Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 209
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
   Флуорът не е безобидна съставка. Чела съм доста статии за флуор. Трябва да се внимава много с него.

# 541
Не бъдете толкова крайни.
Преди няколко години моя близка почина за 10 дни от неправилно лекуван вирус/грип. Ако беше пила АБ, нямаше да стигне до тежка пневмония с фатален край... А тя е пила само за понижаване на температурата.

# 542
Не бъдете толкова крайни.
Преди няколко години моя близка почина за 10 дни от неправилно лекуван вирус/грип. Ако беше пила АБ, нямаше да стигне до тежка пневмония с фатален край... А тя е пила само за понижаване на температурата.
Не се знае дали пневмонията е била бактериална. Ако е била вирусна всичките на света АБ не биха помогнали.

Майка ми в момента лежи в болницата от "опашката" на един вирус, който я удари в стомаха. Не пие АБ, но се подобрява. Утре я изписват, защото днес всички изследвания са и били в норма.

# 543
  • Варна

Не се знае дали пневмонията е била бактериална. Ако е била вирусна всичките на света АБ не биха помогнали.

Майка ми в момента лежи в болницата от "опашката" на един вирус, който я удари в стомаха. Не пие АБ, но се подобрява. Утре я изписват, защото днес всички изследвания са и били в норма.

Малко несериозно ми звучи изказването ви.Какво искате да кажете,че всички пипнали вирусна пневмония умират ли?
Обикновено АБ се дава,за да се справи с последствията причинени от вируса.Това обаче в никакъв случай не означава,че подкрепям даването на АБ са всеки сопол.

# 544

Малко несериозно ми звучи изказването ви.Какво искате да кажете,че всички пипнали вирусна пневмония умират ли?
Обикновено АБ се дава,за да се справи с последствията причинени от вируса.Това обаче в никакъв случай не означава,че подкрепям даването на АБ са всеки сопол.
Божке, от къде накъде пък всички пипнали вирусни пневмонии ще мрат? Просто АБ няма да им помогнат. Ще си пият медикаментите от симптоматичната терапия или ако сигуацията е много зле - противовирусната терапия /но за нея имаше някакво изискване за времето, ако не ме лъже паметта/.
Това е.

# 545
Естествено, че не за хрема, другата дума не я ползвам. Но да държиш човек с 40 градуса цяла седмица на парацетамол е безотговорно.

# 546
  • Варна
Естествено, че не за хрема, другата дума не я ползвам. Но да държиш човек с 40 градуса цяла седмица на парацетамол е безотговорно.

Сякаш не ме разбра,аз подкрепям даването на АБ,когато е необходимо Peace

# 547

Сякаш не ме разбра,аз подкрепям даването на АБ,когато е необходимо Peace

И аз съм "за" антибиотик, само когато няма вече друг начин, но предписан от специалист, а не от личен лекар. Личните лекари са много некомпетентни.

# 548
Разбрах те, Глухарче, и аз казвам същото. Peace
За себе си винаги знам кога ще мина без АБ. Въпреки, че съм се влачила по няколко дни, безуспешно, накрая пак пия.
Не виждам смисъл от подобно "геройство".

# 549
Аз също не съм против АБ, но след доказана бактериална инфекция и антибиограма.
Инъче и да се пие и да не се пие - полза йок.

# 550
Здравейте!

Малко нахлувам в темата, но имам въпрос и ще съм ви много благодарна да споделите мнения и най-вече ако някой се е сблъсквал със същия проблем.

Тази сутрин усетих парене ниско долу, през целия ден ми беше адски некомфортно, ходеше ми се на тоалетна през 10-15 минути, по едно време докато пишках видях, че има и кръв. Не е непоносима болка, но е много неприятно и дискомфортно.
Става въпрос за инфекция от цистит, случвало ми се е и преди, но беше много отдавна и тогава пих антибиотик.

Отидох днес до аптеката и ми дадоха едни прахчета с екстракт от червена боровинка, купих си и сок от такава, защото знам, че е много полезна, точно за такива инфекции и трябва да ви кажа, че докато пиех сока, страшно ме облекчи, но после пак започна.  Blush

Тъй като преди буквално 2 дена свърших приема на антибиотик (който беше предписан за друго), не ми се иска пак да започвам, макар и друг вид.

Ако някоя от вас може да препоръча нещо, домашно лечение, което е помогнало, ще съм ви много благодарна да споделите.  Peace

# 551
quote author=Adriana11 link=topic=951732.msg34499563#msg34499563 date=1486411666]
Здравейте!

Малко нахлувам в темата, но имам въпрос и ще съм ви много благодарна да споделите мнения и най-вече ако някой се е сблъсквал със същия проблем.

Тази сутрин усетих парене ниско долу, през целия ден ми беше адски некомфортно, ходеше ми се на тоалетна през 10-15 минути, по едно време докато пишках видях, че има и кръв. Не е непоносима болка, но е много неприятно и дискомфортно.
Става въпрос за инфекция от цистит, случвало ми се е и преди, но беше много отдавна и тогава пих антибиотик.

Отидох днес до аптеката и ми дадоха едни прахчета с екстракт от червена боровинка, купих си и сок от такава, защото знам, че е много полезна, точно за такива инфекции и трябва да ви кажа, че докато пиех сока, страшно ме облекчи, но после пак започна.  Blush

Тъй като преди буквално 2 дена свърших приема на антибиотик (който беше предписан за друго), не ми се иска пак да започвам, макар и друг вид.

Ако някоя от вас може да препоръча нещо, домашно лечение, което е помогнало, ще съм ви много благодарна да споделите.  Peace
[/quote]

Скоро бях гледала в едно предаване, че витамин ц много помагало, но много малко хора знаели. Аз съм си увивала от тези големите пухкави шалове и съм стягала на кръста и то лятото. Пии повече течности, ще боли, но по-бързо минава и си вземи и сушени боровинки за всеки случай. Мисля, че и топла бира помага, но да не те излъжа.

Аз да питам нещо. Някоя да е имала полип на цервикалния канал и да са и го махали?

# 552
  • София
Чакайте, значи пневмония може да бъде излекувана без антибиотик?

# 553

Не вярвам да може.
Пневмонията е много сериозно заболяване, 6-та причина за смъртност.

Аз съм имала полип в канала, след раждането ми се появи. Махнаха го без последствия.

# 554
  • Варна

И аз не бих рискувала.Да не говорим,че понякога дори се налага комбинация от антибиотици.

Общи условия

Активация на акаунт