Нашите кухни - 66

• 114 098
  • 772
  •   1
Отговори
# 690
Antoaneta_y, честита красива бяа красавица! И твоята кухня , както тази на Драго е великолепна. Любопитна съм как си решила ъгловото пространство? Гледам, че имаш и чекмедже на левия, а шкафа до хладилника са 2 чекмеджета нали?
Elcho, това е съдомиялнята, която аз имам - http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BOS … V69T70EU/p/683860  - BOSCH SPV69T70EU , предполагам, че Роси говори за нея. Великолепна е.
Драго, мерси за подробното обяснения. А индийския калиброван гранитогрес от къде го поръчахте?

# 691
Antoaneta_y, много много благодаря за снимките!  Hug

Кухнята ти е ПРЕКРАСНА! Моята е с по-модерно излъчване, но е същият модел и аз просто съм влюбена във вратичките, и в дръжките, и в цялостната й визия въобще!  Heart Eyes С много здраве да си я ползвате и много кулинарно вдъхновение ти пожелавам!  bouquet

Мисля, че разпознавам и плочките.  Grinning Много са хубави, в цвят крем ги виждам аз на моя монитор. Тази кухня търпи и нещо по-силно като цвят (ех, синьо! Heart Eyes ), но аз реших да не рискувам точно с тях и си взех чисто белички. Скоро и аз ще се похваля със снимки.  Grinning

Колко време отнема монтажът горе-долу, имаше ли някакви проблеми? Към момента са много коректни и точни хората, супер съм доволна, надявам се така да бъде докрай! И също така да попитам за колко време ви нареди плочките майсторът? При нас предстои и искам да съм подготвена.  Simple Smile

# 692
  • Countryside
Антоанета, страхотна кухня! Аз не посмях да сложа дървен плот цялостно, около мивката и котлоните ще е кера. Моята кухня също съм я решила в бял гланц, обаче в комбинация с орех. Плочките на гръбчето засега са тюркоазена мозайка, дано намеря нещо дето да ми хареса за по-малко пари, че 800лв само за мозайка са ми множко...

Имам въпрос: много се чудя за фурна с пиролиза, понеже ще е до хладилника. И се притеснявам нагряването до 500градуса да не прецака нещо хладилника?

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 08:04 от Сиренце

# 693
  • Варна
Не би трябвало да има проблем. Аз пусках моята да се самопочисти, специално пипах и плота/котлоните отгоре, и страниците отстрани на фурната - изобщо не разбраха, че във фурната е 500 градуса.
Elcho, още един глас от мен за съдомиялна BOSCH SPV69T70EU.

# 694
Прекрасно звучи пиролизата Simple Smile а конкретен модел да препоръчате?

# 695
  • Burgas
Antoaneta_y ,много хубава е станала кухнята bouquet А плочките Heart EyesИзглежда удобна и функционална,с удоволствие да се вихриш кулинарно Grinning

# 696
И на мен кухнята на Антоанета много ми харесва.  Плочките от къде са? Аз търся някакви плочки които да придадат малко цвят на бялата кухня.

# 697
  • София
И на мен кухнята на Антоанета много ми харесва.  Плочките от къде са? Аз търся някакви плочки които да придадат малко цвят на бялата кухня.

Ето това са плочките: http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … ar-(15)-8688.html. Нашите са цвят "Vision".

# 698
  • Бургас
kroki_kk , отговарям бързо : немски марки, правени в Германия или за немския пазар. Но...- зависи от отделения бюджет. Всички останали са един дол дренки, както казва Шедоумен.

Аз да ви споделя за моите уреди. След като обиколихме магазинити предлагащи уреди не ни харесаха като обяснения и тогава седнахме с ММ и четохме из интернет. Купихме от сайт съдомиялната, от която съм много доволна. Предишната я ползавах близо 10 години и затова знаех какво търся. 45 см е широка и висока колкото шкафовете. Най-хубавото в нея, което много ползвам е следното. Средната кошница е регулируема и когато отдолу някой по-висок съд опира в перката се повдига нагоре - има 3 положения. Също така тази средна кошница се вади. То и на другите уреди се вади, но тук тънкостта е, че отзад на дупката, от която излиза водата се слага една кръгла джаджа и от там през дупчиците излиза и разпръсква водата. Ползвам я когато искам да ползвам целия обем за големи тави и тенджери. Да допълня само, че най-горната кошница е много плитка и там се нареждат приборите легнали. Предишната ми имаше кошничка в която се слегаха. Сегашната смятам, че по-добре ги мие.

Това е от мен. Успех при избора.

Моля да споделите марка и модел на съдомиялната, защото звучи много добре.
Благодаря

споделям ти нашата съдомиялна в скрит текст, за да не е като реклама

# 699
  • Бургас

Elcho, това е съдомиялнята, която аз имам - http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BOS … V69T70EU/p/683860  - BOSCH SPV69T70EU , предполагам, че Роси говори за нея. Великолепна е.

Твоята е БОШ, а моята е СИМЕНС. Някъде съм чела, че нещо са обединени двете. Разгледах и твоята. В техническите характеристики трябва да пише за тази "Дюза за измиване на големи съдове". Направи ми впечатление, че не се много пише от производителите за тази джаджа, която ме е впечатлила.

# 700
  • София
To не е задължително една машина да има такава специална дюза, за измива добре големите съдове. Доброто измиване се дължи на съвкупност от: правилен препарат /съобразен със замърсяването и материала на посудата/, добро разпръскване и налягане на водата в машината, правилна програма и градуси и не на последно място правлина подредба на съдовете.

# 701
  • София
Ползвали ли сте дълбоко чекмедже за бутилки вместо механизъм?

https://st.hzcdn.com/fimgs/d111afcb009072fa_0417-w500-h666-b0-p0 … orary-kitchen.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/b5/39/0c/b5390ce2281d8 … bebfce4cebc75.jpg

След като наредя част от долния ред (миялна  , печка..пр) ми остават 100 см  за мивка и останалото. Чудех се до колко са функционални тези бутилерници?!? И не събират ли много прах и мазнина по ребрата си?
Съответно сега умувам дали да поставя бут. механизъм 25 см и 75 см за шкаф за мивка  или 40/45 см чекмеджета и остатъка за мивка.  Мивката по принцип я планирам да е с големина 50 см. Сегашната е с такъв размер и ме устройва.

Втората задача над която умувам е доколко са удобни 100 см. чекмеджета ?!? (това е за другата част на долния ред)  Идеята ми е да поставям там тенджери, тигани или електроуреди . Представях си две дълбоки и едно плитко за прибори /шпатули .. Мислех си, че ако направя 2 * 50 см  или 40/60  см се губят 5/6 см в странци.  Thinking

# 702
Моля тези които са си слагали плот и гръб 905 Малави кафяво на Егер, да споделят дали са доволни...самия плот е релефен и това ме притеснява.Гледах, че Shadowman е слагал такъв плот, така че и той може да се включи...също какво мислите за комбинация различен плот с гръб? newsm78

# 703
  • София

Втората задача над която умувам е доколко са удобни 100 см. чекмеджета ?!? (това е за другата част на долния ред)  Идеята ми е да поставям там тенджери, тигани или електроуреди . Представях си две дълбоки и едно плитко за прибори /шпатули .. Мислех си, че ако направя 2 * 50 см  или 40/60  см се губят 5/6 см в странци.  Thinking

В момента ползвам такива чекмеджета с Блум механизъм, 110 см. са, едно тънко само за прибори и 2 дебели, натоварила съм ги яко с всякакви съдове, издържат и е много удобно.

# 704
  • Раковски
Courage, 25 см бутилиера не съм виждал, най-масови са 15 см и после 30. Имайте предвид, че като си смятате колко място ви остава, не изваждате дебелина на материала и отстоянието на механизма от страницата.

Bellanina, този плот е релефен, но няма проблем с почистването, хубавото му е че не се вижда при него зацапаното. Не съм привърженик на плот и гръб да са различни, но всеки си луд поотделно, направете го както ви харесва на вас.

Общи условия

Активация на акаунт