Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

 • 2 044 339
 • 36 776
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 15 370
Много бе, Даун. Дано се справите. И що така ги държите по островите, как ще ги интегрирате?

# 46
 • Мнения: 22 036
С кое Нина? САЩ ги взимат. Останалите си ги гледаме ние.

# 47
 • Мнения: 15 370
О, аз разбрах погрешно, че извън тези, дето ще подарите на САЩ, ще приемете 2400. Кои са тези останалите, след като гледам, от години не пускате бежанци?

# 48
 • Мнения: X
Ще видим какво са одобрили, като се произнесе новият президент...

Имам роднина в щата Джорджия. В техния квартал имало само един сирийски бежанец, който бил под постоянно полицейско наблюдение и всеки ден се разписвал. Съседите го следели особено внимателно. Може и да ме лъже, нали?

Но по всяка вероятност - не. Щом е така при старата толерантна администрация, представям си как ще е при новата.

# 49
 • Мнения: 22 036
Това не е вярно. Има лагери за бежанци, които са в Нару и Нова Гвинея. Така е по конвенцията. В Европа, преди да падне желязната завеса имаше лагери в Австрия и Германия. Процедурата е да се настаня, търсещите убежище и да се направи проучване, дали имат основание. Ако имат, се настаняват в страна по тяхно желание, ако не, би следвало да се екстрадират.

# 50
 • Мнения: 3 675
Това не е вярно. Има лагери за бежанци, които са в Нару и Нова Гвинея. Така е по конвенцията. В Европа, преди да падне желязната завеса имаше лагери в Австрия и Германия. Процедурата е да се настаня, търсещите убежище и да се направи проучване, дали имат основание. Ако имат, се настаняват в страна по тяхно желание, ако не, би следвало да се екстрадират.
На мои роднини в Европа им бяха казали или отиват в Канада, или губят правото да са бежанци и се връщат обратно в България. Никой не им е позволявал да си избират страната в която да останат.

# 51
 • Мнения: 22 036
по принцип се задават желания, дали се удовлетворяват, не мога да кажа.

# 52
 • Мнения: 3 675
Моите роднини не са имали претенции, а единствено са искали да останат в Европа, но не.....или Канада или обратно от където са дошли. Нито една европейска страна не е пожелала да ги приеме. А сегашните "бежанци" искат да си избират държави, искат маркови дрехи, коли, къщи и се оплакват, че били сексуално незадоволени и интернетът им бил бавен ooooh! Sick Sick Sick

# 53
 • Мнения: 15 370
Преди 90-та година е било горе-долу както казва Даун, само че е имало и на други места лагери. Отиваш в лагера /който е от затворен тип!/, кандидатстваш където си искаш, но  отиваш там само ако те одобрят! В противен случай или оставаш в лагера или те екстрадират, ако не отговаряш на условията.
Даун, аз питам при сегашната най-голяма бежанска криза вие колко бежанци приехте в самата Австралия.

# 54
 • Мнения: 3 675
Моите роднини са напуснали България преди 1990.
Искали са да останат в която и да е западноевропейска държава - Англия, Германия, Холандия, Австрия ....без значение

# 55
 • Мнения: 15 370
Ама не ги е огряло, за разлика от сегашните бежанци, нали?

# 56
 • Мнения: X
Ама не ги е огряло, за разлика от сегашните бежанци, нали?

Било е преди ерата на Меркел. 

# 57
 • България
 • Мнения: 5 395
Каква вероятност има да скрият непознатата тропическа болест „кожна лайшманиоза“ в РПЦ Харманли /вариант 1/
Скрит текст:
В последната седмица сме свидетели на няколко парадокса, свързани със заразните заболявания на мигрантите в Регистрационно-приемателния център в Харманли, като сега ще се спра на четири от тях.
Първият е, че ръководството на центъра и лекари от РЗИ Хасково, а и не само от там, твърдят, че болестта кожна лайшманиоза е непозната за България, не са я виждали и не могат да я диагностицират, но категорично са на мнение, че такава болест няма в лагера в Харманли.
Второ. Никой до този момент не е консултирал със специалист случаите, за които аз предоставих снимков материал. На място дойде главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който каза буквално, цитирам: „Разбира се, че може да има лайшманиоза, Сирия е ендемичен район на заболяването. Естествено е, че когато бягат хиляди хора от там, те носят и заболяванията, за които говорим. Ще направим необходимите изследвания, за да проверим за какво става въпрос. Няма да извеждаме бежанците от тук, на място ще дойдат да правят изследванията“.
За хората, които не са специалисти по тропическа медицина и не са работили със случаи на кожна лайшманиоза в други страни, както и за редовите граждани, думите „ще направим изследвания“ звучат авторитетно и веднага дават доверие на гратис в това, което ще дойде като лабораторен резултат. Има се предвид вземане на секрет от лайшманиозната язва, за да се докаже наличието на паразитите лайшмании.
И ето най-големият куриоз – изследването на материал от раната е нож с две остриета, като много зависи у кого е ножа. Лайшмании могат да се докажат само и единствено в ранния стадий на заболяването, докато не се е получило още разязвяването. Експертната литература е категорична, цитирам: „Когато епидермисът /горният слой на кожата/ изтънее и в него навлязат пиогенни /гнойни/ микроорганизми, получава се разязвяване, при което се унищожават и паразитите“. Кратко, ясно и точно.
И още – при язвената форма, лайшманиите понякога могат да се докажат в основата на язвата, за което се изисква специфично вземане на материала.
Казано с други думи – почти всички мигранти, благодарение на лошата лична хигиена, са с инфектирани лайшманиозни рани, в напреднал стадий, където паразити не могат да се изолират. Ето как, много удобно, на незапознатото общество ще се каже – ми, видите ли, според изследванията паразит няма и това, което виждате, е лоша лична хигиена.
Трето. Диагнозата „кожна лайшманиоза“ се поставя във основа на епидемичното появяване на заболяването, локализацията, характерния вид и протичане на пораженията му. Казано по друг начин – диагноза може да постави опитен специалист, запознат и виждал това заболяване и това е напълно достатъчно. Доказва се чрез установяване на паразитите, но както казах по-горе, само в ранен стадий.
Тук е и третият парадокс – в България има, макар и малко, доказани специалисти, специализирали в чужбина и работили там, които могат да дойдат в лагера или част от пациентите да бъдат транспортирани до техните лечебни заведение. И в рамките на 1 ден да стане ясно какво е това заболяване. В рамките даже на часове. Но май е по-удобно да се викат хора, да вземат на място изследвания, които не е ясно дали са обучени за това, тъй като е строго специфично, и да се чака дъълъг период от време, за да се каже авторитетно – паразити няма. Тук е момента да поясня, че липсата на паразити не означава, че болният не е заразен, тъй като лайшманиите вървят по лимфен път и не се знае къде ще избият.
Често раните са 2 или 3, но могат да бъдат и доста повече – до 300!
И четвърто. Изправени сме пред непозната тропическа болест, която е възможно напролет да я внесем напълно легално в България. Зарази ли се преносителя – папатака, процесът е неконтролируем, казват специалистите. Защо никой не откликва на призивите ми да се изведат тези 16 души, които първоначално заснех, и още 10 други, които установих вчера пак на случаен принцип, също с рани по ръцете и краката, за които отново има основателни съмнения, че е кожна лайшманиоза? /снимки на някои от тях в галерията/. Мигрантите казват, че в центъра са стотици тези с идентичните язви. Простете, господа специалисти, но лайшманиозните рани са характерни и нямат нищо общо с лоша хигиена. Ако съдим по тези данни, параметрите на заболяването в РПЦ Харманли са ужасяващи.
Harmanbg.com няма да остави нещата така, въпреки упоритите опити на съответните институции да прикрият фактите. Има данни, че поне един от първите случаи, които заснех, вече е напуснал лагера. Ще се обърнем към всички авторитетни български и международни организации, които в скоро време да помогнат за разплитането на проблема.
Цитираните медицински данни са от учебник по „Тропическа медицина“,, автори проф. Б.Зографски, проф. К.Кузмов, проф. Вл. Бояджиев, доц. Р.Тодоров, изд. „Медицина и физкултура“ 1980
   http://harmanbg.com/2016/11/12/каква-вероятност-има-да-скрият-непозн/

# 58
 • Мнения: 3 675
Ама не ги е огряло, за разлика от сегашните бежанци, нали?
Не  Rolling Eyes
Те не са имали никакво желание да напускат Европа и да живеят в Канада, но никой не ги е питал и не им е дал право на избор.
Или, или, точка по въпроса!

# 59
 • Мнения: 22 036
Нина, нямам идея. В лагерите са много, но по принцип Австралия трудно допуска мигранти. Тяхната система е на принципа на изпит. Аз така дойдох. Като страна, подписала конвенцията, приемат някакъв брой бежанци, но наистина ги проучват. Проблемът е, че условията в лагерите не са добри, а и процедурата се бави.

Общи условия

Активация на акаунт