Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 168 831
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 36 780
За Наум Шаламанов или Наим Сюлейманоглу,гледах турски филм направен според мемоарите му+документални кадри.Сивите вълци години наред го обработват и навиват на тази стъпка.До последно много се е колебаел.По принцип е искал Сащ,но те му отказват.Австралийците също се дърпат по полит.причини.Остава опцията-Турция.По-късно там се явява и на избори с националистическа партия,пак подкрепяна задкулисно от вълците,но резултата е мн.нисък вот.
Цитат
кой както се нагоди към условията на средата….и разни видове, които не успеят да се приспособят, си заминават и се заместват от по-жизнени такива.
След най-голямото (поне до момента) нашествие след 2015год. е лесно да се нагодиш за някои.Лежиш на помощи,уважават те,съобразяват се с всякакви капризи  и за благодарност въртиш далавери с такива като теб.За мен е супер извратено и недемократично да се замазват и размиват религиозните празници на коренното население на цял континент.Преименуването на Коледа и Великден на зимни и пролетни празници е адски долно дело.И защо?!Защото новодошлите се обиждали?!Кой ни попита нас,обидно ли ни е да вие някой от минарето по няколко пътя на ден?!И като за ''добро утро'' това да се случва е 05ч. сутринта.
Айде ''мерси'' за евроатлантическите ''ценности''!

# 36 781
  • Street of Dreams
Аз не мога да разбера какво е това носене на вода от девет кладенеца. Всички тук сме взимали най-доброто от мултикулти, имаме всякакви приятели, по всякакъв начин дошли, с всякакви истории - отдавна вече знаем не само по някоя екзотична манджа или дума, ами цели истории и култури. Всеки си е домъкнал неговата и на никой не му пука откъде си, ако си свестен човек. И си ни беше добре и си се мешехме, всички предпочитаме централните мултикулти квартали с лудницата пред немските с еднофамилни  къщи зад високи дувари.  Не виждам обаче какво има с темата от 2015 насам, когато точно този свят погрозня. Всеки божи ден стават две ГРУПИВИ изнасилвания, 7-10 истории с ножове. Ето това не трябваше да става нормално.
И не знам какъв е проблемът с руснаците - също като украинските мъже, не желаейки да се бият, стават политически бежанци. Същото ни го разправяха за "сирийците", че иначе Асад щял да ги мобилизира, затова идвали. И беше ок, нали. Така че за мен са напълно неразличими руснаци и украинци, не се и занимавам с темата. Все пак никой не може да ме убеди, че украинците културно са по-близки до американците, отколкото до руснаците. Колкото и да се опитват в момента.

# 36 782
През 2015- та г. се бях много изплашила и виждах само черни краски, претопяване на нашите традиции, смяна на имената на празници, тенденции за подмяна на какво ли не и т.н. Сега , след седем години, мога да кажа, че няма такова нещо. Празнуваме си Коледа, наричаме си я Рождество, имаме си Великден, всички християнски празници си стоят в календара, все още са официални празници. Отскоро имам колежка сирийка- много разбрана жена, старае се, сертифицирала се е с езика, продължава да го учи..
Украинците, които идват, са славяни. В какъв смисъл- близко до американците? Американците са микс. Там има представители на всички раси и култури.
Запознах се с много украинци. Стоплят ми сърцето. Особено тези, които имат нещо българско в себе си. А се оказа, че е често срещано това. Не знаех.

# 36 783
  • Paris, France
OnDiNe_, за груповите изнасилвания са виновни хлабавите закони. Тук бяха осъдили група араби (май бяха), изнасилили непълнолетна, на 6 месеца затвор условно. В техните си държави нямаше да останат живи.

Няма проблем да искат убежище руснаците. Ако се доберат пеша, като сирийците и афганистанците, ще го получат, най-малкото, защото в момента няма как да бъдат върнати обратно 🥳

Етническите руснаци може и да са ОК, но Франция има проблем с чеченци. Те също идват с руски паспорти.

# 36 784
  • Street of Dreams
И Германия има проблем с чеченци. Едно от първите неща които научих - ако искам да очистя някого - чеченците го правят за 50 Евро. 😆

И не, със същите закони си бяхме по-добре преди 2015. Нека наричаме нещата с истинските им имена.

# 36 785
Въпрос - какъв е правилният подход? Да не се пускат бежанци руснаци, ( съвсем са си легитимни, защото ги управлява малоумник) защото покрай тях и чеченци идват в Европа ли? Ми който си спомня, за българи и румънци, единствени от източна Европа, до приемането в ЕС се искаха визи, защото в ЕС ги беше страх от преселение на многобройно ромско население. Което си се случи. Сега си имаме централна столична улица, на която румънските роми, изцяло изтипосани в етнически премени, златни зъби и ланци, по цял ден чоплят семки с невръстната си многобройна челяд, седейки пред хостелите, за които плаща държавата, в детски колички. Жени на по 20-30г.

Но освен горният етнос и доста българи и румънци получиха възможността да живеят по-добре, работейки в чужбина, като горната съфорумка. Та въпросът е: строи се Тръмп стена за всички не германци или разрешаваш на ЕС и граждани и легитимни бежанци като украинци и руснаци да избягат война, с условието, че някои са неинтегрируеми, че и по-лошо.

Със стената, как спираш тези, които с поколения и с паспорти живеят в ЕС, да извършват престъпления? И не разрешаваш на хора, бягащи от конфликт безопастност?

# 36 786
  • Street of Dreams
Струва ми се, че не питаш сериозно, ако вариантите ти са или всичко живо вътре за по-добър живот - което значи че абсолютно всеки и от всякъде може да влезе, или "фашистки методи", както спомена в преден пост. Фашист, който казва, че новата политика от 2015 може би не беше най-добрата идея на света.

Че са искали визи заради циганите до сега не бях ги чувала, хаха. Мислех че има нещо общо с членството в ЕС.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 10:54 от OnDiNe_

# 36 787
Аз съм емигрантка от много преди 2007 и много добре си спомням какво пишеше в докладите по присъединяването и по новините за визите. Това, че е забравено сега, не го прави несъществуващо. И какво значение има дали си студентка, омъжена за местен, ЕС, бягаш от война или си фраш с пари? На кой принцип някой, който иска да студентства в западна Европа заслужава да остане повече, отколкото някой бягащ от смърт и бомби? Може да не се харесва на всички, но ЕС разрешава на хора с ЕС паспорти, съпрузи на ЕС граждани, богаташи и легитимни бежанци да се установят на ЕС територия, като изпълнят някои условия. Кое точно да се ограничи или спре? Какво толкова ви бъркат хората, бягащи от конфликт? Проблемни са тези, които са неитегрируеми, ама има и доста голям брой европейци, които са проблемни и с много сериозни дефицити. Затягат се условията за интегриране, както някъде Невена много добре писа, че трябва да стане, а не строиш стена като Тръмп. Някои от нас харесват Европа, точно защото не е Америка.

# 36 788
Финландия съобщи,че планира да построи стена на границата си с Русия.
Знаете ли,че по време на Виетнамската война около 150 000 американци са избягали в Канада (!) за да избегнат мобилизацията?! Даже днес в Канада все още има американци,които не смеят да се върнат в САЩ,защото ги чакат много години затвор,заради бягството от мобилизация!
Обаче каква е разликата между руските и американските дезертьори? Руските мъже бягат,но масово подкрепят войната срещу Украйна! Което ги прави страхливци и шизофреници.
Американските мъже бягат,но са против Виетнамската войната.

# 36 789
  • Street of Dreams
Значи първо насочваш темата към мен, после какво значение имало. Интересът ти към темата не е истински, иначе все щеше да знаеш "какво толкова ни бърка", все щеше да си прочела някоя страница от тази безкрайна тема. Освен теб, тук никой не говори за стена, нито за истински бежанци от войни. Сама слагаш някакви тези и после ги оборваш с аргументи, които пък ако се окажат грешни, изведнъж нямат значение. Обърнах ти повече внимание, отколкото трябва.

Deaf, на база на какво знаеш кой как се чувства относно войната, водена от държавата му?

# 36 790
В нашият квартал живее отдавна една рускиня,типична мамаша. Преди няколко дена я видях с фланелка с лика на Путин и някакъв възхваляващ го надпис,не можах да го прочета добре,тъй като се беше наметнала със жилетка.
Щом тя подкрепя Путин,какво остава за руснаците в Русия!

# 36 791
  • Street of Dreams
Това е убедително.

# 36 792
Насочих темата към теб, защото обикновено хора живели сред чужда култура, се опитват да гледат на имиграционните проблеми от опит, с едно наум. Не случайно миграцията поставя хората един път в ролята на емигрант и имигрант, в зависимост от положението им спрямо родната и страната, в която живеят. Явно в твоя случай не е така - не ми чети тезите, ако чуждото мнение те бърка ако не повтаря в ехо твоето. На мен мненията, различни от моето са ми интересни, дори понякога се изненадвам.

# 36 793
  • Paris, France
И Германия има проблем с чеченци. Едно от първите неща които научих - ако искам да очистя някого - чеченците го правят за 50 Евро. 😆

И не, със същите закони си бяхме по-добре преди 2015. Нека наричаме нещата с истинските им имена.

О, тук и за по-малко свършват подобна работа.

При повишена миграция нормално се увеличава престъпността. Винаги е било така, навсякъде. Мигрират основно млади мъже в случая от 2015г.

Да, грешка беше да ги поканят, но вече е факт. Трябваше баба Меркел да иде и да прибере колкото иска от Турция, а не да им казва да идват.

Мене ме дразни, че чупят ръце и обясняват, че не можело да е по друг начин, защото може.

Откакто живея на запад, все има рев за работна ръка, мигрантска вълна, посрещане с хляб и сол, 5-6 години оплаквания от мигранти и пак се почва с рев за работна ръка, пак заливат с мигранти и пак се завърта колелото. Друго аз не помня за над 3 десетилетия тук, като през 80те беше същото, само не живеех тук.

Не всички европейци са прекрасно интегрирани. До нас преди се събираха тумби пияни поляци, от които откровено ме беше страх. Крещяха, хвърляха бутилки. Имахме и катун румънски роми, които се бяха настанили в един празен двор и просена наоколо.

В Англия има ужасно класово разделение и доста white trash. Само по начина на говор мога да позная класата на човека там. Във Франция няма.

Обединеното кралство излезе от ЕС и вече реве за работна ръка, като всеки ден му влизат хиляди всякакви.

А за правата на студентите и бягащите от война - зависи. Всичко е моментна политика. Франция дава възможност на учещите висше да получават гражданство след определен брой години във ВУЗ, Великобритания не.

Тук бежанците са доста добре обгрижени, но много живеят в палатки до Кале и искат да се доберат до Англия. Технически в Англия не би трябвало да получат убежище, защото бягат от Франция. На такива не съчувствам, съжалявам.

С руснаците ще е сложно, защото по закон за да се получи убежище, трябва да се иска в първата държава, в която са стъпили след излизане от Русия, която в момента няма как да е ЕС държава, защото граничещите с тях ЕС държави си затвориха границите. Това ги прави уязвими и лесни за връщане в Турция, Армения, Казахстан или откъдето са дошли. Очевадно ще ги проучват повече от съображения за сигурност.   

Нямам против да дойдат в разумен брой.

В нашият квартал живее отдавна една рускиня,типична мамаша. Преди няколко дена я видях с фланелка с лика на Путин и някакъв възхваляващ го надпис,не можах да го прочета добре,тъй като се беше наметнала със жилетка.

В нашият квартал, населен с доста поляци и украинци, въпросната няма да смее да излезе без закопчана жилетка.

# 36 794
Това е много смешен аргумент. Веднъж преди години татко донесе в къщи тениска с лика на Борисов, шапка с козирка и химикали с девиз и лого на ГЕРБ и балони за детето също с девиз и лого на ГЕРБ. Минавал отнякъде, подарили му ги. Никога не е харесвал и не е гласувал за ГЕРБ, но тениската я носеше под яке, шапката също. Татко почина наскоро и майка подреждаше нещата му и ме питаше какво да прави с тази тениска, която не й става. Ако й ставаше щеше да я носи, но също не е от електората на ГЕРБ. Смята шапката сега тя да я ползва понеже аз не я искам заради надписа. А след баща ми и ММ донесе такъв набор рекламни материали. И неговата майка получила на улицата, но тениската не й ставаше. Нито ММ, нито майка му са симпатизанти на ГЕРБ. Каза, че не вижда какъв е проблема да носи тениската в къщи или под друти дрехи. Накарах го да ги върне на майка си, но химикалките използвахме, а детето си поигра с балоните, които донесе дядо му. И понеже излязоха по-здрави от тези, които му купуваме за рожденните дни дълго време ги подритвахме из къщи.

Имам роднина украинка, която е втора съпруга на мой роднина. Съответно порасналото й дете от първия мъж макар и осиновено от българския съпруг ном. 2 е украинец по кръв. Може и украинско гражданство да има не знам. Те и двамата са на страната на Русия в тази война, а останалите им живи роднини живеят от много години в Русия, не в Украйна и в разговор определят себе си като руснаци. Много е смешно някой да си мисли, че е наясно с мислите и чувствата на други хора позовавайки се на някакви измислени външни белези.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 07:52 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт