Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 169 784
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 36 735
В Украйна са си. А това е най-корумпираната държава в Европа.

# 36 736
  • Paris, France
При война или бедствие първи и най-бързо се изнизват богатите, връзкарите, мафиозните, имащите роднини в чужбина, работилите в чужбина.

Хората, които печелят по 5 евра на ден са си в Украйна, повечето. Те не са мобилни, нямат спестявания, нямат и представа как да емигрират. Ако имаха, щяха отдавна да са заминали другаде, като дошлите в Полша, Германия, Франция.

И в България беше същото през 90те, но ти и аз не сме били там и не сме го видяли.

# 36 737
  • Street of Dreams
Бориш разни тези, които никой не е сложил на масата. Частта с това че бягат само богатите (защото могат) е абсолютно вярна и аз не виждам с какво противоречи на това, което казваме ние? Или на фона на доходи наполовина на българските, не ти се вижда диспропорционално, не ти бие на нечестност, корупция и социална несправедливост? Да не говорим ако се проследи пътя на тези пари и това затвори кръга. Но да останем на очевидното. Аз нямам числа колко точно са мултимилионерите от Украйна , за да изчисля колко трябва да взимат останалите на месец, ако парите са законни. Знам само, че ги виждам навсякъде по света. Ако и ти ги виждаш , значи може да е вярно, че тези пари не влизат в средната заплата и може и има корупция и несправедливост? Че може и да има нещо в думите, че не помагаме на тези, които имат нужда, а просто стават нови корипционни схеми с хотелиери и превозвачи? И тук дори няма обвинение към украинците, а към нашите. По същия начин обяснявах преди години как трафикантите на хора, заедно с тези които стопанисват лагерите и целия бежански бизнес, буквално изцеждат държавите и данъкоплатците, скрити зад НПО маски и подобни.

# 36 738
  • Paris, France
Никой не оспорва, че Украйна е силно корумпирана държава. Факт е, обаче, че преди Русия да ги нападне, не бягаха.

Много от работещите за 5 евра имат и други, сиви доходи. На някои мъжете им работят тук 3 месеца на черно, за 2-3000€ месечно и се прибират с 3-4 000€. Седят 3 месеца и идват пак за 3. Много украинки въртят любов със западняци, които ходят да се гледат с тях там. Някои раждат бебета за западни жени, които не щат да ходят бременни. С 2 бременности си купуват жилища там. Много имат роднини в Испания и Германия и получават пари от тях. Украйна преди войната беше като България в края на 90те, началото на 2000г. Тогава имаше много мизерно живеещи, въпреки че можеха да идат другаде, където да работят за много повече пари. Имаше и върнали се от гурбет с пари, женени другаде, живеещи другаде, с бизнес другаде.

И да, Европа си е виновна, а не бежанците.

# 36 739
  • Street of Dreams
Така, значи нямаме никакъв спор.

# 36 740
За украинските бежанци в България.
Български хотелиери и украински туристически фирми продължават взаимоизгодното си сътрудничество, при което всички печелят. Хотелиерите получават пари за "бежанците" - туристи, транспортни фирми осигуряват автобусите и печелят от превоза, т.е. всички дружно лапат и са доволни.
Скрит текст:
Удължиха програмата до края на октомври, но като нищо ще я продължат още - защо пък не, щом всички са доволни?

от ТУК

За други украинци, избягали от войната с една раница на гърба си, средства за помощ от държавата няма - помага им общината, доброволци и дарителите, а най-важното - самите те се борят да оцелеят, работят, учат български.
Украинчето Вера вече срича на български
Не трябва ли точно те да бъдат максимално подпомагани, да се финансира изграждането на буферни центрове като този в Пловдив и да се насърчават хората да поемат живота си в ръцете си, вместо да се наливат пари на хотелиерите и да се плаща за фестивален туризъм на хора, които явно не са притеснени от войната, но пък няма да откажат аванта, щом им се дава.

А за децата от наводнените села в Карловско не можеха да намерят фирма превозвач да ги кара на училище в Сопот...

# 36 741
  • Sofia
Скрит текст:
За украинските бежанци в България.
Български хотелиери и украински туристически фирми продължават взаимоизгодното си сътрудничество, при което всички печелят. Хотелиерите получават пари за "бежанците" - туристи, транспортни фирми осигуряват автобусите и печелят от превоза, т.е. всички дружно лапат и са доволни.
Скрит текст:
Удължиха програмата до края на октомври, но като нищо ще я продължат още - защо пък не, щом всички са доволни?

от ТУК

За други украинци, избягали от войната с една раница на гърба си, средства за помощ от държавата няма - помага им общината, доброволци и дарителите, а най-важното - самите те се борят да оцелеят, работят, учат български.
Украинчето Вера вече срича на български
Не трябва ли точно те да бъдат максимално подпомагани, да се финансира изграждането на буферни центрове като този в Пловдив и да се насърчават хората да поемат живота си в ръцете си, вместо да се наливат пари на хотелиерите и да се плаща за фестивален туризъм на хора, които явно не са притеснени от войната, но пък няма да откажат аванта, щом им се дава.
А за децата от наводнените села в Карловско не можеха да намерят фирма превозвач да ги кара на училище в Сопот...
Това е несравнимо. Да не говорим, че тези от Карловско, които останаха без дом ще ги настаняват във фургони и то през зимата. Т.н. "бежанци" ги настаниха за една единствена вечер в подобни фургони и ореваха света. Мдаа не е луд този, който яде баницата..

# 36 742
# 36 743
Следва някакво незадоволително обяснение пред бтв,че клипът е от 25 юни.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/novi-razkritija-na-btv-za-busa-s … po-granicata.html
Кой бил дежурен на тази дата,по-късно понижен (ти да видиш) до.....заместник директор?!През август по настояване на министъра подава оставка.Thinking Това нищо не ми говори.Не трябва ли да бъде осъден въпросният,че най-малкото злепоставя цяла институция,подиграва се с пагона и с тези пред,които е положил клетва и му плащат огромна заплата,докато той смуче......и се облагодетелства финансово от вражески елементи и застрашава националната ни сигурност.Тази оставка е отбиване на номера.Трудовият стаж и осигуровките (за наша сметка) в системата  ще бъдат ли премахнати?За уволнените от системата е така,или поне беше преди.Значи министъра ако е искал да действа както трябва е щял да го уволни,а не да настоява за оставка.Всичко е долнопробен театър.От десетина години непрекъснато влизат нашественици,а властите се правят на слепи!Точно затова са и толкова нагли мигрантите.Сега всеки ден в новините се говори за предотвратени опити за влизане,или заловени по-късно нашественици.Ау,вече работели с турските колеги,които много им помагали.Колко мило!Тв екипи  интервюират  баби от пограничните села,които споделят,че вече са по-спокойни.Къде бяха тези мазни,смотани тв екипи през всичките тези години,докато влизаха мерзавците?Защо не отидоха в пограничните райони да интервюират местните,преди властта да направи акциите,които вървят в момента?Изпълняваха политически поръчки тези послушковци,(не)зависимите медии.Колкото до сегашните акции,съм абсолютно сигурна,че не са заради двамата сгазени полицаи.Просто заради тях малко се наруши комфорта на доста униформени,пописали са малко обяснения и така,докато отшумят нещата.Мисля,че са се разшетали на границата за нещо друго.Има някаква друга заплаха или причина.Дали нещо шефовете от ЕС недоволстват и се притесняват,дали заради войната,не знам,но не е заради двамата полицаи.

# 36 744
Постоянно слушаме за борба с мигрантите, но аз от борба с мигрантите разбирам - незаконно влезлите в страната да отиват в затвора, докато дойде време да бъдат депортирани. А не да ги сложиш в бежански лагер, в който няма абсолютно никакъв контрол и те да си правят каквото си искат и да ходят, където си искат.

# 36 745
  • Street of Dreams
Вече българско момче - ученик е било обогатено с нож. Тотална липса на интерес към нещо толкова сериозно.

# 36 746
Вече българско момче - ученик е било обогатено с нож. Тотална липса на интерес към нещо толкова сериозно.
Какъв интерес, сега основният страх е да не дойдат руснаци и да ни превземат.

# 36 747
Не съм изненадана, че това вече се случва И в България, както и че на народа не му пука. Това престъпление трябва да е огромна сигнална лампа, защото виждаме какво се случва в Европа.
За съжаление, освен, че сме сред най-търпеливите народи(в негативен план), сме и тотално обезверени. Духът ни е унищожен. Цял живот търпим какво ли не, от кого ли не и няма големи надежди, че ще се вдигнем срещу евентуална мигрантска престъпност.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 00:57 от Liv Morgan

# 36 748
Тия дни една колежка говореше подобно за родината си- Германия. На силен глас каза, че Германия е много дорба и не можела да каже " не", до кога щяло да търпи и че й било много жал за Германия.

# 36 749
Не знам дали сме търпеливи,но овчедушни-ДА.За наръганият ученик,ще кажа като в Германия:случва се,не всички са такива и в този дух.Rolling Eyes За ударените снощи от мълния сирийски бежанци си мисля,че ако не се беше случило това,вече да са се изнесли.Оказва се,че са регистрирани в Харманли,а там:Изненада!Не знаят защо са напуснали лагера и се са оказали в София.Както писах многократно,всяка есен има засилено присъствие и движение на ''бежанци'' в столицата.Привечер съм ги виждала точно по ул.''Пиротска'' да вървят забързано групи мъже с раници на гърбовете.Предполагах,че имат явка някъде в тази посока-запад.Умирах от любопитство,но няма как след работа и обикновено с някоя торба покупки от ''била'' да тръгна след тях.Очевдино снощните сирийци са били напът или са чакали на явката и мълнията ги е треснала.Няма начин и властите да не знаят тези неща.Все пак си имат тук-там някой агент,има много камери в центъра,не е като да не видиш многобройните групички млади ''бежанци''.Много хора също ги виждат,коментират и толкова.Овчедушие.

Общи условия

Активация на акаунт