Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 215
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Те - да, но ако не отидеш, няма как да се възползват. Wink

# 526
  • София
Добре , отидох , сложиха ми 2-3 шева и ми биха ваксина.
Често се режа на нещо. Маниакална съм понякога, не че толкова се бутам за ваксина. По принцип гледам всячески да я отбягвам.
 Както и антибиотиците , които ми изписват за щяло и нещяло.
В последния месец боледувах 2-3 пъти и на всичките ходения казват - антибиотик . Няма как да стане.

# 527
Съмнявам се за едно от двете или пък язва  newsm78 . А то всъщност как се диагностицира ? Убедена съм ,че няма да ме вземат на сериозно лекарите . Peace  
Имам и ужасни киселини след лук ,чесън,пържено и избягвам   Sick ... Ранитидин 300мг пия ,но не ми минава и  наблягам на сода бикарбонат ,знам ,че не е препоръчително ,но най-бързо ме облекчава.

Гърне ,аз не съм пила посоченото от теб ,как се приема -всеки ден или при нужда ? newsm78

Ще те вземат на сериозно лекарите, как да не те вземат... Rolling Eyes Киселините никак не са безобидно нещо, особено в дългосрочен аспект.
За да се види какво е състоянието на горния отдел на храносмилателния тракт - хранопровод, стомах, дванадесетопръстник - се прави гастроскопия. Манипулацията е сравнително бърза, лесна за изпълнение и безопасна за пациента, ако е извършена правилно. Пациентът е под упойка и не усеща нищо. Резултатите от гастроскопията са изключително точни, прави се и биопсия.
"Нексуим"-ът е препоръчително да се приема по схема, доколкото знам - нещо от рода на 2 пъти дневно, 40 мин. преди хранене, но ММ си пие само по 1 хапче сутрин и се чувства добре през целия ден, а преди положението при него беше страшно - каквото и да хапнеше, умираше от болки и не спираха да му излизат киселини. Сега, само благодарение на това лекарство, се чувства като здрав човек. Peace Даже аз не можах да повярвам в началото. Май "Нексиум"-ът е доста универсално средство, понеже знам, че много хора го пият, но мисля, че е най-добре да го изпише лекар, а да не се приема на своя глава. Peace

Последна редакция: сб, 04 фев 2017, 22:50 от Гърне без похлупак

# 528
  • Бургас
Май "Нексиум"-ът е доста универсално средство, понеже знам, че много хора го пият, но мисля, че е най-добре да го изпише лекар, а да не се приема на своя глава. Peace
Аз го пих около половин година заради гастродуоденит. От 40мг, само сутрин преди храна и всичко друго.
Имайте предвид, че той намалява образуването на киселина в стомаха. Вследствие на това храната не се усвоява съвсем пълноценно и ако се пие дълго време е възможно да възникнат разни витаминни и други дефицити. Намалената киселинност може да попречи и на усвояването на други лекарства, ако се приемат такива. Не казвам да не се пие ако наистина има нужда от него, а само, че не е безобидно лекарство и ако се приема дълго време е добре да се следят някои витамини и т.н. в организма.

# 529
  • Варна
Често се режа на нещо. Маниакална съм понякога, не че толкова се бутам за ваксина. По принцип гледам всячески да я отбягвам.
В последния месец боледувах 2-3 пъти и на всичките ходения казват - антибиотик . Няма как да стане.

Запиши си датата на която ти сложиха ваксината.Минимум 6 месеца не трябва да ти я слагат.

# 530
Ваксината за тетанус няма ли срок на действие?
Нали на 10 години се слага?

# 531
  • Варна
Има да 6 месеца.На 10 години се слага по график.Но  Wind . сподели,че често се порязва и ако не каже след 3 месеца пак ще и я хакнат.

# 532
Здравейте, след дълго кърмене забелязвам, че често съм с отслабена имунна система, вчера забелязах и бели петна по предния зъб (вторник съм на зъболекар). Искам да си пусна профилактично изследвания - освен ПКК и урина, какво е още добре да проверя (вит Д3, фосфор, желязо, магнезии, калции?)

# 533
  • София
Глухарче, определено ще си запиша  Peace Laughing
И тъй като сме по темата, ръката ме боли на мястото на поставяне.
Няма да се вманиачавам Grinning ,че тогава ще трябва да пиша в "консултации с психотерапевт"

# 534
Wind ., винаги са ме предупреждавали, че може да се подуе и зачерви. Нормално е.

# 535

Никога не приемайте антибиотици! Мене ме съсипаха с един антибиотик преди 3 години и сега ходя лекар след лекар. Интересното е, че всички лекари до сега ми казваха, че проблемът ми не е от антибиотика. Ами от какво от друго може да бъде? По време на приемане на антибиотик, започнаха да се проявява един от страничните ефекти, описани в листовката на антибиотика.

# 536
Колко време след започване на АБ може да се появи алергична реакция?

# 537
  • София
При сина ми и двата пъти се прояви след около 10 часа, след първи прием на АБ, започвайки с малки червени точки по ушичките.

# 538
  • Варна
Здравейте, след дълго кърмене забелязвам, че често съм с отслабена имунна система, вчера забелязах и бели петна по предния зъб (вторник съм на зъболекар). Искам да си пусна профилактично изследвания - освен ПКК и урина, какво е още добре да проверя (вит Д3, фосфор, желязо, магнезии, калции?)

Белите петна се появяват при прекомерна употреба на флуор. Ако пиеш само минерална вода виж дали няма в нея флуор и може би си прекалила. Погледни и пастата за зъби, която ползваш за съдържание на флуор. Не искам да те "стряскам", но не се оправят тези петна. Майка ми работи при зъболекарка и от нея го знам.

# 539
Колко време след започване на АБ може да се появи алергична реакция?

При мене се появи страничния ефект след второто хапче.

Общи условия

Активация на акаунт