Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 200
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Яйчници,може би

# 571
Нещо изпитано за премахване на белези от акне?

# 572
  • Варна
Нещо изпитано за премахване на белези от акне?

Аз за всякакви белези съм ползвала Контрактубекс, макар че някой скятат, че е силен за лице, но мен не ме е разочаровал.

# 573
За белези според мен, ако искаш по-трайно да ги премахнеш, си трябва посещения при козметик и специални процедури. Всичко друго е временно.

Разбира се, зависи и колко са дълбоки белезите  Peace

# 574
Здравейте. Моят въпрос е относно ЧПВ. Имам малки брадавички в интимната облалст(само отвън, във влагалището няма). Ходих на гинеколог. Взе ми материал за течна цитонамазка, който утре трябва да занеса в лаборатория. Препоръча ми с него да си направя и ДНК тест за генотипиране на 33 типа ЧПВ. Цената е 160 лв, което ми се вижда много в момента. Дали един тест, показващ високорисковите типове би бил достатъчен в такъв случай.. Двоумя се дали да го направя този тест, или да избера такъв, който обхваща само високорисковите. Някой минал през това моля да ме посъветва.

# 575
Мег, щом имаш брадавички със сигурност си с някой активен ЧПВ, не виждам смисъл да правиш за нискорискови - и да потвърдят, какво различно ще се случи? И без него евентуално ще ги махнеш и трябва да подсилваш имунитет. Високорисковите може да пуснеш, за да знаеш ако има някой активен по-често да се следиш и да имаш едно наум когато решаваш как да действаш при евентуален проблем. Пак ще трябва да подсилваш имунитета. Не знам на колко години си, по принцип препоръката за високорискови е да се пускат заедно с цитонамазка ако я правиш веднъж на 3 години при чисти. Или ако си около и над 30те, при по-младите често се активират и изчистват от самосебе си. Според мен, щом си с брадавички, е добра идея да пуснеш високорисковите, защото явно имунитета ти с единия тип не се е справил, да видиш как са нещата. Но ако си редовна с цитонамазките всяка година и нямаш финансова възможност в момента, не е фатално да не пуснеш.

# 576
Мег, щом имаш брадавички със сигурност си с някой активен ЧПВ, не виждам смисъл да правиш за нискорискови - и да потвърдят, какво различно ще се случи? И без него евентуално ще ги махнеш и трябва да подсилваш имунитет. Високорисковите може да пуснеш, за да знаеш ако има някой активен по-често да се следиш и да имаш едно наум когато решаваш как да действаш при евентуален проблем. Пак ще трябва да подсилваш имунитета. Не знам на колко години си, по принцип препоръката за високорискови е да се пускат заедно с цитонамазка ако я правиш веднъж на 3 години при чисти. Или ако си около и над 30те, при по-младите често се активират и изчистват от самосебе си. Според мен, щом си с брадавички, е добра идея да пуснеш високорисковите, защото явно имунитета ти с единия тип не се е справил, да видиш как са нещата. Но ако си редовна с цитонамазките всяка година и нямаш финансова възможност в момента, не е фатално да не пуснеш.
Аз май трябваше повече да разпитам доктора,тъй като не съм наясно особено с това. Всъщност каква е разликата дали ще имам носкорисков или високорисков тип. Реално лечението е едно и също, така ли?

# 577
Реално лечението е едно и също, така ли?
Нискорисковите обикновено причиняват брадавички. Високорисковите могат да причинят рак.
Повечето високостепенни дисплазии на шийката се дължат на високорискови. Докато е активен ЧПВ причинява изменения, когато имунитета го пребори "заспива" и спира да прави проблеми до следващо активиране. Тестовете ще хванат само активните в момента типове. Брадавичките могат и само да ги махнат с лазер или скалпел - допълнително лечение може и да не предложат. Ако си закрепиш имунната, няма да се появят, ако ти е по-слаба може и на няколко месеца да ти излизат. Стандартно вирусите ги борят с Изопринозин или с добавки за подсилване на имунитета.

# 578
  • София
Ако 160 лева са ми проблем, не бих правила типизиране за ЧПВ.
Достатъчно е да се работи за укрепване на имунитета и да има редовна профилактика.

Аз лично имах ЦИН 2 при липса на ЧПВ.

# 579
Нали цитонамазка се прави,за да се установи дали има злокачествени изменения. Ако има налични типове ЧПВ, които могат да причинят рак нали и това ще се види и от цитонамазката? На мен така ми изглежда логично.

# 580
  • София
Нали цитонамазка се прави,за да се установи дали има злокачествени изменения. Ако има налични типове ЧПВ, които могат да причинят рак нали и това ще се види и от цитонамазката? На мен така ми изглежда логично.

Цитонамазката не дава информация за наличие на ЧПВ. Някои изменения са класически пример за присъствие на вируса, но за потвърждение е нужно друго изследване.

# 581
Цитонамазката търси проблемни клетки. За определяне на злокачественост трябва по-голямо парче да се вземе. При цитото може и да се видят изменения, които предполагат наличие на ЧПВ. Няма как да се определи само с цитонамазка дали е високорисков - т.е. дали има по-голям риск да преминат в злокачествено. Само нормална цитонамазки ти дава около 70% сигурност, че нещата са нормални. Заедно с отрицателен ЧПВ или съчетана с колпоскоп дава над 90%. Ако имаш навика да пропускаш 2-3+ години без намазка, имаш нужда от тази сигурност. Ако си ходиш редовно, няма нужда от ЧПВ тест за да хванеш проблем навреме.

# 582
  • София
имам подобни брадавици, появили се в следствие на болничен престой и операции. За тях отидох на онколог, който потвърди, че не са от папилома вирус. Не е пускал допълнителни изследвания, каза, че могат да с премахнат когато пожелая аз.
Може би е хубаво да отидеш на дерматолог, преди да даваш 160лв. newsm78

# 583
Нещо за предизвикване на цикъл?  Rolling Eyes
Бременност със сигурност няма, просто искам да ми дойде щото хващам къра вече  ooooh!
Преди няколко месеца пих Дуфастон но го спрях края на миналата година. Докато го пих всичко беше ок, сега всичко е пълна каша.

# 584
Пак го почвай.

Общи условия

Активация на акаунт