Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 168 424
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 36 360
Възмущаващите се и гръмогласните как другите трябва да проявяват повече емпатия е добре и малко на дела да то правят, обикновено си остават само с приказките.
Другите, тези които не се бият в гърдите просто помагат и не ги интересува това да го научат всички.
От лични наблюдения.
Възмущаващите се от "другите" не е зле да почнат да дават личен пример не само на думи, а и на дела, най- много да спретнат някаква организация за събиране на пари - така де някой друг да дава, те да препредава т и да си галят егото как помагат, но те самите няма да извадят пари.

# 36 361
  • Deutschland/HE
Зари65, няма нужда да пиша какво правя, не е това тук темата. Цялото ми семейство се е включило и е помогнало и ще продължи да помага. Ако държиш на лични ще ти напиша какво сме направили.
Във Варна от много години живеят много украйнци и карат коли с украйнска регистрация, но сега започнаха да вадят очите.

# 36 362
Не не си прави труда, полагането и доброволчестмото са личен акт и когато са искрени си личи и когато наистина се правят.  Имам такива хора около мен и мога да направя разлика с възмущаващите се от "другите" - пак казвам лични впечатления.

# 36 363
  • Най-красивата страна
Според мен държавата не помага достатъчно.Разчита се на доброволци.
Хотелиерите също също доброволно отвориха хотелите си и прибраха по 100-200човека.Заслужават компенсацията от 40лв.на човек на ден от държавата,даже не съм сигурна,че ще е достатъчно.
Защото хотелиерите настаняват предимно майки с деца,осигуряват им топла стая и храна три пъти на ден.
Токът е скъп.
Храната -също.
А имат и персонал.
Бежанците нямат право да работят,докато не си оправят документите.

Но все още има хора,които не са разбрали ,че тези 40лв държавата няма да ги даде на бежанците на ръка,а ще ги даде на хотелиерите.
Защото те не могат да издържат месеци наред да хранят и да отопляват 100-200човека,а не са и длъжни..

И не може бежанците да бъдат оставени на улицата...трябва да бъдат прибрани някъде.
В България няма даже палатков лагер,както в Румъния.

Не мога да сравнявам в никакъв случай украинските бежанци-майки с деца,баби и дядовци с арабските бежанци,които са предимно млади,здрави мъже от къде ли не-Афганистан,Иран,Пакистан...

Украинците влизат през КПП-имат паспорти.
Другите влизат нелегално в страната-през гората и все нямат документи.
А помните ли какво направиха преди години в лагера в Харманли?

Пари не са искали в бежанския център.
Наскоро отвориха банкова сметка..
Обикновено всеки ден пускат списъци с необходимите вещи-предимно храни,лекарства...обувки,бельо..
Да,никой не е длъжен да дава ,каквото и да било.Това е личен избор.
Но и да се коментират помощите дадени за хора бягащи от война е грозно-защо за тях давали 40лв...

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 12:17 от Veronikaaa

# 36 364
Мисля,че в повечето страни се разчита на доброволци.Няма какво да се лъжем тези бежанци не са като онези-поканените.Те будят тъга и заслужена състрадателност на коренното европейско население.Наистина са бягащи от война майки с деца.Има и друга страна.Докато някои искрено и безвъзмездно помагат,други искат да се възползват от нещастието на бежанците в ситуацията,в която се намират.Приятелка от Германия казва,че всеки ден по тв предупреждават украинците да не се доверяват на случайни покани и всичко да минава чрез организации.
https://www.bz-berlin.de/berlin/senatorin-bei-kindern-in-fluecht … t-vor-kriminellen
Берлинският сенатор по образованието Астрид-Сабине Бусе (SPD) посети голямата палатка за пристигащите украински бежанци на централната гара.
В петък акцентът беше върху дискусиите с бежанци, помощници и екипа за закрила на децата и младежта, който работи там от кратко време. Екипът има за задача да се грижи за непридружени малолетни бежанци, както и да ги защитава от трафиканти на хора, сводници и сексуален тормоз и експлоатация.
В палатката в петък можеше да се види значителен брой деца, включително много малки деца и бебета в детски колички, повечето от които пристигнаха с майките си. Те спаха частично изтощени и уморени, ядоха, почиваха, рисуваха или играеха.
Синдикатът на полицията (GdP) предупреди, че може да се очаква, че през следващите няколко седмици „много педофили, други сексуални престъпници и сводници ще се опитат безсрамно да експлоатират тежкото положение на нуждаещите се“. Те биха могли да се смесят с ангажираните помощници, „за да преследват собствените си намерения под прикритието на широкообхватна солидарност“. Полицията е нащрек и ще предприеме и превантивни действия.
В три случая федералната полиция откри няколко души, които се приближиха до украинки, които са избягали на централната гара и им предложиха пари, за да ги последват до настаняване.

# 36 365
За съжаление, винаги може да има риск от злонамерени " доброволци", които се възползват от ситуацията, за задоволяване на лични подбуди и користни цели. Да пази Господ!
Беше ми попаднала някаква инфо за изнудване за наем от 600 лв. или €, (не помня).....уж предоставен подслон, а се иска наем. Дано все пак, хората са намерили къде да се приютят.

# 36 366
Още по този въпрос от тук.
https://www.tagesspiegel.de/berlin/verdacht-des-menschenhandels- … utz/28146040.html
''Преди всичко по-възрастните мъже на възраст над 50 години биха се обърнали към млади жени, пътуващи сами, или жени с деца и биха им предложили настаняване. "В някои случаи и за плащане в брой", каза говорителката. Има опасения, че жените могат да бъдат сексуално малтретирани или принудени да проституират.''
Само това остава.....
Покрай украинските бежанци,някои  пишат спомняме ли си какви бяха ''онези''.В минало време.Онези продължават да са тук.Предвид постоянното им присъствие с раници на старата им явка,си мисля,че продължават необезпокоявани да влизат.На кръговото на ЛМ,когато и да мина,винаги има 50-60 бройки.Не вярвам едни и същи навлеци,постоянно да висят там.Миналата събота по ''синемах'' изгледах по-голяма част от филм ''Европа''.Италиянска продукция.През цялото време показват единствено страданията на тъмен тип.Ходеше из една гора,охкаше,пъшкаше,пикаеше,повръщаше.Бях сигурна,че става дума за драмата на ''бежанец'' в Б-я.Познах.По едно време се чуха гласове и въпросният както му беше зле,така се покатери бързо на едно дърво.Какво видя отгоре.Друг като него тича,гонят го някакви с маскировъчни дрехи и говорят на български.Тук се разсеях и май го убиха.После намери и друг мъртъв бежанец.Да,имаше кръстче на врата.Уж има и такива бежанци от БИ.По-късно главният герой за малко да го пипне пак такъв маскиран,ама тъмният му взе автомата и с приклада му размаза главата.Действието се развиваше в река и го остави да потъне.Интересно,че уж имаше хора,а никой не потърсиха нито българина,нито чужденеца.И изстрел имаше,но никой не се появи.Излезе от гората на пътя и скочи пред кола.Спря,вътре жена.Качи се,поиска и вода,спомена б-ца на английски.Тя кара и кима уплашено.Слушаше бълг.народна музика. Joy Не,че има нещо лошо.Сигурно създателите на продукцията са решили да е супер автентично ако звучи нашенска,народна музика.Страшна тъпотия,накрая нищо не се разбра освен,че повечето умират като мухи в българските гори.Като гледам какви многобройни групи се движат в столицата,значи на едно влизане в страната са поне по 150-200 броя.

# 36 367
Малко извън темата имам въпрос към жинеещите в Зап. Европа. На фона на бежанците от Украйна на някой направи ли му впечатление огромната разлика между тях - жени, деца, възрастни, без претенции, благодарни на помощта, желаещи да работят, а децата да учат и онези другите - основно мъже, с претенции, недоволни от всичко, неподлежащи на съд и наказание, прости, арогантни, нежелаещи да работят и да учат.

# 36 368
Да бе, чувате ли се какво пишете? Представяте ли си млади жени и момичета затворени заедно с афганците? За които определено се грижат повече - освен настаняване и храна получават и пари. А украинките трябва разчитат на дарение за превръзки и памперси за бебетата.

# 36 369
  • Най-красивата страна
Днес във фб писаха доброволците на Дуранкулак.
Това са хора,които по собствена инициатива отидоха там,сложиха палатка и правеха сандвичи за бежанците.
Хлябът и останалите продукти за сандвичите се осигуряваха от дарители,минералната вода и чая също.
Обаче вчера дошли от ХЕИ Добрич там и им забранили да правят сандвичи.Не било хигиенично.
Сега доброволците молят за кроасани и други пакетирани продукти.

Значи в Румъния и Полша могат да правят сандвичи,а у нас не може.

# 36 370
В интерес на истината наистина не е хигиенично и създава риск да се предадат инфекции. Аз лично не бих нахранила детето си с така приготвени сандвичи. Предпочитам кроасан, бисквити, пакетирана храна.

# 36 371
Вече не знам какво да кажа за бълг. рзи.Обществена ''тайна'' е,че когато проверяват кръчми и магазини ''всичко е наред'',ако шефовете бутнат някой лев.Не знам полското и румънско рзи какви са и как разрешават освен сандвичи на място да готвят и казани с топла храна.Остават кроасани и солети.Една украинка не беше във възторг в тв интервю,че помолила за храна за детето и му дали кроасан.
Няма начин на живеещи в зап.Европа да не им прави впечатление м/у бежанците сега и поканените през 2015год.
100% вече са по-спокойни от тогава нищо,че няма да си го признаят публично.Въпреки това и там българите завидяха за подкрепата на майките с деца бягащи от ужасяващата война в родината им.
Кой е писал да затворят заедно младите мъжища от БИ с украинските жени и деца?Чак се учудвам,че някакъв фактор по наша тв каза,че не може понеже имат различна религиозна принадлежност.Така е,но когато ни упрекваха,че не ги искаме,забравяха за това различие.Даже искаха да се съобразяваме с това и погазваха нашата
християнска религия.Въпреки,че зап.Европа се разчекна да помага и да се съобразява и мазни с арабите и африканците,пак е пълно с недоволни.Като Катар и СА.Упрекват,а някой попита ли ги,те как помагат?!
https://www.vesti.bg/sviat/zashto-ne-se-obryshta-vnimanie-na-voj … v-ukrajna-6140427
Цитат
"Хуманитарното страдание, което виждаме в Украйна, съществува в много страни в този регион от години", заяви външният министър на Катар Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани.

"Никога не сме виждали международен отговор на това страдание", заяви той на кръгла маса на Форума в Доха, визирайки "жестокостите срещу сирийския народ, палестинците, либийците, иракчаните и афганистанците".

# 36 372
  • Най-красивата страна
А този министър на Катар защо не каже колко бежанци от Сирия и Афганистан прибраха у тях?
Не съм чула нито Катар,нито СА да приемат бежанци от арабски страни...Защо те не помогнаха на братята си мюсюлмани?

А тези наши сънародници,които жалят афганистанските бежанци,никой не им пречи да им събират дарения,да ги приемат в домовете си,да ги обгрижват...

# 36 373
  • България
Да бе, чувате ли се какво пишете? Представяте ли си млади жени и момичета затворени заедно с афганците? За които определено се грижат повече - освен настаняване и храна получават и пари. А украинките трябва разчитат на дарение за превръзки и памперси за бебетата.
Кирил Петков, Вие ли сте?
Какво си говорим у дома и какво мислим е едно, какво прави държавата е съвсем друго!
С право Ви цитират в чужди медии.
Отношението към всички влизащи в страната ни като бежанци трябва да е едно и също!
И да се повторя, нищо че пак ще бъда докладвана.
Всички влизащи, като бежанци, трябва да бъдат настанявани в бежански центрове.
След това вече, който каквито жали може да си прибере у тях и да ги обгрижва.

# 36 374
  • Най-красивата страна
Да,съгласна съм,че бежанците трябва да бъдат настанявани в бежански центрове.
Обаче за украинците няма бежански центрове.А не може да ги настанят при онези мъжища в Харманли.

Аз не знам,ако нямаше доброволци,които предоставят безвъзмездно жилищата си,къде щяха да отидат тези майки..

За отношението-
Едно е да влезеш като бежанец законно -през КПП и с документи.И официално да поискаш закрила.
Съвсем друго е да влезеш в чужда държава нелегално,без документи.
Ами няма как да е еднакво отношението.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 18:30 от Veronikaaa

Общи условия

Активация на акаунт