Нашите кухни - 66

• 114 120
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
Записваме се и аз, за да ви следя. bouquet

# 91
  • Варна
Такаа, почнаха днес да ми монтират кухнята. И аз естесвено почнах да намирам кусури,
Чекмеджетата. Това ли е тандембокс? И така ли трябва да се монтират?
Скрит текст:

На двете средни чекмеджета механизмите са почти по среда по дяволите! С вратичка 20см чекмеджето е с наполовина почти използваема височина. Кажете нормално ли е това?
И защо са с толкова плитки страници, 8см? Еднакви са и за 4те чекмеджета а най-горното е 12см...

# 92
  • София
...Вие как ползвате и поддържате вашата?
Аз напръсквам с меглио, тръквам отгоре с мекото на обикновена гъба за съдове и изплаквам.

# 93
  • Раковски
Точно това е тандембокс, такива са те, металните страници са еднакви, но според височината на челото може да се монтират рейлинги (един или два), а при най-дълбоките има и метална страница, чети инф тук. Аз бих препоръчал леграбокса, но кухнята е направена вече.  Горното чекмедже е достатъчно да събере един разделил за прибори,а при другите можа се свали малко механизма (според колкото позволи лицето и да се сложи един рейлинг.

# 94
  • Варна
Благодаря ти за отговора. Ще ги накарам да коригират двете средни чекмеджета. За 20см високо чело може ли да се монтира допълнителен рейлинг. Да знам утре като дойдат и ми кажат, че не може какво да говоря.
Трудно ли се местят механизмите?
п.п. и купуват ли се допълнително или са в комплект с механизма тези рейлинги?

# 95
  • Раковски
Не е трудно, механизмите се свалят малко надолу е челата също се местят, остават дупките от старите винтове, но някои могат да не се видят. Рейлинга е допълнитен.

# 96
Между другото имам доста рейлинги ,и ако някой иска да си  добави ще му подаря-за тандембокс на блум са.Единствено при добро желание на майстора да си поиграе да ги монтира тъй като за среден рейлинг захвата е малко по различен ,но при желание и този става.
само да са механизми на 500

# 97
  • Пловдив
Здравейте! Вече мога да се похваля, че от днес съм с нова кухня. Има още дребни неща да се слагат, за да може да се използва, но по-голямата част е приключена. Като се пооправи и изчисти ще я снимам.
Имам едно питане. Имате ли лед ленти под горен ред шкафове? Идеи да ме насочите към нещо.
В последния момент решихме евентуално, че искаме да сложим лед лента под горен ред шкафове. Изобщо не съм запозната с такива неща. Стаята е 3,50х3,50х2,70 м с две лампи на тавана (скоро ще бъдат енергоспестяващи със светлина 2700 К, като на крушките с жичка. Има ли лед ленти със светлината на крушки със жичка? Какво трябва да гледам на тези лед ленти при закупуването им? Понеже ще се пада над мивка, четох, че е добре да е влагоустойчива и в алуминиев профил, за по-добра осветеност.

# 98
Лед ленти има във всякакви цветове и лумени. 2700К или топло бяло е светлината на старите крушки. Ето таблица със съотношенията на лумените спрямо ватовете от старите крушки:
Скрит текст:
Лумените, които ти трябват най-добре си ги сметни с калкулатор за площта и другите фактори. Според мене също е хубаво да гледаш диодчетата да са близо едно до друго, по-красиво изглежда, а и по-лесно ще се оформи около разни чупки.
Аз мислех да слагам 1000 лумена, но може би ще ми е малко това. Или пък да заложа на двойна лампа на тавана и пак 1000 лумена, за да не ми свети в очите. Thinking Не знам, ще видим.

# 99
За лед под горни шкафове се използват лед ленти с мощност 14 Вата на метър лента.Точно тази темпертура каквато е на старите крушки няма.Има доста близки /топло бяло ,но жълтее.По добрия вариант е неутрално бяло .Профил има прав ,има и на 45 градуса наклонен който е и по добрия вариант ,тъй като свети точно където трябва и за да разсейва диодите така ,че да не се броят,което е неприятно ,се слага покривен матов профил за оеднаквяване на светлината.Има и по мошни ленти ,но не се събират в стандартните профили.

# 100
  • Пловдив
За лед под горни шкафове се използват лед ленти с мощност 14 Вата на метър лента.Точно тази темпертура каквато е на старите крушки няма.Има доста близки /топло бяло ,но жълтее.По добрия вариант е неутрално бяло .Профил има прав ,има и на 45 градуса наклонен който е и по добрия вариант ,тъй като свети точно където трябва и за да разсейва диодите така ,че да не се броят,което е неприятно ,се слага покривен матов профил за оеднаквяване на светлината.Има и по мошни ленти ,но не се събират в стандартните профили.
Относно цвета на светлината - ако лентата е неутрално бяло, а крушките в стаята са топло бяло (жълтеещо), когато се включат едновременно, няма ли да дразни очите?
На мен ще ми трябва лента дълга 2,75 м права. Мощността отново ли си остава 14 Вата? А този профил със силикон ли се залепва за самия шкаф?

# 101
да попитам къде беше обяснено как да си кача снимка от моя компютър , имам вече проект на кухнята, искам да ви го покажа, притеснява ме един комин по средата , който изпъква по средата на кухнята с 30 см и ми прави чупки  Sad

# 102
  • Plovdiv
Здравейте! Записвам се да ви следя. Предстои ми да обзавеждам ново жилище и след банята идва ред на кухнята.

# 103
Здравейте момичета, имам нужда от съветите Ви, че съм в голяма чуденка. Правим основен ремонт на жилището ни. Не сме наемали дизайнер, макар че ми се искаше, но нали всичко е пари Smile Та сега всичко трябва да мислим и премисляме сами. Въпросите са ми свързани с това, кое с кое трябва да се  комбинира, да не се бият цветове да няма дразнене на окото.
Паркета ще бъде навсякъде без детската стая, ламинат  ДЪБ СИЕРА МОРЕНА.http://parketensviat.com/shop/tarkett-%E2%84%96476-%D0%B4%D1%8A% … B%D0%B0%D1%81-4v/
Вратите - златен дъб.
Дограмата - бяла.
Кухнята - горни шкафове - МДФ врати светло зелен гланц, долни - крем гланц (почти мръсно бяло),мисля че матерялите ще са от Кроношпан. Плота Getalit Състарен Дъб Меден EiV971, гръб като долните шкафове. Няма да има плочки само ламинат, като споменатия по горе.
Нямам никаква идея за цвят на стените.
Извън тема с кухните, но и тук приемам всякакви идеи.
Спалнята - 13 кв северна, няма да влиза много слънце. С голям гардероб 3м / 2.50м височина, мат, цвят крем със златен дъб.Нямам никаква идея за цвят на стените, хем да давам обем, хем топлина и уют.
Хол - южен, ММ иска една стена с наситено жълто. Ако така добре ама другите какъв цвят да бъдат. Мебелите са венге с мръсно бяло. Така, че да не са много агресивни цветове.
Антре - кое мислите, че е по добре някакъв вид мазилка или латекс.

Предварително Ви благодаря за насоките !!! Хубава вечер !!!

# 104
За детската стая направихме едната стена наситено жълта. Отваряш вратата и погледът ти е заслепен от жълтото. А беше минато само една ръка. Та, разредихме боята и олекотихме цвета. Аз бих сложила на някакво шампанско, много бледо/светло ванилия, или светло сиво. За внасяне на цвят бих акцентирала с декорациите.
А също и зависи дали кухнята е едно помещение с хола. Защото не ми се връзва зелен шкаф и жълто.

Общи условия

Активация на акаунт