Искам да кажа ... (96)_14.11. - 20.11.

• 49 073
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
Питанката в първия пост е за дребни мечти.
Имам си мечта за второ коте. Няма да ми се случи.Мечтая си и да метна децата на някой за 5-10 дена и да забегнем с благоверния сами нанякъде. Пак няма да ми се случи. Затова са и мечти, а не планове.
Имам си и няколко по-големи мечти, освен здраве за близките, няма да ги споделям.

Много ме дразнят тия от Лидл колко скъпо си продават боклуците в БГ.

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 13:30 от Анонимен

# 61
Имам си мечти, но няма да ги споделя... Моля се да сме здрави, това е най-най-важното нещо.
Аз днес съм домакиня и още съм в кревата... Кръста ме наболява и почивам. Поговорих си хубаво с детето, като с приятел, без да се лигави, без задължително да е в опозиция. Много е пораснал, говореше като голям човек. Отиде на урок, сега лежа и го мисля. Очите ми се насълзяват от умиление, като си прехвърлям този момент. Порасна, а аз от работа не разбрах кога. Много добро дете е. Да можех да върна поне 4-5 години назад...
Не обичам да не правя нищо, обикновено мисля много мащабно за живота и правя равносметки, а това го правя обикновено само на рождения си ден и около Нова година Crazy

# 62
Сбъдваща мечти, защо да са боклуци, дървените играчки са с много добро качество и по-ниски цени отколкото от този род в ибей или амазон.
За другите не мога да кажа, защото друго не съм купувала от там.

Аз си харесах пистата за топчета. Отдавна искам такава, а тази е на много добра цена.
ИНаче са двойно по-скъпи.

# 63
  • Бургас
Аз по списъка на Цвети вече избрах няколко неща. Сега остава да запомня и датите, на които ги пускат и съм готова.

# 64

Алечка, четох ти премеждията с вратите и направо се уморих, а и посмях малко, но и вие явно действате.

То и аз се уморих и бая поругах, но съм доволна, че се справих сама Simple Smile Иначе действаме... Рушим в момента основно, трябва да махнем цялата мазилка, една пещ и една лята мивка. После ще влязат майсторите за парното, ВиК-то и прозорците. Другото на пролет. А, и аз ще си чистя зелена боя цяла зима  Laughing Толкова неща трябва да се планират предварително, че направо свят ми се завива... Лягам и ставам с мисли по тая къща, но съм доволна, защото ще си сбъднем една мечта. Някога  Laughing

Санирането ми е болна тема... Живеем в един от най-старите, работнически квартали в града. Ужасно е, блоковете са зловещи. Ние се бяхме организирали с другия вход, но се оказа, че трябва цялата редица. Бабите зукнаха, че щели да им вдигнат данъците и нищо не стана. Санираха съседни два блока, наистина изглеждат много добре (колко е качествено не знам) и те се сетиха, че искат. Дано да стане.

# 65
Хубаво де, съгласна съм, че от Лидл единични неща стават. Но като сравня цени на същите лидълски неща в Германия и в България и полудявам. Здраво скубане пада.
Едит, сега погледнах специално за играта с топчетата - учудващо е на същата цена като тук.
Но пък дървената кухня е 10 лева по-скъпа, дървеният магазин - 20 лева. Техника, дрехи, обувки - винаги са по-скъпи.

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 13:50 от Анонимен

# 66
  • Пловдив
Хубаво де, съгласна съм, че от Лидл единични неща стават. Но като сравня цени на същите лидълски неща в Германия и в България и полудявам. Здраво скубане пада.
Не само в Лидъл. Тъкмо си дойде приятелка, която живее в Австрия. Изумена е от цените на шоколад милка, на "филаделфия" за мазане и още не си спомням какво изброи.

# 67
В Германия е много евтино, нямам наблюдение над Австрия, надявам се да се поправя следващата година.

# 68
Не само в Лидъл. Тъкмо си дойде приятелка, която живее в Австрия. Изумена е от цените на шоколад милка, на "филаделфия" за мазане и още не си спомням какво изброи.
Аха, за Милка шоколадите не само цената е безобразна, ами и качеството. Тук купувам предимно техни. В Бг - вече не.

# 69
  • Пловдив
Да го сравним с минималната и средната работна заплата и да си говорим пак за стандарт.

# 70
Тук ни скубят повече по други параграфи. За да се сравнява стандарт е добре картинката да е в цялост, а не само по определени продукти и магазини.

# 71
На мен, на всякъде в Европа ми е по-евтино и като цени и като данъци и такси. Само пътят да не беше толкова дълъг, а иначе стандарт на живот трудно се сравнява.

# 72
  • дядовата ръкавичка
В практичен план, мечтая да се продадем най-сетне един имот, че е с ипотека и ни е като воденичен камък на шията.

Като цяло искам единствено спокойствие.

# 73
Ако говорим като цяло, да, Лидл в БГ сигурно е най-скъп.
Да не говорим за безумните Седмица на нещо си. В Германия няма такова нещо, не и всяка седмица.

# 74
  • Euskal Herria
За Германия не знам. Но и тук има Седмица на... в Лидл. Обикновено са по едно и също време с кампаниите в България. Или почти по едно и също. За цените - прави ми впечатление, че са еднакви. Така де, ако тук нещо 2 евро, в България е 4 лв, пак 2 евро (грубо сметнато).

Общи условия

Активация на акаунт