Нашите кухни - 66

• 114 213
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
  • По света и у нас
pantera666, благодаря ти за съдействието. Simple Smile При мен наистина не се виждаха линковете. Кухнята на kroki_kk изглежда компактна и практична. Със здраве да си я ползва нейното семейство! Аз още се просвещавам от фурумните момичета и не бих могла да й дам съвет относно лед осветлението. newsm78

# 556
  • Раковски
С кореселин. Действа безотказно. Лекичко се почиства с парцалче.
Не, може да увреди.
АМВ разредител, нафта.

И как точно ще стане с мазното АМБ или нафта не се сещам. Има си специялен препарат за почистване на кант лепило.
С кореселина зависи какъв е канта и може да получиш много странен резултат.

Още един, доказано работи, кориселина може да направи проблем върху пвц калнта.
https://rosi.bg/chistitel-za-lepilo-835.html

# 557
  • Countryside
Мисля да сложа от пръчките с различни принадлежности за окачване. От страната на мивката ще има лед осветление. Чакам предложения за пръчки, както и имам следния въпрос. Както написах от страната на мивката е има лед, а от другата, където е абсорбатора мога ли да сложа лед? Не знам дали може, защото там е лампата на абсорбатора. Лед осветлението ще пречи ли, за яснота съм качила последната снимка, ако може да се ориентирате каква е лампата на абсорбатора.
Няма да пречи, какво точно да пречи?  И аз съм в чуденка за лед ленти. Само ме притеснява евентуална смяна, те се лепят, как става номера? Отлепя ли се лед лентата и се залепя нова или се сменя като крушка? Доколкото разбрах се отлепя и залепя, но дизайнерката не беше сигурна.

# 558
  • софия
http://dox.bg/files/dw?a=59939b80b3
http://dox.bg/files/dw?a=7ee4247ccf
http://dox.bg/files/dw?a=67aaa4f268
http://dox.bg/files/dw?a=4c4bc8d12a
Това е моята скромна кухня. Мисля да сложа от пръчките с различни принадлежности за окачване. От страната на мивката ще има лед осветление. Чакам предложения за пръчки, както и имам следния въпрос. Както написах от страната на мивката е има лед, а от другата, където е абсорбатора мога ли да сложа лед? Не знам дали може, защото там е лампата на абсорбатора. Лед осветлението ще пречи ли, за яснота съм качила последната снимка, ако може да се ориентирате каква е лампата на абсорбатора.
Нашата кухня по проект беше с лед над мивката. Аз бях скептична и когато се правеше бях помолила майстора да го предвиди, а по-късно щях да преценявам дали и какво да слагам. Не знам защо, но той пропусна да направи улей. Преди 2 седмици в Лидл бяха пуснали лед ленти. Взех и тръгнахме да ги слагаме, когато ме осени идея за Икеа  Laughing Взехме omlopp и съм много доволна. Върнахме лентите. Получи се много по-хубаво, дискретно и идеално ми пасна с основното осветление. Все едно така е било мислено от началото. Серията има и друг модел. Над плота за готвене нямам нужда да слагам нищо. Лампите на абсорбатора дават достатъчно светлина.

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 20:00 от zvanche

# 559
  • Стара Загора
Здравейте и от мен,
и аз влизам в отбора на правещите кухня. За сега съм на етап идеен проект и къртежи на изляти мивки и сменена дограма. Предстоят подмяна на ВиК тръби, шпакловки и мазане.
Един детайл в цялата картинка много ме мъчи.. имам едно коминно тяло, което много искам да махна, че ми се включва в кухнята по супер гаден начин. Съседите под мен са го махнали нацяло, слизах до тях да инспектирам ситуацията. Въпроса ми е, ако го махна и аз.. какво рискувам? Освен санкции може би, ако ме набарат... понеже съм на последен етаж, и над мен е направо плоча-покрив, дали няма да ми текнат чорби по стените и да стане мазало? Ако запуша комина направо от покрива? Изобщо какви са възможностите, ако има някой идея..
И освен това, има ли някой с аспиратор Lino Maxi 60см, върши ли работа? Двуторбинен мотор съответства ли на два мотора или не?  Иначе помещението е кухненски бокс с площ около 10кв.м.
Поздрави и успешен ден от мен!

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 06:31 от miroslinka

# 560
  • София
Казвам кореселин от опит. Аз почистих с него ПВЦ дограмата си , която е орех. И аз подходих предпазливо, защото си мислех, че ще я повреди, но нищо подобно не се случи за моя изненада. А и само с него успях да пичистя местата, зацапани при обръщането на прозорците и боядисването - въпреки хартиеното тиксо и найлоните имаше и такива местенца.Никакви други препарати не свършиха работа. Но щом майсторите казват не, значи не.

# 561
  • София
Много са ви хубави кухните, момичета . Със здраве да ги ползвате. Звънче, знаеш ли колко е дължината на страната с фурната? И там където е фурната само фурна ли има или и нещо друго отстрани до нея - не виждам през мобилния си телефон.

# 562
  • Раковски
miroslinka, в случая най добре се консултирай с домоуправител или който е нужно за тази цел. Щом комшиите са го махнали няма как да дойде нещо при теб, но по-добре се консултирай за по-спокоен живот. В нас съм с лино макси 60 и смята, че за 200 пари се държи много добре. Ено време като твориш аспиратора и виждаш двата мотора, ся са по-различни и ги водят турбини, като на хамстера колелото.

# 563
Здравейте и от мен....
Един детайл в цялата картинка много ме мъчи.. имам едно коминно тяло, което много искам да махна, че ми се включва в кухнята по супер гаден начин. Съседите под мен са го махнали нацяло, слизах до тях да инспектирам ситуацията. Въпроса ми е, ако го махна и аз.. какво рискувам? Освен санкции може би, ако ме набарат... понеже съм на последен етаж, и над мен е направо плоча-покрив, дали няма да ми текнат чорби по стените и да стане мазало? Ако запуша комина направо от покрива? Изобщо какви са възможностите, ако има някой идея..
По принцип трябва да искаш подписи на тези под теб (всички етажи под вашия апартамент визирам). Такъв е реда. Разписват се на лист с текст обясняващ ситуацията, т.е. какво се маха и че са съгласни. Реално щом е махнат под вас, долните етажи не могат да го ползват вече. При нас така направихме. В новия апартамент на 3ия етаж май са запушили отдушника в кухните просто ей така и сега ще ходя в общината и строителен надзор да възстановят. Реално ако не пробия дупка във фасадата и после да си дишам в спалните миризмите няма как да реша проблема. Много е гадно това! А при нас са 2 тръби ф110 - отдушник и мръсен канал за кухните, така че не виждам от премахването на едната какво печелят newsm78
Ако се запуши като хората и комина има козирка/шапка, няма да Ви протече, но парче гипсокартон не е достатъчно да знаеш.

# 564
  • Раковски
Казвам кореселин от опит. Аз почистих с него ПВЦ дограмата си , която е орех. И аз подходих предпазливо, защото си мислех, че ще я повреди, но нищо подобно не се случи за моя изненада. А и само с него успях да пичистя местата, зацапани при обръщането на прозорците и боядисването - въпреки хартиеното тиксо и найлоните имаше и такива местенца.Никакви други препарати не свършиха работа. Но щом майсторите казват не, значи не.

Явно зависи от вида пвц, ако някои се навие да го изпробва нека направи проба и тогава да действа. Инак ако се чисти пдч или плот с кореселина няма проблем, но пвц канта се прецаква (започва да се разяжда), трябва да се мине набързо, с чистителя за лепило няма проблем. Преди 2-3 години една мама се писа, че си е прецакала акрила с кореселина (после са полирали вратите и се е оправил ама да не се стига до там.

# 565
  • софия
Звънче, знаеш ли колко е дължината на страната с фурната? И там където е фурната само фурна ли има или и нещо друго отстрани до нея - не виждам през мобилния си телефон.
На страната на фурната има фурна и едно "нещо като дупка" по-тясно от 10 см., в което сложих рафтчета за книги, за да не го затваряме с чело. Плотът с котлоните продължава в другия плот. Г-образно е. Цялата тази страна е около 1, 20 м.

# 566
  • София
Много хубави кухни си имате, момичета.  Heart Eyes Със здраве да си ги ползвате.  Hug
Живот и здраве, другия месец и аз ще се похваля с нова кухня.  Grinning

Знам, че е коментирано и вероятно ви е досадно вече, но и аз съм в дилема коя мивка да избера. Колебаем се между пирагранит на Пирамис и фатгранит на Фатnewsm78 Може ли пак да споделите лични впечатления от употребата им?  Praynig

# 567
  • Раковски
Много хубави кухни си имате, момичета.  Heart Eyes Със здраве да си ги ползвате.  Hug
Живот и здраве, другия месец и аз ще се похваля с нова кухня.  Grinning

Знам, че е коментирано и вероятно ви е досадно вече, но и аз съм в дилема коя мивка да избера. Колебаем се между пирагранит на Пирамис и фатгранит на Фатnewsm78 Може ли пак да споделите лични впечатления от употребата им?  Praynig

Мивката която сте харесали каква.
Тези мивки на фат са нови на пазара и ако са направени като другите подобни (мивки от 80% гранитен пясък и смоли...) би трябало да са ок, пирамис имат хубави мивки, но може да се срещне някоя леко криви, става дума за 2-3 мм, но пък и фат-а на живо не съм ги виждал да знам дали са криви инак полимермраморните са им леко криви.

# 568
  • Стара Загора
Благодаря на shadowman и на drago_2008, ще го помисля още малко..
А по повод на мелачка под мивката, има ли някаква особеност или нещо специфично, с което трябва да се съобразя? Тук от по-стара тема на форума се зарибих с идеята.. та някакви насоки и препоръки за модел/вид?

# 569
  • Бургас
Знам, че е коментирано и вероятно ви е досадно вече, но и аз съм в дилема коя мивка да избера. Колебаем се между пирагранит на Пирамис и фатгранит на Фат.  newsm78 Може ли пак да споделите лични впечатления от употребата им?  Praynig

И аз се колебаех между Пирамис и Фат, но като ги видяхме на живо избрахме първата. Тези на Фат ми се сториха по-груби. Трябва да ги видиш и сравниш, защото на снимка всички изглеждат добре.
От моята мивка нямам забележки. Ползвам я вече 6 месеца. Лесно се чисти и поддържа, не остават капки и не личи като е мръсна. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт