Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 12

• 82 703
  • 782
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Пепина, ама само преди няколко поста написах, че ме скъсаха за 2-ри път и мене. Щото и аз съм една паника...Инструкторът казва, че карам, но на изпита - сърцебиене, треперене, все едно ще ме бесят. Магарица на 38, все едно в 9-ти клас на дъската по органична химия. И май тогава не ми пукаше толкова много. Но няма да се отказвам - 3,4,5 - от който стане. Гледай малко от смешната страна и не се отчайвай. Книжка не взима само този, който се откаже.

# 91
Пепина, ама само преди няколко поста написах, че ме скъсаха за 2-ри път и мене. Щото и аз съм една паника...Инструкторът казва, че карам, но на изпита - сърцебиене, треперене, все едно ще ме бесят. Магарица на 38, все едно в 9-ти клас на дъската по органична химия. И май тогава не ми пукаше толкова много. Но няма да се отказвам - 3,4,5 - от който стане. Гледай малко от смешната страна и не се отчайвай. Книжка не взима само този, който се откаже.
Оф, знам, че е така и не мога да си простя драматизма, който вкарвам в цялата тая работа.

# 92
Момичета, днес ме скъсаха за втори път. Ама и аз съм от престарелите
 - цели 38 и с дете. Та сега се чудя дали да си дам почивка или наново. Смених си крещящия инструктор и с новия съм много по- доволна. Но ме спраскаха пак, де. Естествено от тъпа ситуация. Та се чудя дали да не изчакам месец - два или по - добре веднага.
И аз се чудех, но моя инструктор смята, че не е много добре да се чака и ме натиска другата седмица пак да ходя, та ще видим.

# 93
Момичета, няма да се отказвате - мен ме скъсаха три пъти, така че не се отчайвайте. Вземете, ако трябва допълнителни часове, починете малко от изпита и пак пробвайте. Знам, че можете. Hug Hug Hug

# 94
Здравейте,момичета. Не съм карала отдавна,а имам още три часа и вчера говорих с инструктора и му казах,че искам да приключваме вече,защотоо съм взела листовките и БЧК курса минах,само корммуването ми остава. Та така,но ми изникна в главата един въпрос към всички вас. Как ви учат да оставяте колата? Аз все Посягам към ръчната,инструктора всеки път ми се кара,че никога не ми е казвал за ръчна нищо,аз явно от гледане на мъжа ми какво прави се бъркам. Споделете вашите инструктори как ви учеха,че е правилно. Hug

# 95
  • на Мелмак
Моят инструктор ме учеше с ръчна, ММ без ръчна.

# 96
Как ви учат да оставяте колата? Аз все Посягам към ръчната,инструктора всеки път ми се кара,че никога не ми е казвал за ръчна нищо,аз явно от гледане на мъжа ми какво прави се бъркам. Споделете вашите инструктори как ви учеха,че е правилно. Hug
Мен са ме учили на ръчна 2ма инструктори. И ММ я оставя без ръчна Simple Smile
Но в баир няма как без...

# 97
Ето и инструкторите имат различен метод. Ами според изпитващия,как ли е правилно? Аз наистина абсолютно всеки път бъркам това,да не казвам,че нялолко пъти в паниката си,обърках и реда на нещата. Просто тогава незнам какво се случи и тотално забих и неможах да се сетя първо изключвам ли двигателя и след това първа или обратното Embarassed Абе с една дума,подготвила съм се за голям провал на изпита. Sad

# 98
Ето и инструкторите имат различен метод. Ами според изпитващия,как ли е правилно? Аз наистина абсолютно всеки път бъркам това,да не казвам,че нялолко пъти в паниката си,обърках и реда на нещата. Просто тогава незнам какво се случи и тотално забих и неможах да се сетя първо изключвам ли двигателя и след това първа или обратното Embarassed Абе с една дума,подготвила съм се за голям провал на изпита. Sad
На ръчна и ако работи колата -на свободна, а ако не работи - ръчна и първа. Ако спираш само на спирачката аз редувам така - двигателят работи, включвам първа, гася колата, дърпам крака от съединителя и след това пускам и спирачката.
А за изпита - мен два пъти ме късаха, така че ако те скъсат първия път не го брой за провал. Аз онзи ден след второто късане се съсипах от рев, но днес се стегнах и при карането на допълнителния час. Надявам се третия път до го взема, защото ми писна да давам пари и да пускам отпуски,че ми е много сложно.

# 99
Според мен ако дръпнеш ръчната накрая, няма изпитващ, който да те санкционира.
Даже мен са ме учили първо ръчната и накрая отпускам крачната, за по-сигурно.

# 100
  • София
Правилото е изключваш двигателя, съединител, първа, ръчна -АКО  си на равно. А ако си под наклон зависи дали наклона е нагоре или надолу. Ако после трябва да тръгнеш на горе вкарваш първа, а ако си на долен наклон /или ще се спускаш по нанадолнище ЗАДНА/. Ръчна на равно не ползвам, но в останалите два случая да  Peace

# 101
Инструкторът винаги ми казваше да дърпам ръчната, а сега тате ми казва да не я newsm78
Аз пак си я дърпам де bowuu

# 102
Правилото е изключваш двигателя, съединител, първа, ръчна -АКО  си на равно. А ако си под наклон зависи дали наклона е нагоре или надолу. Ако после трябва да тръгнеш на горе вкарваш първа, а ако си на долен наклон /или ще се спускаш по нанадолнище ЗАДНА/. Ръчна на равно не ползвам, но в останалите два случая да  Peace
1:1 както ме е учил и моя инструктор! 😊

# 103
  • Немция
При инструктора- с ръчна. ММ- също с ръчна. Аз съм хвърляла поглед върху чужди паркирани коли, винаги е дръпната ръчната. По-сигурно си е независимо равно ли е или не. Попитай твоя инструктор защо не ти препоръчва ръчна, странно ми е. newsm78
И не се самонавивай за провал, дай си кураж! Hug

# 104
Наистина ще го питам. Сега и на мен ми стана странно. Не си спомням някога да ме е карал да дърпам ръчната,независимо дали спирам някъде под наклон или не. Благодаря на всички за отговорите,ясно е че после мъжа ми ще се наложи да ме дообучава на личният автомобил. Дано успея да се стегна и да преодолея притеснението,но осъзнавам,че трябва да се случи някаква магия,за да взема изпита от раз.

Общи условия

Активация на акаунт