Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

 • 2 014 762
 • 36 288
 •   3
Отговори
# 36 240
 • Мнения: 2 140
Все си мисля, че единствено важно  за бъдещето на България  да се вземат мерки за това какво става в страната и как тя да се справи с нелегалните емигранти и е от никакво значение как се приемат българите в Германия или Великобритания. Там интереса клати феса , Германия почти го носи както и Великобритания. Simple Smile) Така , че не виждам смисъл от спорове дали бг мигранта е добре приет или не в Европата. Всичко зависи от местната политика и до това до колко обществото е приучено на политическа коректност т.е на лицемерие.

# 36 241
 • Paris, France
 • Мнения: 9 391
Нашите и румънските работници за западняците са мигрантите от страните от Черноморието.
Само една разлика с тези идващи от Средиземно море - първите се потят по полетата им
 и бършат з@@ници на старци и не са толкова обичани, както вторите.

https://bnr.bg/horizont/post/101542661/po-negativno-li-e-otnoshe … fganistan-i-siria
Какво е отношението към нас като икономически мигранти в ЕС, сравнено с хората от Афганистан и Сирия
Български представители в Конференцията за бъдещето на Европа заявиха, че са усетили по-негативно отношение към нас като икономически мигранти в развитите страни от Европейския съюз, отколкото от страни като Афганистан и Сирия.
..................
Друга участничка - Нели Дончева, заяви пред "Хоризонт", че българите и румънците са разглеждани по-негативно като мигранти, въпреки че страните ни са членки на ЕС:

„Те гледат по-положително на араби, гледат по-положително на афганци, на иракчани, отколкото на нас - на българи и на румънци специално. И те казват - от страните от Черноморието. И аз попитах даже: Извинявайте, в превода ли имаме грешка, мигрантите, идващи от Средиземно море или от Черно море. И момчето – италианец, беше много младо момче, каза: Не, не точно имам предвид Черноморските страни - Румъния и България“.


Изобщо не съм съгласна, че отношението към българи и румънци е по-негативно, отколкото към афганистанци и иракчани.

Има нещо вярно дотолкова, че допреди 30-40 години афганистанците, иракчаните и иранците, които живееха на запад бяха образовани там хора, останали да живеят там заради кариера или местна съпруга и деца, които не са успяли да свикнат в техните държави. Румънците и българите нахлухме масово, като основната, първа вълна беше на чейнджаджии, тарикати и далавераджии, повечето заминали със студентски бригади или туристически визи и останали там. Сред първите емигранти имаше доста престъпници. В сравнение с ориентациите, много българи бяха недодялани, невежливи и не знаеха езика.

В днешно време емигрираме всякакви. В самолетите съм срещала професори, женени тук домакини, студенти, сезонни бачкатори, цели катуни.

В Гърция и Италия има много българи и съответно вероятността местен да се сблъска с българска простотия или престъпност е по-висока. В Гърция не обичат албанците. Не знам дали са по-лоши от афганистанците, но са много на брой. От италианци съм чувала оплаквания от албанци и румънци. Румънците са над половин милион.

Лично аз, за над 30 години на запад лошо отношение, дискриминация и подобни изобщо не съм усетила никъде,  а съм работила и нискоквалифицирана работа.

В Англия не обичат поляци  а след 2000г и българи. Много са на брой и затова.

Средният англичанин, французин, германец няма против никого, стига да не му развалят рахатлъка.

Много позиции за висококвалифициран труд тук се заемат от чужденци и никой нищо не казва, а то и местни кандидати няма за спешни отделения в болници и подобни.

Търсенето и предлагането винаги са определяли отношението.

Тук румънците, които основно виждам са предрешени като мюсюлманки ромки, които седят на всеки ъгъл до трамвайната спирка, пред супермаркета, из пазара, до болницата  навсякъде. Познавам ги по това, че носят червени и пембени чорапи и чехли, а арабка никога няма да се облече така. Твърдят, че са от Сирия и просят. Като ми се лепнат, предлагам да викна полиция да им помогне и да ги настани в център. Познайте приемат ли?

Естествено е местните да не правят разлика между етноси и да гледат паспорта.

Ханс и Свен не са длъжни да разбират защо половината семейства от България и Румъния са на социал, с оцвъкани по 3-4 дечуря. Факт е, че голям процент от българите в северна Европа са на социал.

Не знам кой харесва афганци и иракчани. За местния са прозрачни, в най-добрия случай. Тук не е прието да се изразява негативно отношение към етноси или позитивно. Западният човек е индивидуалист и за него произходът и държавната, семейна, племенна и кланова принадлежност нямат значение.

Та, приемам, че някои западни хора, като споменатия италианец, могат да са леко негативно настроени към всякакви чужденци, които виждат в голям брой. Не е масово.

Преди време в темата имаше спор и аз и OnDiNe бяхме с добри впечатления от босанци и лоши от албанци, а Венета обратното. Всички сме прави за себе си, просто при Венета са много на брой и затова. Същото с италианеца, дето се изказал за мигрантите от черноморския район. В това той може и да не е вложил негативно чувство. Да, мигранти сме след като сме сменили местожителството ни и да, държавата ни е черноморска и в средиземноморския район.

# 36 242
 • Мнения: 10 586
Nevena Virolan радвам се,че пишеш.Тези дни си мислех точно за теб във връзка с убийство,което споменава Георги Марков.Малко по-назад има негово интервю по бнт и статия от ''24 часа''.Там той казва,цитирам по памет:В сряда млад французин звъни на майка си.Тя не отговаря на телефона.Отива в къщата и,главата и отрязана стои на масата.
Не съм чула никъде,нищо по въпроса.От друга страна непрекъснато се случват брутални убийства,но не се споменават често,а избирателно.Особено ако са от изповядващи исляма.Факта,че го споменава Георги Марков,не е случайно.Искам да те попитам за какво става дума?

# 36 243
 • Мнения: 5 371
Цитат
В Англия не обичат поляци  а след 2000г и българи. Много са на брой и затова.
Вече ги заобичаха, като си блокираха държавата и няма кой да им работи. Да ходели шофьори с временни визи. Ми те да не са тъпи да си зарежат сигурна работа и да ходят да оправят англичаните, дето първо ги изхвърлиха, а сега ги канят, ама временно.
А и нали имат много пакистанци там и разни араби, на почит. Да спрат да ги почитат толкова и да им намерят работа. 
Да се оправят сами, нали искаха Брекзит.

# 36 244
 • Мнения: 2 140
В Гърция не обичат албанците. Не знам дали са по-лоши от афганистанците, но са много на брой.
Албанците са първата голяма емигрантска вълна влязла в Гърция още през 1992г. И доста от тях са били затворници , предсрочно освободени от Ходжа. Не политически затворници , а криминално проявени  Така ,че първите впечатления на местното население не е било най-доброто. До скоро населението в Гърция беше доста толерантно към всички чужденци, които са ужасно много. Проблем вече за местните е ,че центъра на Атина се е превърнал в мюсулманско гето- най-вече пакистанци. Които се опитват да налагат на своя територия сарията и да основат ислямска полиция, която да следи за спазването ѝ.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 10:00 от Хипатия

# 36 245
 • Paris, France
 • Мнения: 9 391
Nevena Virolan радвам се,че пишеш.Тези дни си мислех точно за теб във връзка с убийство,което споменава Георги Марков.Малко по-назад има негово интервю по бнт и статия от ''24 часа''.Там той казва,цитирам по памет:В сряда млад французин звъни на майка си.Тя не отговаря на телефона.Отива в къщата и,главата и отрязана стои на масата.
Не съм чула никъде,нищо по въпроса.От друга страна непрекъснато се случват брутални убийства,но не се споменават често,а избирателно.Особено ако са от изповядващи исляма.Факта,че го споменава Георги Марков,не е случайно.Искам да те попитам за какво става дума?

Георги Марков е трябвало да си провери информацията преди да я изплеска в медиите. Да, случаят е реален. Млад мъж вижда по видео охраната, че цялата къща на майка му е наопаки и на пода има труп. Полицаите отиват и я намират обезглавена, а главата и поставена на масата. Целият град е обграден от полиция. Разглеждайки кадрите от видеозаписите на камерите наоколо, подозират неин познат и го задържат. Смята се, че нещо не е добре с главата след травма, но може и убийството да е умишлено. Мъжът е около 50г, неин познат, с френско име, не е мюсюлманин, още по-малко радикализирен. Не следя случая и не зная какво и как е направено до момента. Ето за случая:

https://www.google.com/amp/s/www.leparisien.fr/amp/faits-divers/ … FMRLMGY2UNEIE.php

Вече е обвинен в убийството. Тренирал е бокс и се смята, че е получил травми от него (в главата). Бил е кандидат на Националния фронт в предишни избори ☹.

https://www.google.com/amp/s/www.estrepublicain.fr/amp/faits-div … -le-tueur-presume

Та, случаят няма общо с чужденци и мигранти.

Напоследък зачестиха и изкукуригвания сред, уж нормални, местни. Вече не ща и да ги чета или чувам.

Преди дни се самоуби бивш полицай, извикан да дава проба за ДНК за жестоки убийства и изнасилвания, включа на деца, продължили от средата ма 80те до средата на 90те. Беше най-търсения сериен убиец.....

# 36 246
 • София
 • Мнения: 7 526
Полицията издирва група сирийци, замервали с камъни бръснарница и игрална зала в Харманли, съобщиха от ОДМВР-Хасково.
За инцидента сигнал в районното подал 37-годишен от града в 19.20 часа в събота. Изпратените на мястото униформени установили щети по входната врата и прозорците на игралната зала, а на бръснарския салон, стопанисван от 30-годишен сириец с адрес в с. Тянково, били счупени 3 прозореца.
Местни жители раказват, че oкoлo 15-20 сирийски бежанци в рaйoнa нa aвтoгaрaтa, след като излезли рaзгнeвeни oт близкия супермаркет, започнали да се карат и започват да хвърчат камъни и тухли пo cлучaйнo прeбивaвaщитe хoрa във фризьорския салон, нeпрoвoкирaни пo никaкъв нaчин oт приcъcтвaщитe нaoкoлo. Нa мяcтo вeднaгa приcтигнaлa пoлиция, a мигрaнтитe ce рaзбягaли.
Oт прecцeнтърa нa МВР утoчнихa, чe кoнфликтът e бил мeжду cирийцитe, a причинитe зa инцидeнтa ce изяcнявaт. Зaceгa нямa зaдържaни, a прeкитe извършитeли ce издирвaт. Образувано е досъдебно производство.
Хoрaтa oт грaдa припoмнят, чe тoвa e пoрeднaтa хулигaнcкa прoявa нa бeжaнци и призoвaвaт зa зacилeн кoнтрoл в бeжaнcкия цeнтър и пoвeчe пoлицeйcкo приcъcтвиe в грaдa. В началото на месеца след заседание при зам.-областния управител Виолета Желева, вечерният час в Регистрационно приемателния център в Харманли е променен. Бежанците вече трябва да се прибират до 20.30 ч. вместо 22 ч.

ВИДЕО
Най-вероятно юнаците-сирийци са си изяснявали отношенията на мегдана - по добре познатия им начин, а присъстващите местни са рискували да отнесат по някоя тухла по главата в калабалъка.
Докато сме заети с другите си проблеми - лагерите се пълнят.
На 42% е запълнен Регистрационно-приемателният център за бежанци в Харманли. Според последните данни там са настанени общо 1132 души, най-вече от Сирия, Ирак и Мароко, като сирийците са над хиляда. ....в Транзитен център "Пъстрогор" капацитетът е запълнен на 66 %. Почти всички от настанените там към 20 октомври 212 чужденци са от Афганистан.
В Специалният дом за временно настаняване на чужденци към дирекция „Миграция“-МВР в Любимец, който е от затворен тип, са настанени 530 лица, предимно граждани на Афганистан (359) и Сирия (114).
от ТУК
Явно неслучайно са разделили афганистанците от сирийците, или по точно тези, които се обявяват за такива - за да не се бият едни с други. Е, те пък могат да го правят и по между си, че и на площада....

# 36 247
 • Мнения: 10 586
Оф,тая па тъпанарка,която твърди:Хубави хора са, ако не ги дразниш са много добри.Open Mouth ма те са си много раздразнителни по презумция.А ако те мен/нас ме дразнят,какво правим?Някак си не ми е в стила да хвърлям камъни и да троша чуждото имущество.И разни същества не наранявам,освен ако не се наложи директна самозащита.Да не се налага.Снощи пак попаднах на филм за новото ''нормално''.
Скрит текст:
При някакви обстоятелства полицай при арест,или самозащита застрелва бандюга.Гръмнатият е арабин наркопласьор.По-малкитя брат на убитият,застрелва полицая.Действието се развива в Канада.И разбира се последваха протести-метеж,тип Флойд в щатите.По-малкият е абсолютно прав,защото са застреляли брата пред очите му.Властите не мислят така.Искат да го екстрадират,откъдето е дошъл като малък.Той заедно с убитият и две сестри живеят с баба си.Като скочиха:защо?Той имал и др.престъпления.Да,ама те били малки престъпления.Laughing Как така ще го екстрадират,там нямало да оцелее.Бабата не е уредила статут,защото не знаела френски и английски.Били с временен.Не,че сигурно няма организации,които да помогнат и безплатен адвокат.И сега понеже хубостникът е навършил пълнолетие,могат да го върнат.В крайна сметка семейството му помогна да избяга от затвора.Едната сестра направи какви ли не жертви и нарушения на закона,НО имаше подкрепа на тинейджърите и не само,тип маргинали.Беше купон,клипчета в мрежата,графити с нея нарисувана в червено.Коси се боядисваха в червено,петолъчки тук,там.А някакви широкоскроени с претенции за либерали,ни наричаха тук, расисти,нацисти,накрая и социалисти.Joy Ей ги къде са социалистите.Прибират хрантутници от цял свят,а ''расистите'' трябва безропотно да работят и да се съобразяват с официалната политика на държавата.И това се нарича демокрация и свобода на словото.

# 36 248
# 36 249
 • Мнения: 10 416
Тази много закръглена.Хич не прилича на клета, страдаща бежанка.

# 36 250
 • Varna
 • Мнения: 2 555
Явно от много страдание така се закръглят завалийките.

# 36 251
 • Мнения: 10 586
Айде още само нови 11бр.задържани в Омуртаг.С ковид са,но какво от това?Друг е въпросът останалите хиляди бройки,които постоянно влизат в страната ни.Ще ги излекуваме,ще ги храним,ще им подсигурим покрив,топлина и всичко,което си трябва безплатно.Грижи,които много от българското население не получават безплатно.Напролет живот и здраве,ще дръпнат към някоя по-богата страна в ЕС.Там пак ще кажат,че са платили 10хил.евро за трансфер.Чудя се бълг.власти дали им конфискуват наличните пари в полза на нашата държава?Така донякъде може да се компенсират средствата по издръжката им.
https://nova.bg/news/view/2021/11/07/345550/задържаха-мигранти-с-covid-19-край-омуртаг/

# 36 252
 • Мнения: 1 962
Аз пък се чудя защо тези нарушители на закона, нелегално преминали държавната граница, не са експулсирани незабавно!? Идват от Турция, там война няма, една религия имат, що бягат от братята си, м? Сега ще ги лекуват и обгрижват на наша сметка. Иначе болни стари хора, с по 300 лв. пенсия и трудов стаж 35-40 г. сами си купуват лекарства и дърва... Ако могат, де.
Нещо сбъркано има в цялата работа.

# 36 253
 • Мнения: 10 586
И аз това се чудя вече толкова години.Защо ги приемат тук?!Такъв ни е политическият матр'Ял.Елита да си гепи неговото и да не се расурдят шефовете в Брюксел.
Вчера пък в Германия някакъв наръгал с нож  и ранил ''няколко човека'' във влак.Подробности не се съобщават.Значи едва ли е етнически европеец,защо досега щяха да  бият тъпаните.Особено ако беше местен или източноевропеец.Smiling Imp
https://news.bg/disasters/nyakolko-dushi-sa-raneni-pri-napadenie … -v-germaniya.html

# 36 254
 • Мнения: 8 855
Ще ги лекуват - то е ясно, но ще им издадат ли сертификати? И как ще стане, ако са
изгубили личните си документи? Чак ме хвана грижа за завалийките.
Чета Тук за сириец, вероятно с липса на витамин D според обяснението на Невена, вилнял във влак с нож и
окървавил сума ти народ


А Тук
едни късметлии (800 бройки с 200 непълнолетни) от германски кораб ще бъдат стоварени в Сицилия.

"Изпитваме облекчение и радост, че трудните часове за нашия екипаж и спасените хора ще приключат утре и хората най-накрая ще бъдат на сигурно място в Италия", заяви Гордън Айлър от организацията "Сий уоч". Той изрази "недоумение" от факта, че Малта не е предоставила помощ на кораба.

Пандемия за тях няма, всичко си върви по план.

Общи условия

Активация на акаунт