Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 402
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Отидете на кардиолог или при джипито. Може да е прединфарктно

# 271
Възможно ли е да е от това,че пих снощи  2 чаши вино и приемам еутирокс? newsm78

# 272
Обикновено цикълът ми е 4-5 дни нормално кръвотечение,после още ден,два имам зацапване.Така МЦ става общо 7 и дори 8 дни.Знам,че при всеки е различно,но това ми се струва много.И това зацапване по 3 дни ме дразни.Върти ми се в главата,че това е признак на някакъв хормонален проблем. newsm78 Или просто цикълът ми е по-продължителен?
И аз съм така - последните 3 дена е зацапване. Преди няколко седмици започнах да пия чай от коприва и цикъла последния път беше 5 дена - при все че никога ама никога през живота си не съм имала цикъл по-кратък от 7 дена. Но пък при мен проблема е, че първия ден е много обилен, знам че ще ме посъветвате да ходя на доктор, но аз вече 2 пъти съм била тази година; изписаха ми неоменор, ама се отказах да го пия

Същото положение е при мене. Зацапване няколко дни и е стигало до седмица, което ме дразни доста и трябва да слагам още когато започне зацапването превръзки. Менструалният цикъл продължава 7-8 дни без дните със зацапването, като първите три дни е доста обилен. Дори при последния цикъл ми се събраха границите при мерене на кръвното налягане. Виеше ми се свят и още малко щях да се сгромолясам на земята. И като сметна дните стават повече от 10 дни съм в менструален цикъл със слагане на превръзка. От този обилен цикъл вече имам анемия.

Питала съм за този проблем няколко гинеколози и всички ми предписваха противозачатъчни хапчета. Но не искам да пия противозачатъчни хапчета и да се тровя, като и плюс това изобщо не ми понасят, тъй като съм опитвала няколко вида противозачатъчни хапчета. Никой от тези гинеколози не иска да ми направи хормонални изследвания. Казваха ми, че не са ми нужни такива изследвания.

# 273
При мен няма 10 дни,някъде около 7-8.
Дженифър,не е редно да не искат да ти назначат изследвания. Thinking Сама не можеш ли да си направиш?Аз така май ще направя...
Мисля си,че е хормонално,защото когато пиех противозачатъчни се получи така през първия месец,в който ги започнах.Цикълът ми продължи със зацапване две седмици,след това беше чудесно - по  4-5 дни,без никакви болки,не обилен.Но вече 4 год. не пия и не мисля пак да започвам.

# 274
При мен няма 10 дни,някъде около 7-8.
Дженифър,не е редно да не искат да ти назначат изследвания. Thinking Сама не можеш ли да си направиш?Аз така май ще направя...
Мисля си,че е хормонално,защото когато пиех противозачатъчни се получи така през първия месец,в който ги започнах.Цикълът ми продължи със зацапване две седмици,след това беше чудесно - по  4-5 дни,без никакви болки,не обилен.Но вече 4 год. не пия и не мисля пак да започвам.

Точно това ще направя през следващата година - да направя хормонални изследвания сама. Трябва да се разбере каква е причината. Толкова години търпях това положение.

# 275
Гъбички по кожата на тестисите с какво може да се лекуват?

# 276
Възможно ли е да е от това,че пих снощи  2 чаши вино и приемам еутирокс? newsm78
Не. Виното не е противопоказно при прием на еутирокс.

# 277
  • Sofia
Привет отново!Снощи получих много силни болки в гръдната кост.Имах чувството,че не можех да дишам.Направо пронизваща болка и когато легна се усеща в целия гръден кош.Мерих кръвното,но ми беше ниско.Не знам кога ме е отпуснало и съм заспала.
Имате ли представа това на какво се дължи и какво е?За първи път ми се случва newsm78
Как ти е жлъчката?
Подобни усещания и болка съм имала при жлъчни кризи.Виното е дразнител,ако имаш проблем с жлъчка.

# 278

Според мен - твърдо не. Аз приемам "L-Тироксин" ежедневно, а ако знаеш колко алкохол изпих последните 2 седмици. Какви 2 чаши, по-скоро 2 бъчви... Joy

# 279
Дженифър, може би трябва да почнеш да пиеш коприва  Thinking и някакви билкови хапчета. Аз отскоро пия чай и не мога да кажа дали ще действа така всеки месец, но можеш да пробваш. Всеки ден сварявам вода колкото за 2 чаши, слагам 1 супена лъжица коприва и запарвам 5-10 минути (въпреки че на пакетчето пише по 2 с.л. да се варят 3 минути и да се остави да се запарва 1 час - така чая става отвратителен и студен  Sick)

# 280
.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 13:35 от Пролетно цвете

# 281
Дженифър, може би трябва да почнеш да пиеш коприва  Thinking и някакви билкови хапчета. Аз отскоро пия чай и не мога да кажа дали ще действа така всеки месец, но можеш да пробваш. Всеки ден сварявам вода колкото за 2 чаши, слагам 1 супена лъжица коприва и запарвам 5-10 минути (въпреки че на пакетчето пише по 2 с.л. да се варят 3 минути и да се остави да се запарва 1 час - така чая става отвратителен и студен  Sick)

Благодаря за съвета. Ще опитам. Опитах да пия отвара от билката Бял равнец, но изобщо не ми понесе. Чувала съм добри отзиви за копривата - за намаляване на менструално кръвотечение, за възпаления на пикочния мехур, за анемия и други. Със сигурност купувате билката коприва от аптеката! Само че ме е страх да не действа като червената боровинка и да започна да ходя често по-малка нужда - имам проблем с честото ходене по-малка нужда през последните години поради прием на антибиотик, който предизвика този проблем!

Весело посрещане на Нова Година!  bouquet

# 282
  • София

Благодаря за съвета. Ще опитам. Опитах да пия отвара от билката Бял равнец, но изобщо не ми понесе. Чувала съм добри отзиви за копривата - за намаляване на менструално кръвотечение, за възпаления на пикочния мехур, за анемия и други. Със сигурност купувате билката коприва от аптеката! Само че ме е страх да не действа като червената боровинка и да започна да ходя често по-малка нужда - имам проблем с честото ходене по-малка нужда през последните години поради прием на антибиотик, който предизвика този проблем!

Весело посрещане на Нова Година!  bouquet

Отварата от бял равнец е най-гадното нещо Wink Но има капсули са пиене, можеш да опиташ.

# 283
На какво може да се дължи болката в десният яйчник/само/ по време на секс? Не сме почитатели на грубия секс и го изключвам като вариант. Като цяло той ми е проблемен , обикновено там са ми съсредоточени проблемите/кистите .

# 284
Здравейте! Искам да попитам за staphylococcus aureus гърлен секрет може ли да те събори до степен да не можеш нищо да свършиш. От една седмица постоянно разтреперване, прилошаване вкуса в устата ми е все едно съм яла пирони, по никакъв начин  не мога да си наведа главата все едно има 1 тон камъни в нея. Днес си взех изследването и там пише за тази бактерия, лекарката ми пък днес не е дошла на работа и няма кого да попитам. Опитах да вляза при друго джипи, но той каза 30 лв за преглед, а съм осигурена, но не ми е личен лекар. Малко объркано обясних но ми е зле в момента.

Общи условия

Активация на акаунт