по-разнообразно развитие. Основната разлика е добавката на уд и това, че е по-малко сладък. Драй-дауна е горе-долу същия. Уд, кожа , ром, тубероза. Добра комбинация. Класическата версия Bvlgari Man In Black за мен е приятно, но все пак бледо копие на Viktor&Rolf Spicebomb, но този ориенталски фланкър изби рибата. Радвам се, че го предлагат и в BG.

# 637
А това с еднаквите шишета си е характерно в ниш продукциите, именно, за да не привличат внимание върху бутилките, нещо като противопостяване на дизайнерската пищност. И много правилно си усетил идеята, че приличат на лекарства...това е факт от историята на парфюмерията, едно време парфюмите са се продавали точно в аптекарски шишета, чак след това започват да се правят шишета от Лалик и други фирми. Който е по-запознат, да разкаже.
Поне 2-3 тенденции се сещам, които влияят на това. Първо, Марк Зукърбърг и Стив Джобс с еднаквите им тениски, или идеята за опростяване на живота чрез правенето на по-малко избори и спестяване на енергия за по-важни неща. Второ, тенденцията дауншифтинг. Третото е, като почнем през органик фууд и стигнем до набиращите популярност примерно крафт бири, пекарни за ръчен хляб с квас и лимец, домашни сапуни и мн. мн. други - връщане към старите традиции и натурални продукти, ръчно изработеното от естествени съставки - такава е идеята с тези шишенца и не случайно етикетите ти изглеждат като разпечатани на принтера вкъщи Simple Smile Идеята не е нова, Анита Родик по същия начин стартира Бодишоп /ох, пак ги споменавам, ама точно защото съсипаха идеята при тях/. Предполагам, че това е стратегия и на много други нишови марки, въпросът е доколко това е просто маркетинг и позициониране, и доколко истинска продуктова и производствена стратегия.

# 638
Момичета, бихте ли ми казали каква е разликата между Narciso Rodriguez For Her EDT и EDP? Само в концентрацията или има съществена и в аромата?
Искам да си поръчам проба, но се чудя между двата варианта.

Да попитам също, дали в Spicebomb Viktor&Rolf канелата се усеща добре и интензивна ли е или е само в началните нотки?

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 09:44 от Аризона

# 639
  • Стара Загора
 Имах и двата NR for Her, и ЕДТ  и ЕДП по различно време и паралелен тест не съм правила, но на мен повече ми хареса ЕДТ- малко по-остър е, по-излъчващ, по-звънлив да го нарека, докато ЕДП е по-приглушен и по-прибран, лееко по-плодов. Но и двата са мускусни, кремести и общо взето се излъчват почти идентично за мен и заради комбинацията на мускуса ли, много бързо спирам да ги усещам. Този проблем го нямам с Narciso Narciso Rodriguez, но той е по-различен от другите 2.

# 640
Момичета, бихте ли ми казали каква е разликата между Narciso Rodriguez For Her EDT и EDP? Само в концентрацията или има съществена и в аромата?

Да попитам също, дали в Spicebomb Viktor&Rolf канелата се усеща добре и интензивна ли е или е само в началните нотки?
Мъжа ми го има, сега ще напръскам на ръката и ще пиша довечера, че нещо не иска да го използва той, след интензивно ползване преди година, и съм го забравила.

Нарцисото според мен е различно, в различните версии. Харесвам повече ЕДП, защото е по-гъст, по-пухкав, по-сладък, ако въобще можем да говорим за сладост тук. galeta много хубаво е описала другата версия. На мен обаче парфюмите на Нарцисо без серията Narciso Narciso Rodriguez, ми се разкриват потно на кожата от муска, който използват и не мога да ги нося. Задължителна проба. Peace

Напръсках Spicebomb. В началото канелата е взривна просто, но има и много други подправки.

Моите неща на Маржиела са re-edition продукти за H&M и нямам заградено кръгче. Числата си ги има и надписа върху етикет и кутия, но без определено заграждение.

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 11:06 от densi

# 641
  • Чукарландия
На мен обаче парфюмите на Нарцисо без серията Narciso Narciso Rodriguez, ми се разкриват потно на кожата от муска, който използват и не мога да ги нося. Задължителна проба. Twisted Evil

+1. Peace

И на моята кожа муска от тези парфюми се превръща в нещо неприятно.

# 642

Моля за идея за мъжки парфюм миришещ на ванилия и канела, на пурети.
Пробвай Givenchy Pi, Viktor&Rolf Spicebomb и Thierry Mugler Pure Havane. Много са добри. Първият набляга на ванилията, вторият на канелата, а третият на пуретите  Wink
P.S. Сега се сетих, че Chanel Egoiste Homme също е много приятен избор и е точно в тази насока.
Благодаря  bouquet

# 643
За мен са два подобни, но и различни парфюма, като и двата много ми харесват и много добре стоят на кожата ми  Heart Eyes 
Моят съвет - две проби   Hug

# 644
Здравейте,

знаете ли парфюм с аромат на син кедър? Някога ползвах парфюма със син кедър от ив роше, но вече май не се продава никъде. Мерси. Simple Smile

http://www.yves-rocher.ch/control/product/~category_id=1206EXTRA … product_id=13021/

Общи условия

Активация на акаунт