Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 647
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
И аз съм съгласна с Аризона и често ми се е случвало да имам усещането, че парфюмът ще ме носи мен, а не аз него...Затова и избягвам да си купувам Шанели и Диори от класическите , не е като да не ги харесвам, напротив, но ....
Tsugumi, ще го изчакаме да излезе Sunglasses

# 691
И сега да попитам-можете ли да кажете няколко думи за Atkinsons Fashion Decree/знам,че по едно време имаше доста ласкави отзиви за него,но не мога да намеря постовете /и евентуално има ли прилика или сходство поне с Robert Piquet Visa,кой от двата е по-шлейфов и траен...обмислям подарък за Коледа. Thinking
Не, никаква прилика няма с Visa  и не Fashion Decree без проба.
Нищо от вменените му прелести аз не открих. На мен дори не ми хареса, твърде е обикновен за моя нос. Това е моето усещане за парфюма и затова за много хвалените и не евтини неща - проба.
Visa e категорично по-шлейфов и траен, както и по-впечатляващ за мен.

# 692
Категорично определям Fashion Decree за летен аромат. През лятото при мен се развива чудесно, през зимата е тих и... никакъв. Но наистина, задължителна проба трябва.

# 693
При мен  Robert Piquet Visa няма никакъв шлейф, толкова е тихичък, чак не го усещам.  Fashion Decree  наистина е за по-топло време, но при мен той е със шлейфа Hug
Моля някой да каже няколко думи за  Amouage Jubilation 25, бях го пробвала преди време и сякаш ми се стори малко труден за мен, но все пак.....  Blush

# 694
Фешън Декре е баш за сега ,голям кеф Laughing Има си шлейф неголям ,обаче се харесва много и от двата пола.😋

# 695
При мен  Robert Piquet Visa няма никакъв шлейф, толкова е тихичък, чак не го усещам.
Учудена съм! Rolling Eyes Толкова мощен парфюм да го усещаш тих? Не че е невъзможно, но той е от типа на Ла ви е бел и за втория едва ли има на света човек, който да го усеща слабо.
При мен Visa е с 24 часа трайност и поне 12 шлейф, ако не и повече. След душ се усеща осезаемо. На дрехи е вечна. Яке от миналата есен, все още мирише на нея.

# 696
Много ми харесва Фешън Декре. Бих го носила всеки сезон. Насляпо обаче не!
Абсолютно нищо общо няма с Визата. От различни вселени са. Тя е наистина много по-трайна и шлефова. Съгласна съм с Бижу. При мен е бомба този парфюм. Много ми е любим. Няма махане с дни. Сладък, плътен, силен, гъст.
За Амуажа ще пиша. Чакам да заредят тестера на лилавия и ще припомня и този тогава, за да дам пресни впечатления. Определено е от много трудните Амуажи.  

# 697
Моля някой да каже няколко думи за  Amouage Jubilation 25, бях го пробвала преди време и сякаш ми се стори малко труден за мен, но все пак.....  Blush

Началото ме у ретро-шик при мен, през цялото време държи бензоиновата подложка. Тамянът е кремесет, омекотен с роза и иланг-иланг, заглъхва бързо, стои ми близо до кожата, базата е с аромат на стар, обгрижен,  нафталиран и ароматизиран , но вече изветрял  гардероб. Хубав парфюм, класен, но няма опасност да ме отвее. Аз съм голям фен на Lyric и Gold, животинчето във втория ми заспива като ръкавичка на кожата. Имам голямо желание да се запозная с Memoir  и Honour. Следя Денси изкъсо с коментарите й за марката  bouquet, но при Sunshine дълбоко се разминаваме.

# 698
 О, Memoir е моята нова любов от Амуаж! Страшно ми харесва. Не съм очаквала, че абсентов аромат ще ме грабне така. С Голд обаче не се спогаждаме хич. Точно животното!
Лирик, Епик, Fate и Interlude също много ми допадат, но Mythе не. Honour не познавам все още, както и Ciel.
Сега започвам и опознаването на мъжките.

# 699
Ciel е прекрасен, моят любимец от Амуаж-ите. И като трайност е супер.

# 700
  • София
" Една неделя в провинцията"  е филм на Б. Таверние, който излиза през 1984 год., в края на 2016 год.
Скрит текст:
Guerlain пуска аромат със същото име, който е облечен с дъха на портокалови цветове, които, както знаем, имат своето място в традициите на парфюмерийния бранд. Това е и съставка, често използвана в миналото. В Италия се приема за типична за сватбеното тържество.
Интересно е, решението на парфюмерийната къща, да предлага един иначе "рустик" парфюм (или ппоне такъв, който да носи тези асоциации) на "рустик" цена от 160 евро.
Подписът е на Thierry Wasser.

На мен шишенцето ми харесва много с този изчистен вид, но се съмнявам че ще се продава в България.Иначе като всеки фен на Герлен и аз съм нетърпелива да го пробвам.

Преди време благодарение на любознателна дама от форума  bouquet и в търсене на Naomi Goodsir  установих, че парфюмите й се продават от поне 2 години в България в столичен бутик и имах честта да пробвам три от тях, без Iris Cendre, за който Zozina пита - нямаше го.Cuir Velours всъщност си мирише на велур, на чисто нови кларкове  Laughing и нещо сладко в началото.
Сред продаваните брандове са и ароматите на Franck Boclet, а Heroes направо ми отнесе главата.
Искам да продължа обаче с парфюми, направени по филми.На същото място срещнах бранд Folie à Plusieurs.Пробвах и много ми хареса The Lobster по филм на Yorgos Lanthimos.Не съм гледала филма, но толкова чист аромат на море, реализиран в парфюм не съм срещала.Автор на всичките аромати е Mark Buxton.
Tsugumi, предполагам че си киноман, така че ако ти попаднат аромати на този бранд, можеш да ги пробваш и да видиш дали автора е успял да пренесе по някакъв начин сюжета на филмите в аромат.

# 701
И аз гласувам с две ръце за Fashion Decree. Много модерна интерпретация на пачули + цветя. И също така е много характерен аромат, не може да се обърка с други вариации на тема пачули.
Века, бих пробвала The Virgin Suicides,  любим филм на София Копола, както и любима книга на  Джефри Юдженидис.

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 17:00 от Zozina

# 702
  • София
И аз гласувам с две ръце за Fashion Decree. Много модерна интерпретация на пачули + цветя. И също така е много характерен аромат, не може да се обърка с други вариации на тема пачули.
Века, бих пробвала The Virgin Suicides,  любим филм на София Копола, както и любима книга на  Джефри Юдженидис.

Аз пък ще взема да го пробвам този Fashion Decree, мирисала съм го само от капачка, но не ме впечатли особено.В момента е на разпродажба в популярен бг сайт и 100 мл излизат доста по-изгодно, от който и да е 100-милитров Герлен, Шанел и т.н., което е поредното доказателство, че цените на популярните дизайнерски аромати приближават /понякога и надвишават/ цените на т.нар. нишови парфюми.

# 703
  • при морето
Много благодаря Бижу,Sibila,Pipi,Densi bouquetРеших да взема и двата-единия за Коледа,другия за Нова година,умно,нали? Blush Laughing
A какво бихте казали за Robert Piquet Fracas,пробвала съм го ,но преди доста време и спомена ми е блед и неточен вече,помня много бели цветя и така мразената от някои тубероза...,но има и доста добри отзиви във фрагрантика,струва ли си да го мисля и него? Thinking

Veka,в същия този сайт обаче цените на парфюмите на Robert Piquet и Serge Lutens са доста по-високи от другите сайтове,едно за сметка на друго явно,за баланс. Wink

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 18:29 от Winter fairy

# 704
  • София
Veka,в същия този сайт обаче цените на парфюмите на Robert Piquet и Serge Lutens са доста по-високи от другите сайтове,едно за сметка на друго явно,за баланс. Wink

Аз не сравнявам цени по сайтове, просто написах, че популярни дизайнерски марки като Шанел, Герлен и други -  100 мл аромат са на цена над 250 лв. Peace

Общи условия

Активация на акаунт