Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 425
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
За дете на 5г, кое е най силното против повръщане?
Деган
Половин или третинка ампула
Ампула деган не е безопасно лекарство Naughty!
не е -да
но накрая пак опираме до него
само детето се е мъчило 2-3 дни и се е обезводнило  Peace

# 256
  • София
Какви изследвания са нужни за да се провери има ли проблем с щитовидната жлеза?След нова година ще си правя изследвания пкк и урина.
TAT, MAT, TSH, FT4

# 257
Какви изследвания са нужни за да се провери има ли проблем с щитовидната жлеза?След нова година ще си правя изследвания пкк и урина.
TAT, MAT, TSH, FT4

Извинявам се, че се включвам, но как се разбира че имате проблеми с щитовидната жлеза? Като споделих пред ЛЛ, че имам сърцебиене, което аз отдавам на нервна почва, той ми каза, че след Нова година ще ми пусне изследвания за щитовидната жлеза?  newsm78

# 258
Имам странни симптоми-рязка смяна в настроението,постоянно ми е студено,храня се здраеословно,а не мога да отслабна и с един грам,окръгли ми се лицето.Личната каза,че си внушавам глупости и отказа да ми даде направление за изследвания.От известно време близки ме питат дали не съм простинала нещо,гласа ми бил различен.Това ме накара да потърся информация.

Последна редакция: пт, 23 дек 2016, 12:40 от I Will Survive

# 259
I Will Survive, да, всички симптоми, които споменаваш, са характерни, когато има проблем с функцията на ЩЖ. Може да изследваш също така глюкоза и инсулин на гладно, щом казваш, че не си способна да отслабнеш и грам. Rolling Eyes

# 260
Ами високо кръвно,ускорен пулс,стягане в гърдите и не може да си поеме въздух.След консултация с кардиолог му изписа това и други за регулиране на кръвното.

# 261
  • Пришълец
Страдам от кръвотечение от носа- проявява се в периоди на по-силни емоции и напрежение, бихте ли ме посъветвали какви мерки да предприема? Бях при личния, слаби носни капиляри, предписа ми Рутаскорбин, но не помогна. Дали да не се обърна към специалист?

# 262
Някой знае ли как и къде бих могла да си направя изследване за наличие на мононатриев урат в синовиалната (ставната) течност? Засега не ми се ходи специално на преглед при ревматолог. Само искам да знам има ли място в София, където просто да отида и да си пусна изследването, без допълнително суетене. Peace

# 263
  • Sofia
Нещо се сецнах сутринта и много ме боли кръста,а и май ще ми идва мц и корем ме боли,гади ми се....Какво мога да пия?

# 264
Обикновено цикълът ми е 4-5 дни нормално кръвотечение,после още ден,два имам зацапване.Така МЦ става общо 7 и дори 8 дни.Знам,че при всеки е различно,но това ми се струва много.И това зацапване по 3 дни ме дразни.Върти ми се в главата,че това е признак на някакъв хормонален проблем. newsm78 Или просто цикълът ми е по-продължителен?

# 265
  • Sofia
Нормален е,но ако те притеснява отиди на лекар

# 266
Обикновено цикълът ми е 4-5 дни нормално кръвотечение,после още ден,два имам зацапване.Така МЦ става общо 7 и дори 8 дни.Знам,че при всеки е различно,но това ми се струва много.И това зацапване по 3 дни ме дразни.Върти ми се в главата,че това е признак на някакъв хормонален проблем. newsm78 Или просто цикълът ми е по-продължителен?
И аз съм така - последните 3 дена е зацапване. Преди няколко седмици започнах да пия чай от коприва и цикъла последния път беше 5 дена - при все че никога ама никога през живота си не съм имала цикъл по-кратък от 7 дена. Но пък при мен проблема е, че първия ден е много обилен, знам че ще ме посъветвате да ходя на доктор, но аз вече 2 пъти съм била тази година; изписаха ми неоменор, ама се отказах да го пия

# 267
Благодаря ви за отговорите! bouquet

Аз все забравям да питам лекарката,когато ходя на преглед.А и от скоро се замислих,дали е нормално.
Иначе не е обилен,но пък първия ден са страшни болки. Crazy

# 268
Привет отново!Снощи получих много силни болки в гръдната кост.Имах чувството,че не можех да дишам.Направо пронизваща болка и когато легна се усеща в целия гръден кош.Мерих кръвното,но ми беше ниско.Не знам кога ме е отпуснало и съм заспала.
Имате ли представа това на какво се дължи и какво е?За първи път ми се случва newsm78

# 269
Може да е бронхит newsm78

Общи условия

Активация на акаунт