Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 282
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Кьолн
Артемис,много ви благодаря! Ще поискам направление за мамолог!

# 376
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте!На ММ му се появи на китката от вътрешната страна едно голямо твърдо топче.Отрича да се е удрял там или нещо подобно.Ства една сутрин и топчето е там.С големина на орех е и е твърдо.Предполагам,че е мастно образование.Някой да се е сблъсквал с такова нещо?На хирург ли трябва да го водя?Е какво е лечението?
Благодаря!
Не е нещо страшно. Имах и на двете си ръце отгоре на китките. Претърпях 2 операции, като на едната ръка отново ми се появи. ММ ме стисна силно (болката е невероятна) и оттогава не ми се е появявало.
Операцията е много лека, но ако не му пречи защо ще го маха. Аз ги махнах и двете, защото не можех да си свивам ръцете в китките. Тези топчета са пълни с нещо като замръзнала пача (поне на такова прилича, защото аз гледах и двете операции).
За ваше успокоене отидете на хирург, но той сигурно ще ви препоръча операция.

# 377
Много благодаря за отговорите!Ще посетим хирург и тогава ще мислим какво да правим.

# 378
  • Sofia
Сигурно е липом,мастно образувание,но може и да е "мъртва кост".
Посетете лекар,но те само за рязане мислят.Има тема за липоми тук и един лекар дава съвети.
И аз съм оперирана от липом,не е съвсем "лека"...изследвания,ЯМР,операционна,смяна на превръзки,махане конци ooooh!
За мъртва кост знам един бабешки метод,който при майка ми е подействал...на подутината се слага монета/напр.от 2лв./ и се пристяга,носи се докато не изчезне,при майка ми след 2-3седмици го е нямал израстъка.Предполагам,че от студенината на метала и пристягането се е получило.

# 379
  • София
Ох, знам , че въпросът ми е абсурден, но леко , съвсем леко си задрах палеца на една броня. Пусна малко кръв, но спря веднага. Намазах го с йодасепт. Няма рана.
Болна съм , до колко време се прави ваксина за тетанус? И при положение, че имам кашлица?
Или да си направя изследване?

От друга страна, преди 6 години катастрофирах тежко, много тежко. Железа се забиха в краката ми. Тъй като случаят беше тежък и спешен и се наложи спешна операция, дали са ми били ваксина ? В болницата вече бях в безсъзнание, никой от лекарите не ме е питал дало искам ваксина?  Някой трябва ли да ме информира за това? И в епиркизата дали ще го пише newsm78
А бях и бременна тогава , знам ли.
Знам , че звуча налудничево, но понякога си ме хваща параноя+ хипохиндрия.

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 13:31 от Wind .

# 380
Ох, знам , че въпросът ми е абсурден, но леко , съвсем леко си задрах палеца на една броня. Пусна малко кръв, но спря веднага. Намазах го с йодасепт. Няма рана.
Болна съм , до колко време се прави ваксина за тетанус? И при положение, че имам кашлица?
Или да си направя изследване?

От друга страна, преди 6 години катастрофирах тежко, много тежко. Железа се забиха в краката ми. Тъй като случаят беше тежък и спешен и се наложи спешна операция, дали са ми били ваксина ? В болницата вече бях в безсъзнание, никой от лекарите не ме е питал дало искам ваксина?  Някой трябва ли да ме информира за това? И в епиркизата дали ще го пише newsm78
А бях и бременна тогава , знам ли.
Знам , че звуча налудничево, но понякога си ме хваща параноя+ хипохиндрия.

Ваксина за тетанус се прави в рамките на 3-4 часа, не съм сигурна за периода от време. Колкото е възможно по-скоро, толкова по-добре. Като се пропусне този период, се предписва антибиотик. Такъв беше случаят с баща ми преди 2 години.

# 381
  • Варна
Ваксина тетанус се бие до 24 часа и трае 6 месеца.
Не сравнявайте двата случая,тук бронята е пластмасова.
Аз лично за едно одраскване няма да хукна да си бия ваксина( а също имам моменти на параноя и хипохондрия)

# 382
Ваксина тетанус се бие до 24 часа и трае 6 месеца.
Не сравнявайте двата случая,тук бронята е пластмасова.
Аз лично за едно одраскване няма да хукна да си бия ваксина( а също имам моменти на параноя и хипохондрия)

Явно е било така при случая с баща ми - до 24 часа.

# 383
Здравейте,ако въпросът ми не е за тук много се извинявам,но не намирам това което ми трябва.Какво означава повишената креатинкиназа при дете на 1 година?Притеснително ли е или е нещо което се оправя с растежа?На всякъде пише само за възрастни мъже и жени,но не и за деца.Ако някой е запознат,ще съм много благодарна да ми отговори.

# 384
Някой знае ли какви изследвания се правят при съмнение за рак на дебелото черво ?
Благодаря предварително

# 385
Някой знае ли какви изследвания се правят при съмнение за рак на дебелото черво ?
Благодаря предварително

Колоноскопия

# 386
Благодаря предварително
Колоноскопия. С пълна упойка не е страшно изобщо.Най-сигурното изследване.

# 387
Благодаря Ви ! Но , все пак няма ли някакви кръвни изследвания  newsm78 ?

# 388
  • София
Туморни маркери

# 389
  • Варна
Туморни маркери

Туморните маркери са по-скоро за следене след лечение.Иначе не са много показателни.

Общи условия

Активация на акаунт