Нашите кухни - 66

• 114 204
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
  • София
shadowman  и Мaрия , благодаря за отговорите.  bouquet
Аз на живо видях полимермраморните и граникситните мивки, фатгранита е сравнително нов май и по мебелните магазини, където ги гледахме, ги няма. Като визия ми харесва повече българската, отколкото гръцката, но пък проектантката на кухнята твърди, че Пирамиса е по-добра като качество. Аз харесвам най-много Бланко, но пък цените са по-високи.

# 571
  • София
Това е моята скромна кухня. Мисля да сложа от пръчките с различни принадлежности за окачване. От страната на мивката ще има лед осветление. Чакам предложения за пръчки, както и имам следния въпрос. Както написах от страната на мивката е има лед, а от другата, където е абсорбатора мога ли да сложа лед? Не знам дали може, защото там е лампата на абсорбатора. Лед осветлението ще пречи ли, за яснота съм качила последната снимка, ако може да се ориентирате каква е лампата на абсорбатора.
http://dox.bg/files/dw?a=f81671b071

http://dox.bg/files/dw?a=8876885a09

http://dox.bg/files/dw?a=e335042035
http://dox.bg/files/dw?a=11ba3f1e92
http://dox.bg/files/dw?a=8a28a4f131

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 10:21 от kroki_kk

# 572
  • Раковски
Сисето, дай да видим каква мивка сте си харесали.

# 573
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
shadowman  и Мaрия , благодаря за отговорите.  bouquet
Аз на живо видях полимермраморните и граникситните мивки, фатгранита е сравнително нов май и по мебелните магазини, където ги гледахме, ги няма. Като визия ми харесва повече българската, отколкото гръцката, но пък проектантката на кухнята твърди, че Пирамиса е по-добра като качество. Аз харесвам най-много Бланко, но пък цените са по-високи.
Аз съм с Фат гранит от скоро и съм много доволна, хем моята е черна.Не се драска, не личи мръсното и се чисти лесно.Вярно, че са нови и ако можеш виж на място някъде.В сайта им има инфо за самия материал и подръжката му.

# 574
  • София
Сисето, дай да видим каква мивка сте си харесали.
Не се ли отварят линковете от първия ми пост? През тел. ми е трудно.
Пантера, благодаря, сподели. Не знам къде да видя фатгранита на живо. newsm78

# 575
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако искаш им пиши в страницата или се обади на фирмен телефон и ги питай къде в София има поне няколко мостри.
Наистина човек е трудно да се ориентира само по тези малки квадратчета.
Във Варна имат склад и там видях на живо нашата мивка.Дори ми изкараха точно модела и цвета, който исках, за да го видя цялостно.Купих я две седмици след това.

http://www.fat-bg.com/

# 576
  • София
С кореселин. Действа безотказно. Лекичко се почиства с парцалче.
Не, може да увреди.
АМВ разредител, нафта.

И как точно ще стане с мазното АМБ или нафта не се сещам. Има си специялен препарат за почистване на кант лепило.
С кореселина зависи какъв е канта и може да получиш много странен резултат.

Още един, доказано работи, кориселина може да направи проблем върху пвц калнта.
https://rosi.bg/chistitel-za-lepilo-835.html
Благодаря!

# 577
  • In the shadows of my mind
В този ред на мисли, някакви идеи с какво да се почисти:
- силикон от ламинат
- латекс от ревизионен отвор?

# 578
Казвам кореселин от опит. Аз почистих с него ПВЦ дограмата си , която е орех. И аз подходих предпазливо, защото си мислех, че ще я повреди, но нищо подобно не се случи за моя изненада. А и само с него успях да пичистя местата, зацапани при обръщането на прозорците и боядисването - въпреки хартиеното тиксо и найлоните имаше и такива местенца.Никакви други препарати не свършиха работа. Но щом майсторите казват не, значи не.

Явно зависи от вида пвц, ако някои се навие да го изпробва нека направи проба и тогава да действа. Инак ако се чисти пдч или плот с кореселина няма проблем, но пвц канта се прецаква (започва да се разяжда), трябва да се мине набързо, с чистителя за лепило няма проблем. Преди 2-3 години една мама се писа, че си е прецакала акрила с кореселина (после са полирали вратите и се е оправил ама да не се стига до там.

Здравей, с какво се полират вратите имаш ли инфо ? Защото моята кухта нова кухня е МДФ, акрил, гланцово покритие (около дръжките на няколко места майстора май е надраскал, мисля че нещо търкаше с корселин - малко е, но аз го забалезвям и дразни, видях го след като си тръгна) така, че идеи за поправка приемам. И като цяло с какво да почиствам ? И някъде по нагоре в темата бяхте писали, че Акрилите  и те се драскат, но не много лесно (например от какво се драскат, от какво да пазя) ?

Благодаря !

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 14:11 от vioila

# 579
Латекс чистих тези дни със суха стара хавлия от пластмасов капак на ел.таблото. С търкане само без да мокря. Или с гъбичка кухненска и сапунена вода или обезмаслител. Така го свалях от пластмасовите корнизи.

# 580
  • София
Звънче, знаеш ли колко е дължината на страната с фурната? И там където е фурната само фурна ли има или и нещо друго отстрани до нея - не виждам през мобилния си телефон.
На страната на фурната има фурна и едно "нещо като дупка" по-тясно от 10 см., в което сложих рафтчета за книги, за да не го затваряме с чело. Плотът с котлоните продължава в другия плот. Г-образно е. Цялата тази страна е около 1, 20 м.
Много ти благодаря за отговора!

# 581
  • София
Много хубави кухни си имате, момичета.  Heart Eyes Със здраве да си ги ползвате.  Hug
Живот и здраве, другия месец и аз ще се похваля с нова кухня.  Grinning

Знам, че е коментирано и вероятно ви е досадно вече, но и аз съм в дилема коя мивка да избера. Колебаем се между пирагранит на Пирамис и фатгранит на Фатnewsm78 Може ли пак да споделите лични впечатления от употребата им?  Praynig
Аз съм с мивка на фат от полимермрамор, но друг цвят и модел. Доволна съм, чисти се много лено, не си личат грозно капките, когато е мокра и на дълбочина ме устройва. Иди в магазин с мостри и ги виж.

# 582
  • Countryside
Знам, че е коментирано и вероятно ви е досадно вече, но и аз съм в дилема коя мивка да избера. Колебаем се между пирагранит на Пирамис и фатгранит на Фат.  newsm78 Може ли пак да споделите лични впечатления от употребата им?  Praynig
Сакън, моята е Фат. Голям боклук, надраска се, даже има очукано, цвета й се смени, и се почиства много трудно. Винаги изглежда леко мръсна. Незнам за Пирамис, но съм за Бланко, имам впечатления от мивки Бланко - не са мръднали.

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 22:19 от Сиренце

# 583
Ние се спряхме на фирма Пирамис за мивка , черна е на цвят, ами за няколко дни и изглежда мръсна и я мия постоянно. На нея ми е монтирана мелница и всичко е наред. Засега около 2 месеца съм доволна много от мивката но си трябва подръжка

# 584
  • Под Сините камъни
И аз съм с мивка на Фат,граниксит.Много съм доволна.За година и половина ползване не е мръднала.Светла е на цвят,нищо не и личи.Почиствам я много лесно с гъба и веро.

Общи условия

Активация на акаунт