Това нищо не ми говори.Не трябва ли да бъде осъден въпросният,че най-малкото злепоставя цяла институция,подиграва се с пагона и с тези пред,които е положил клетва и му плащат огромна заплата,докато той смуче......и се облагодетелства финансово от вражески елементи и застрашава националната ни сигурност.Тази оставка е отбиване на номера.Трудовият стаж и осигуровките (за наша сметка) в системата ще бъдат ли премахнати?За уволнените от системата е така,или поне беше преди.Значи министъра ако е искал да действа както трябва е щял да го уволни,а не да настоява за оставка.Всичко е долнопробен театър.От десетина години непрекъснато влизат нашественици,а властите се правят на слепи!Точно затова са и толкова нагли мигрантите.Сега всеки ден в новините се говори за предотвратени опити за влизане,или заловени по-късно нашественици.Ау,вече работели с турските колеги,които много им помагали.Колко мило!Тв екипи интервюират баби от пограничните села,които споделят,че вече са по-спокойни.Къде бяха тези мазни,смотани тв екипи през всичките тези години,докато влизаха мерзавците?Защо не отидоха в пограничните райони да интервюират местните,преди властта да направи акциите,които вървят в момента?Изпълняваха политически поръчки тези послушковци,(не)зависимите медии.Колкото до сегашните акции,съм абсолютно сигурна,че не са заради двамата сгазени полицаи.Просто заради тях малко се наруши комфорта на доста униформени,пописали са малко обяснения и така,докато отшумят нещата.Мисля,че са се разшетали на границата за нещо друго.Има някаква друга заплаха или причина.Дали нещо шефовете от ЕС недоволстват и се притесняват,дали заради войната,не знам,но не е заради двамата полицаи.
За ударените снощи от мълния сирийски бежанци си мисля,че ако не се беше случило това,вече да са се изнесли.Оказва се,че са регистрирани в Харманли,а там:Изненада!Не знаят защо са напуснали лагера и се са оказали в София.Както писах многократно,всяка есен има засилено присъствие и движение на ''бежанци'' в столицата.Привечер съм ги виждала точно по ул.''Пиротска'' да вървят забързано групи мъже с раници на гърбовете.Предполагах,че имат явка някъде в тази посока-запад.Умирах от любопитство,но няма как след работа и обикновено с някоя торба покупки от ''била'' да тръгна след тях.Очевдино снощните сирийци са били напът или са чакали на явката и мълнията ги е треснала.Няма начин и властите да не знаят тези неща.Все пак си имат тук-там някой агент,има много камери в центъра,не е като да не видиш многобройните групички млади ''бежанци''.Много хора също ги виждат,коментират и толкова.Овчедушие. Препоръчани теми