Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 169 929
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 36 720
От Капитал:

"От началото на войната досега в България са влезли 620хил.украинци,но в страната са останали само 12% от тях"

12% са някъде към 120хил.

# 36 721
В Швеция доста промени настъпват и причината е много по-раншна от събитията в Украйна.
https://www.dw.com/bg/ne-poznavame-tazi-svecia-prestrelkite-po-u … idemia/a-63078056
"Не познаваме тази Швеция": престрелките по улиците се превръщат в "епидемия"
Скрит текст:
Не минава седмица без жертви: в Швеция поне по един човек на седмица умира от огнестрелно оръжие.
Често извършителите са малолетни. Смъртоносните престрелки по улиците се превърнаха и в предизборна тема в Швеция.

Темата е ключова за изборите
Броят на полицаите в Швеция беше сериозно увеличен, а наказанията за непълнолетните станаха по-сурови. Въпреки това началникът на шведската полиция Андерш Торнберг не е оптимист. Той не се наема да прогнозира кога може тази тенденция да се промени: “Докато новите престъпници, които бандите набират, на брой са повече от новите полицаи, ситуацията ще продължава така, а може би ще се влошава. Трябва да започнем да прилагаме нови мерки сега.”

Много шведи очакват същото от политиците. На парламентарните избори в неделя криминалните банди и проблемите, които те предизвикват, ще са определящи за решението на много от гласоподавателите.

https://www.mediapool.bg/magdalena-andershon-ofitsialno-podade-o … a-news339800.html
Премиерката на Швеция подава оставка, но едва ли това би оправило щетите, нанесени от безумните
им идеи.
PURE, къде си да ни осветлиш по-подробно?

# 36 722
Омарчото най-вероятно ще изгние в някой наш затвор, дано това стресне някой (предполагам, че присъдата ще е до живот, не вярвам някой да го освободи предсрочно, все пак уби двама полицаи) .
И хлебарките продължават да пъплят😭...
Днес на Тракия са хванали турски автобус с турски шофьор с 41, над 30 от тях натъпкани в багажното.
А селски кмет е задържал трима афганци и трима сирийци.
Кой знае още колко щъкат и пълзят у нас.

# 36 723
  • Street of Dreams
Мен друго ме вълнува. Бях ви споделила как се шокирах от онази жена от лагера, която твърдеше, че в семейства трябвало да се вкарват тези деца, да не правят така. Още тогава - а не бяха показали извършителя - се зачудих, зад луната ли живее? После го видях и пак за нея се сетих - какво не й е наред? Та тя сред тях живее - наистина ли ги мисли за 15 годишни невинни дечица.
Днес някакъв кмет намерил някакви, па ги нахранил. После ги предал на полицията. Аз разбирам много добре човещината и състраданието. Но не трябва да става наивно и на всяка цена. На германците това им изяде главата.
Всички влезли нелегално - не чух един да са върнали?!

# 36 724
Тази жена от лагера,колко ''деца'' е прибрала вкъщи?Нали в Швеция  самотни ''майки'' взимаха на отглеждане по 3-4 бройки такива момченца.Wink Всички еврогейски власти се правят на две и половина за възрастта на непридружените.После са ''изненадани'',дечурлигата като направят някоя ''пакост''.Толкова ми е писнало това лицемерие,че няма накъде повече.Няколко години независимо дали жестоко клаха или гърмяха европейци,винаги,абсолютно винаги намираха някакво оправдание за действията на нашествениците.Не се позволяваха негативни коментари или справедливи критики.Сега ги забравиха и същата схема се прилага за украинците.Вярно,че те не бомбят и колят,но капризите и претенциите им-същите.Все недоволни,вечно им е малко,полагало им се повече и т.н.Уж сегашните преобладават жени с деца.Нямах нищо против тях,но толкова ме отблъскват,че няма как да им съчувствам.
Скрит текст:
Аз все още се впечатлявам при кратки срещи с такива.Много вулгарни,много! И жените,и мъжете.Колкото пъти съм го писала,толкова пъти са ме изтрили.Защо?!Днес в ''Била'' майка и баба търсеха малкия Марек.Майката крещеше името му с яд,сипеше обиди и го псуваше на...... майка.Направо беше зловещо.

# 36 725
ами,как да не се впечатляваш!?!-и аз се впечатлявам много
при нас са малко ,защото сме малко забутани на крайчето на географията, а пък те са с изисквания,и то все големи...
едно от тях не го разбирам,и добре,че няма как да им го уважат тукашните,че е....повече от нахално
отишли да искат от директорката на местното училищно сдружение, да се провеждат занятията на децата им само на английски, и отделно от другите деца, и по техни предложения за програма...
защото, не бил им трябвал за бъдещото светло развитие, португалския език

# 36 726
  • Street of Dreams
Зеленски е отличен репрезентант. 😆

Нали чухте днес, че наръганите полицаи в Лондон "се борели с подовял човек" и нямало нищо общо с тероризъм.

Офтопик - тъкмо обсъждаме с няколко профила в Туитър каква може да е причината за тоталната липса на причинно - следстерни връзки в мнозинството. Все едно частта на мозъка, отговорна за това, е закърняла. Поводът е шефката на една верига пекарни ( седем филиала), която с ентусиазъм в началото на войната започна да прави берлинери с украинското знаме и да дарява на Украйна част от средствата. Участваше в дискусии про газово ембарго. Сега шокът й е огромен, защото от януари трябва да плаща 1.1 милиона за енергия, вместо 120 000 както до сега. Поредният брутален банкрут и не е забавно, ама нали "мамо, мамо, дават ме по телевизията" в началото.

# 36 727
Дааа, друго си е когато лично изпиташ на гърба си това, за което агитираш.

По този повод, голяма драма с емигранти в САЩ. Рон ДеСантис, губернаторът на Флорида, който е републиканец, пратил на остров Мартас Винярд 50-ина венецуелски емигранти. Островчето е много фешън морски курорт, Обамите имат къща там. И сега драма - не могат да настанят 50-ината мигранти на острова, ни място има, ни могат да ги обгрижват. ДеСантис вика, нали подкрепяте Байдън и емигрантската му политика, айде сега покажете на дела, не само на думи. Не щат, иначе много плакали и ги съжалявали, донесли им дрехи втора употреба.
Та ги натоварили на автобусите и ги отпратили по живо, по здраво в Кейп Код във военната база да ги настаняват. Рон ДеСантис казал, тъй ще е тя вече, докато ви дойде акълът. Байдън възмутен.

https://www.reuters.com/world/us/tears-uncertainty-migrants-depa … ndoff-2022-09-16/
https://www.politico.com/news/2022/09/16/migrants-marthas-vineya … cape-cod-00057247

# 36 728
Знаем от разкази, чели сме за някогашните мигранти и преселници как упорито са бачкали и
радвали на малкото им дадено. Благодарни единствено затова, че семействата им подслонени и спасени
от гонения. Е, това вече няма да чуем и видим.
Сбърканата политика с действията си ги мотивира да мамят, да изискват и  демонстрират недоволство,
та дори и превъзходство в някои случаи. Вече живеят с чувство за недосегаемост и вършат престъпления.
Обаче ми се иска поне тук при нас да усетят ръката на закона без разлика между бягащ от Сирия,
Магреба и бягащ от Украйна

# 36 729
  • София
За украинските бежанци в България.
Български хотелиери и украински туристически фирми продължават взаимоизгодното си сътрудничество, при което всички печелят. Хотелиерите получават пари за "бежанците" - туристи, транспортни фирми осигуряват автобусите и печелят от превоза, т.е. всички дружно лапат и са доволни. Удължиха програмата до края на октомври, но като нищо ще я продължат още - защо пък не, щом всички са доволни?

от ТУК

За други украинци, избягали от войната с една раница на гърба си, средства за помощ от държавата няма - помага им общината, доброволци и дарителите, а най-важното - самите те се борят да оцелеят, работят, учат български.
Украинчето Вера вече срича на български
Не трябва ли точно те да бъдат максимално подпомагани, да се финансира изграждането на буферни центрове като този в Пловдив и да се насърчават хората да поемат живота си в ръцете си, вместо да се наливат пари на хотелиерите и да се плаща за фестивален туризъм на хора, които явно не са притеснени от войната, но пък няма да откажат аванта, щом им се дава.

# 36 730
Кога пък тихомълком и тайно удължиха програмата до края на октомври? Ама щом има фестивали, няма как, ще трябва да се помага.

# 36 731
  • Sofia
Пак така тихомълком ще я удържат и до края на март. С тази разлика, че в края на октомври ще ги преместят в планинските ни курорти. Така де, седем безгрижни месеца на морето не са никак малко и започва да омръзва. Време е за промяна, а какво по-хубаво от това да си в планината  през зимата! 😉

# 36 732
  • Street of Dreams
Изводите не са добри, като се има предвид, че средната работна заплата в Украйна е близо два пъти по-ниска от тази в България. Интересно, че никак не изглежда така. Аз толкова Майбах и в Монте Карло не съм виждала.

# 36 733
  • Paris, France
Украинците не бягат от беднотия и ниски заплати, а от война. Тези, които са бедни и търсят високи заплати, са се изнесли да работят в ЕС още преди войната. По 300 000 се заселваха в Полша всяка година преди войната.

И тук има с хубави коли. Няма лошо. Не е казано, че само прошляци трябва да идват.

OnDiNe_, трябваше да видиш в Лондон колите на избягалите от Кувейт през 1990г!

# 36 734
  • Street of Dreams
Украинците не бягат от беднотия и ниски заплати, а от война. Тези, които са бедни и търсят високи заплати, са се изнесли да работят в ЕС още преди войната. По 300 000 се заселваха в Полша всяка година преди войната.

И тук има с хубави коли. Няма лошо. Не е казано, че само прошляци трябва да идват.

OnDiNe_, трябваше да видиш в Лондон колите на избягалите от Кувейт през 1990г!

Аз самата съм твърдяла неведнъж, че не бягат от бедност. Но обясни ми очевидната заможност на толкова голяма част, при средна заплата 500 Евро? Ако има толкова мултимилионери, колко трябва да печели останалата част от обществото - невидима за нас? 30 Евро? 5 Евро? Къде са тези хора сега, как са?

Общи условия

Активация на акаунт