Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 676
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 6 630
  • София
Сборна класация по идиотизъм - кой колко дава на мигрантите, които са успели да се примъкнат нелегално, плащайки на трафиканти, на европейска софра и обявени по презумпция за правоимащи да получават облаги.
Едва 1/3 от мигрантите в ЕС сирийци, другите – от Ирак, Сомалия...
Нашите комшии - румънците  - правилно са се ориентирали.  Simple Smile
В Румъния претендентите за статут на бежанци мигранти взимат по 67 евроцента на ден за храна, 40 цента за жилище и още 1,35 евро за други разходи – общо 72 евро месечно.
72€! То за такива пари тия със смартфоните на цена стотици евро няма даже да се наведат, за да ги вдигнат.  Wink
А пък в Унгария, излиза, няма проблем да подадеш молба за убежище, след като си изчакаш реда за влизане на границата, ама дали ще те огрее решение за предоставяне убежище... едва ли.
В Унгария за периода 2015 - 2016 г. 18 000 са подали молби за убежище, но само 76 са удовлетворени.

# 6 631
Външното министерство на Германия предупреждава, че от март 2016 в Швеция има повишена опасност от тероризъм.
https://www.auswaertiges-amt.de/DE/Laenderinformationen/00-SiHi/ … enSicherheit.html

Тръмп явно си го е казал точно на място...

# 6 632
То да беше само за Швеция заплахата, иди-дойди.
А германското Външно се държат като Мадам на публичен дом, тръгнала да се възмущава от нечие леко поведение.

# 6 633
Цитат на: W'A'S'P'
Не мога в момента да намеря къде го четох това за доброволците

Пиши, ако намериш източника, но у нас такива сведения не съм срещал, дори президентът Радев не спомена за шведи в словото си вчера, а нямаше да го пропусне (по линия на евроатлантизма), ако има такива данни. Примерно за участието на поляци има данни, ето една хубава статия по въпроса:

http://www.sofia.msz.gov.pl/bg/bilateral_cooperation/history_bul … rs?printMode=true

# 6 634
Може да е имало някакъв малък брой доброволци - недостатъчен, за да се спомене в България, но достатъчен да се знае в Швеция и да се отчита. Все пак има много шведи във Финландия и много финландци в Швеция. Шведски е официален език във Финландия, ако помня правилно.

# 6 635
Не се тревожете, Германия вече просперира и заслуга за това имат новопристигналите атомни инженери.
Фирмите се избиват да ги наемат. smile3532
Кой сварил, сварил. Да му мислят тези, които не ги харесваха. Joy
Над половината фирми в Германия наемат мигранти
От цялото изложение, май само последното се покрива с истината.  Wink
Цитат
Фирмите говорят и за проблемите, с които се сблъскват при наемането на такива работници, на първо място непознаването на езика, както и неяснотата със статута на пребиваване и оценката на получената в друга страна квалификация.

Умишлено е пропуснато кои точно мигранти предпочитат и наемат фирмите, че пак ще се стигне
до източноевропейците.

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 21:09 от delpel

# 6 636
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
А германското Външно се държат като Мадам на публичен дом, тръгнала да се възмущава от нечие леко поведение.

моля ти се, сега са заети с турчолята... нали им размахват пръст. Whistling

# 6 637
Не се тревожете, Германия вече просперира и заслуга за това имат новопристигналите атомни инженери.
Фирмите се избиват да ги наемат. smile3532
Кой сварил, сварил. Да му мислят тези, които не ги харесваха. Joy
Над половината фирми в Германия наемат мигранти
От цялото изложение, май само последното се покрива с истината.  Wink
Цитат
Фирмите говорят и за проблемите, с които се сблъскват при наемането на такива работници, на първо място непознаването на езика, както и неяснотата със статута на пребиваване и оценката на получената в друга страна квалификация.

Умишлено е пропуснато кои точно мигранти предпочитат и наемат фирмите, че пак ще се стигне
до източноевропейците.

Ужас, как само залъгват германците. Защо не пуснат статистика за произхода на тези работещи мигранти?
Те и САЩ са страна на мигранти, ама май възходът им се дължи на мигранти не откъде и да е.
А източноевропейците ги споменават само ако има проблеми с някой от тях.

# 6 638
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ужас, как само залъгват германците.

е какво да ги залъгват?
мъжът ми работи в голяма фирма и има доста чужденци. при него има и двама българи, подарили са му мартеница на първи (познават ме и мен, затова).
та дори и мъжът ми ми казва: кой знае кога и при нас ще спуснат някой от новите...

те много добре знаят и правят разлика, не са чааак толкоз зле.

# 6 639
Имам предвид, че ги успокояват с такива статии как няма проблем да се пълнят с хора от къде ли не, всичките ще се разработят. Иначе нищо чудно да зачислят на мъжа ти някой еритреец или сомалиец да го обучава в професията.

# 6 640
 asyalein, вярвам, че във фирмата на съпруга ти са наясно.
Предполагам и много други схващат разликата (особено работещите), но така представено в тази новина изглежда съвсем по друг начин.
Да не забравяме, че право на изборен глас имат и безработните.

# 6 641
  • София
Поредните мамини "герои" се проявиха, този път в Магдебург. Ей тия двама 'убавци
Скрит текст:
пребили непозната жена (23) на улицата в девет и половина вечерта и се опитали да я изнасилят, но на виковете й притичали минувачи и те избягали. Жената е в болница, тях ги издирват по описание и по портретите им. Били "южен тип" - да не повярваш....  Wink от ТУК
И понеже Меркел беше заявила, че германският народ - това са всички, живеещи в Германия, следва да попитаме как е по-вероятно да се казват тези негови представители:
а) Ханс и Йохан;
б) Махмуд и Мехмед.
Пак да гласуват немците за Меркел - още такива ще им доведе, за обогатяване на народа.  Sick
Не знам как не им писна да търпят.  Ти му даваш да яде, то те гони да те ... хм, ясно какво.

# 6 642
  • Varna
Като ви чета и се питам.....Абе няма ли да им се събуди тевтонската кръв
на тези хора???
Българина бил търпелив, ами германците бетер нас вече ooooh! Хем ми е жал,
хем им се ядосвам яко.

# 6 643
  • Русе
  Германецът не е толкова актиен  социалните мрежи и изощо там интернетът не толкова масово използван за социални контакти. Така че не се знае колко са актуално информирани. Новините им са по дезинформиращи от нашите.

# 6 644
Германеца сутрин отива до бутката за вестници - Киоск или до Хлебарницата за геврече с масло и си купува вестник Билд, та каквото пише вътре, това е информацията. Което не е никак малко. Германците много добре знаят за какво иде реч и много ги е страх. Страх ги е от Меркел, но ги е страх и от десните.
По времето на Хитлер не е било цветя и рози, било е диктатура с доноси и много смърт, от това ги е страх. В момента повечето се ядосват, че няма нормален кандидат. Гласът на народа е Маркус Зьодер, но не го допускат.
Не знам, как Фрауке Петри ще се представи на изборите, но немците са предубедени към десните, за това си мисля, че АФД може да стане силна, но няма да спечели.
А Меркел само претендира с икономически разцвет и ниска безработица, но
не вижда и не и пука за истинските страхове на народа.
Въпреки, че през 2004 когато след управлението на СПД Германия беше в дълбока криза, най-големият страх на всеки германец беше запазване на работното място.

Общи условия

Активация на акаунт