Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 168 573
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 36 795
  • София
Мен друго ме интересува, защо всички бягат в ЕС, все едно други страни по света няма. Щото само в ЕС дават пари и жилища без да работиш, затова! Да спрат всички помощи, или да дават само първите 2-3 месеца на най-нуждаещите се,(не във вид на пари, а само подслон, храна и дрехи) докато се устроят на легална работа и започнат да печелят.И тогава ще видим колко от многобройните лежанци ще останат.

# 36 796
  • София
Знам една германка, местна, с образование, самотна майка, неотдавна напусна Берлин, защото наемът ѝ вече беше непосилен и не можеше да живее от заплатата си. За лежанците не съм чувала да има такива проблеми.

# 36 797
  • София
Знам една германка, местна, с образование, самотна майка, неотдавна напусна Берлин, защото наемът ѝ вече беше непосилен и не можеше да живее от заплатата си. За лежанците не съм чувала да има такива проблеми.
Малко по малко в големите градове ще останат само тези, дето живеят на чужд гръб. За работещите ще е скъпо да живеят в град.

# 36 798
  • София
Да, по правило лежанците предпочитат да живеят в големите и скъпи западноевропейски градове, тип Лондон, Бирмингам, Париж, Берлин, Стокхолм и т. н. Рядко ще ги видиш по селата.

# 36 799
Е, по селата скука, няма молове, заведения, какво да правиш по цял ден, докато местните работят...

# 36 800
Вазов с почти пророческо стихотворение в далечната

1916 г.

България ще ни презре!
На три морета разпростряна,
земи нашир-надлъж покрила,
погълнала докрай Балкана,
белей родината ни мила.
Но идат времена ужасни!
Горко на нашите правнуци!
В земята ни така прекрасна
ще плъзнат турци и айдуци.
Не вярвайте, че са се спрели,
че отървали сме се век.
Араби, турци, с чалми бели
ще ни поробят пак след век.
Народе, де си се запътил?
Защо забрави тоз завет?
Защо отворил си им пътя
да те прегазят без ответ?
Аз тук сега ви завещавам!
Бранете нашата земя.
Не с китка мека, а със сабя.
Вий спрете страшната вълна!
Ще бъдат в гроба мойте кости.
Но ще ви гледам из небе.
Не пускайте ислямски гости.

България ще ви презре !

1. 04.1916 г. Иван Вазов

# 36 801
Цитат
С руснаците ще е сложно, защото по закон за да се получи убежище, трябва да се иска в първата държава, в която са стъпили след излизане от Русия, която в момента няма как да е ЕС държава, защото граничещите с тях ЕС държави си затвориха границите. Това ги прави уязвими и лесни за връщане в Турция, Армения, Казахстан или откъдето са дошли. Очевадно ще ги проучват повече от съображения за сигурност.   
Същото се отнася и за ''бежанците'' от БИ.Убежище в първата сигурна страна.Обикновено това е Турция,НО това изобщо не пречи да отиват в ЕС,а там да ги приемат.Кой и къде ще ги върне?Бягали без документи,защото убийци идвали да ги ликвидират......И убийците им нищо не струват.Изпуснаха няколко милиона ''полит.бежанци''.Защо тях никой не ги проучи повече в ЕС?Защо след сексуалните посегателства над хиляди жени в Новогодишната нощ в Кьолн 2016г.,в полицейските доклади са излъгали,че всичко е минало спокойно.....Защо?
За украинците-руснаци и обратно има много случаи подобни на споделеното от Рори72.В този форум и конкретно в темите за Русия и Украйна,българи оплюват с хъс руснаците така,както милиони украинци не биха направили.Милиони имат роднини от двете страни,смесени бракове и пр.Жестоко страдание и за едните,и за другите.
Скрит текст:
За '' типична мамаша'',нямам идея каква визия се има предвид.Виж за типичната българка,май в скоро време ще бъде характерна неестествено огромна,патешка уста.Поредната корумпирана полицайка лигавеща се с дрогиран убиец и тя с такава човка.

# 36 802
  • Paris, France
Мен друго ме интересува, защо всички бягат в ЕС, все едно други страни по света няма. Щото само в ЕС дават пари и жилища без да работиш, затова! Да спрат всички помощи, или да дават само първите 2-3 месеца на най-нуждаещите се,(не във вид на пари, а само подслон, храна и дрехи) докато се устроят на легална работа и започнат да печелят.И тогава ще видим колко от многобройните лежанци ще останат.

В ЕС идват заради високите заплати. Не всички получават социални помощи и жилища. Много нелегални тук живеят в изоставени къщи, при лоши условия, но си плащат наема, работейки на черно. Тези от Алжир, Шри Ланка, примерно, знаят, че няма да им дадат убежище и изобщо не подават молби.

Ами повечето остават. В техните държави няма свобода, инфраструктура, заплатите са ниски.

Едни от най-големите получатели на нелегални мигранти са САЩ и Русия. Там няма кой знае какви помощи май. Африка също е пълна с нелегални мигранти. ЮАР, Намибия, Ангола, Габон, Екваториална Гвинея са като магнит за хора от цял свят. Помощи не им дават и често местните ги насилват, а полицията ги бие и гони. Но, седят. Явно там им е по-добре.

А за индийците - 90% не могат и до столицата на щата си да идат, камо ли да получат визи за първия свят. IT, лекари, мед. сестри могат, но и някои от тях нямат пари. На мой състудент от Пакистан майка му, лекар, получаваше 40$ месечно преди 25 години там. Не и даваха виза да дойде да го види. Тогава и в БГ беше подобно. Тези, които виждате в Канада, САЩ, Европа имат роднини, които са помогнали или първо са работили в арабския свят и със спестяванията и референциите идват тук.

# 36 803
Аз вече съм го писала,но пак ще го споделя.Индиец завършил медицина тук,можеше да замине да работи във Великобритания.Още бяха в ЕС.Не искаше и да чуе.Каза,че в Индия ще му е много по-спокойно и ще бъде много високо платен и още повече уважаван.Същото ми споделиха трима иракчани студенти тук.Първо,че в Ирак е много спокойно вече и,който твърди обратното лъже.Имаха предвид всякакви ''бежанци'' от там.За работа в зап.Европа също не искаха да чуят.Казаха едно към едно с индиеца.В Ирак ще бъдат много по-добре платени и много уважавани,без юркане и 24часови дежурства.

# 36 804
През 2015- та г. се бях много изплашила и виждах само черни краски, претопяване на нашите традиции, смяна на имената на празници, тенденции за подмяна на какво ли не и т.н. Сега , след седем години, мога да кажа, че няма такова нещо. Празнуваме си Коледа, наричаме си я Рождество, имаме си Великден, всички християнски празници си стоят в календара, все още са официални празници. Отскоро имам колежка сирийка- много разбрана жена, старае се, сертифицирала се е с езика, продължава да го учи..
Украинците, които идват, са славяни. В какъв смисъл- близко до американците? Американците са микс. Там има представители на всички раси и култури.
Запознах се с много украинци. Стоплят ми сърцето. Особено тези, които имат нещо българско в себе си. А се оказа, че е често срещано това. Не знаех.
Катерица, в югоизточна Украйна е пълно с българи, преселили се там по време на турското иго (бесарабски и таврийски българи). От пущинака са направили градини и обработваема плодородна земя. Много от тях вече са по цяла Украйна. Повечето пазят традициите и знаят повече или по-малко български. Има и сега цели селища с изцяло българско население.

# 36 805

В ЕС идват заради високите заплати. Не всички получават социални помощи и жилища. Много нелегални тук живеят в изоставени къщи, при лоши условия, но си плащат наема, работейки на черно. Тези от Алжир, Шри Ланка, примерно, знаят, че няма да им дадат убежище и изобщо не подават молби.

Ами повечето остават. В техните държави няма свобода, инфраструктура, заплатите са ниски.

Едни от най-големите получатели на нелегални мигранти са САЩ и Русия. Там няма кой знае какви помощи май. Африка също е пълна с нелегални мигранти. ЮАР, Намибия, Ангола, Габон, Екваториална Гвинея са като магнит за хора от цял свят. Помощи не им дават и често местните ги насилват, а полицията ги бие и гони. Но, седят. Явно там им е по-добре.

Има ли данни какъв процент от дошлите след 2014-2015 г. араби и африканци в Европа работят?

# 36 806
  • Street of Dreams
Размито е. Официално четиридесет и няколко % работят, но тези % са единствено от хора, отговарящи на следните условия :
- в трудоспособна възраст са официално - между 18 и 64 години
- в трудоспособно здравословно състояние са - включва и психо проблеми
- в страната са ПОВЕЧЕ от 5 години. При тези, които са по-малко, заетостта е 25%
- да се има предвид, че в Германия ако имаш миниджоб и работиш 10 часа на седмица, не се водиш безработен. Също и ако караш (си записан на) някакви курсове. Тоест пак получаваш пари от държавата, но не влизаш в статистика за безработен.

# 36 807
  • Paris, France
Нина, във Франция повечето работят и от първия ден, ако могат, особено нелегалните, които нямат шанс за политическо убежище.

По колко часа работят и дали си плащат наема или им го плаща някоя НПО не мога да кажа.

По статистика някой може да се води, че работи, а реално да не работи. Друг може да се води безработен, а да работи по 80 часа седмично. Има и трудности в граничните райони. Аз мога да ида да живея до Швейцария и да си намеря работа в Швейцария като българска гражданка. В Швейцария никой няма да ми иска документ от Франция, освен ако не дам френски адрес. Във Франция бих могла и помощи да вземам. За французин не е възможно, защото искат документи по местоживеене, а той трудно може да се изкара живеещ в Румъния или идващ от Гърция.

За нелегалните няма как да има статистика. Те не са тук законно. Не са и незаконно, но даже не се знае колко са на брой.

OnDiNe_ е обяснила останалото.

# 36 808
Значи работят между 25 и 40 и няколко %, т.е  не са дошли в ЕС основно заради високите заплати, а основно заради помощите. Та "не всички са такива" отдавна го минахме.

# 36 809
Аз си мисля, че наистина, тези които бягат от войни и пр трябва да остават в най-близката страна, където е по-просто културно да се интегрират. Това все пак означава, че украинците и руснаците са проблем на ЕС, както и беше отреагирано. Мисля че и горе долу това е основната линия, която е поета, макар че има много сиви петна и продължава инфлуксът от места, много далече културно от Европа.

Има огромно преселение от Индия и Пакистан на инженери, IT, медицински персонал към Европа (може би англо сферата, но не само). Записват магистратури за по 30,000 евро на година и след това остават на work permit. На моя бивша колежка индийка почти цялото семейство е имигрирало - едни в Европа, други в Канада, а често като придобият опит от Европа към Канада. На тях в Европа данъците не им харесват. Те искат като в Индия да има огромно неравенство между тези, с добрите доходи и нищо нямащите. Просто това е кастовата култура на разделение. Същото е и в Бразилия. Образованите и богатите си имат слуги за готвене, чистене и детегледачи от фавелите, а много хора живеят в пълна нищета. Във Филипините си продават децата. Да, определено в Америка е всеки за себе си, ниски данъци, големи доходи, безумно скъпо здравеопазване и образование, без платени отпуски и регламентиран работен ден. Какво да не му харесваш в сравнение с Европа?.

Общи условия

Активация на акаунт