Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 318
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Лошото е, че не мога да пия нищо, но доки ми каза да мажа с диклак, да разтривам и да избягвам да се подпирам на ръцете, защото цялата тежест на тялото с часове е в/у ръцете и затова ме болят после. Отделно малчо е тежък и трябва да огранича носенето на ръце за известно време. Дано се оправят нещата.

# 331
Продължавам с оплакването със сливицата. Това , което напипвам е образувание до сливицата, и в гърлото усещам. През деня, като че ли нямам оплакването , но привечер да.
Има ли някоя от вас с проблем жлезата? Ако да, имате ли усещане и бучици около сливиците?
Утре вече наистина отивам до личната да ме прегледа и тя.
Дано не е нещо много лошо!

# 332
  • Варна
Продължавам с оплакването със сливицата. Това , което напипвам е образувание до сливицата, и в гърлото усещам. През деня, като че ли нямам оплакването , но привечер да.
Има ли някоя от вас с проблем жлезата? Ако да, имате ли усещане и бучици около сливиците?
Утре вече наистина отивам до личната да ме прегледа и тя.
Дано не е нещо много лошо!

Ако ЛЛ не види нищо на сливицата отидете при ендокринолог да ви погледне на ехограф щитовидната жлеза.При проблем с нея се усеща като бучка в гърлото.Също така при депресивните състояния се наблюдава това усещане,които са най-силни вечер.

# 333
Аз съм с Хашимото, но никога не съм имала подобно усещане за бучка / подутина в гърлото, което, разбира се, не значи, че при други хора с проблеми с ЩЖ не се наблюдава този симптом.

# 334
  • Варна
Аз съм с Хашимото, но никога не съм имала подобно усещане за бучка / подутина в гърлото, което, разбира се, не значи, че при други хора с проблеми с ЩЖ не се наблюдава този симптом.

При Хашимото може би не,но при възел на щитовидната да(но пак зависи и къде е възела,големината и т.н.),но при всички положения ние само предполагаме.
По принцип мисля,че в случая е нещо на психична основа,защото се проявява само вечер.Дано не ми се обиди Im going crazy sometimes.

# 335
Не се обиждам  Peace
Възможно е да е на психическа основа, но напипвам нещо, което от другата страна го няма.
Благодаря за отговорите.

# 336
  • Варна
Не се обиждам  Peace
Възможно е да е на психическа основа, но напипвам нещо, което от другата страна го няма.
Благодаря за отговорите.

Възможно е да е лимфен възел,ако го напипваш под брадичката.Аз имам хроничен фарингит,гърлото ми е много кекаво и там лимфните си възли посточнно  ги напипвам.

# 337
Здравейте, имам бебе на годинка и правихме рутинни изследвания на кръвта. Един от показателите е този:

Eo % (еозинофили - %)   16.00 %, референтни стойности: 0.0 - 6.0 %

Днес по-късно ще ходим при доктор, но ми е малко притеснено защо е толкова високо нивото на показателя...
Някой може ли да каже за какво става въпрос?

Благодаря предварително!

# 338
Повишава се при алергии, паразити...най-вече алергии

# 339
Благодаря за бързия отговор, HAPPY, явно ще ги търсим от какво са тези алергии...

# 340
  • София
Влезнах в спор, Суметролим антибиотик ли е? Благодаря bouquet

# 341
  • Burgas, Bulgaria
Влезнах в спор, Суметролим антибиотик ли е? Благодаря bouquet
Суметролим е Бисептол  И не е аб .

# 342
  • Варна
Не

# 343
  • София
Защо тогава е от медикаментите, които не се продават в аптечната мрежа без рецепта?

# 344
Не е антибиотик, но успешно се справя с някои микроби
Обаче има сериозни странични действия и не се изписва с лека ръка, предполагам затова е с рецепта , и правилно

Общи условия

Активация на акаунт