Леана? :)

• 7 417
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
На мен много ми харесва Леана , аз също имах наум едно нестандартно име , ако бебето се окажеше момиче, във форума нямаше подкрепа, но това не би ме спряло. Ако ви харесва, защо не ? А между Лиана / Леана - с Е ми харесва повече, иначе наистина звучи като растението.
Ама именно!  Mr. Green

Сбъркано ви е, щото сте свикнали да го чувате по друг начин. Реших да попитам дали знаете нещо за това име, но ми харесва колко сте критични  Grinning Ако бях попитала Мария, или Виктория да го кръстя, нямаше да получа толкова "не ми харесва". Аз реагирам така на имена като Лиляна, Красимира, Ана... Прекрасни сами по себе си, но тотално копи-пейст. Ако детето е кръстено на човек, когото обичаш, добре, разбирам, аз бих го кръстила и на баща му, въпреки че името му е едно от най-разпространените в България. Но, ако нямаш причина дъщеря ти да бъде една от милионите Марии и Гергани, например,  такъв тотален отказ от идентичност ми е непонятен.

Ако Леана не ви звучи като име, то е, защото в България явно няма такова. А аз пък не съм съгласна да се примиряваме само с онова, което вече сме чули  Hug Светът се наводни с Викита, Николчета и Наталии - аз също съм прихласната по такива имена, но не виждам причина да не кривнем встрани, изменяйки цялото значение на едно популярно име само чрез една гласна. За първи път видях името, написано на латиница - Leanna. И ми се стори много красиво, смесица между Леа и Ана, все класики.

За предложенията за Лео и Леон... Турете му една бг фамилия отзад и гледайте сеир  Laughing Иначе името си е супер.

Цитат
Ако дадено име ми харесва не бих пускала тема,за да видя как се приема от околните  Peace Така или иначе съм избрала да е това и дадено мнения няма да промени нищо.
В такъв случай целият подфорум "Имена" се обезсмисля. Пуснах тема за име, за което информация не намирам, вече съм обяснила с първия си пост. Разбира се, че ще я кръстим както ние решим, искаме да се ориентираме дали хората знаят изобщо нещо за това име. Иначе подобно мнение всички дружно бихме могли да напишем в абсолютно всяка тема в тази група.

# 31
Лео Иванов, Георгирв, Тодоров ... нищо лошо не виждам аз . По-добре от Джейсън, Джон или Стивън ...

# 32
  • София
Имам познат Леонид,вярно,че му викат Лео, ама това име въобще не ми харесва. Blush

# 33
Смърцафръцано ми е едно Grinning А и фамилията в случая е по-завъртяна и рядко срещана. Ако е момче, името може би ще е нещо по-класическо за тази географска ширина.

Странно ми е, че за Роберта и Жасмина няма толкоз хейт, колкото за Леана  newsm78  Май живея в някакъв друг свят.

За момиче харесвам още Ребека, Радина, Лия, Ивайла... И още поне 30. За момиче има в пъти повече варианти, отколкото за момче.

# 34
Дъщеря ми е Лия. Нестардартно е, но пък е от новите измислени  имена.
Само, че е кръстена на баба си Лидия. Искахме хем да максимално да копира името и, хем да е модерно.
Преди време една потребителка каза, че и е кучешко името. Ми хубаво. Нека е кучешко. 

# 35
Аз Лия го свързвам с едно времешния дует Лия и Кондьо и нито ми е ново, нито ми е странно .

# 36
Ми навремето нямаше толкова Нии, Мии, Лии и други такива.

# 37
  • Сопот, Пловдив
Странно ми е, че за Роберта и Жасмина няма толкоз хейт, колкото за Леана  newsm78  Май живея в някакъв друг свят.

И аз съм в твоя свят, няма страшно.  Grinning Все харесвам някакви изчанчени изгъзици.  Mr. Green Е, харесвам и не малко стандартни имена, но повече ме влече към по-необичайните. Със сина ми целия подфорум се изреди да ми обясни, че било тромаво, че правя грешка, не звучало добре, не било подходящо за България, на детето щели да му се подиграват... И след всеки коментар аз ставах все по-убедена, че точно това име искам.  Crazy Така го и кръстих в крайна сметка.

Понякога човек пуска тема само за да се убеди, че държи на идиотското си мнение, въпреки, че целия свят мисли по друг начин.  Grinning

Скоро, надявам се, и аз ще пусна тема, при която очаквам преобладаващо неодобрение. Но имената са избрани, ще търся евентуално второ име.  Mr. Green

# 38
Роис, ще пуснеш  Mr. Green

# 39
Дъщеря ми е Лия. Нестардартно е, но пък е от новите измислени  имена.
Само, че е кръстена на баба си Лидия. Искахме хем да максимално да копира името и, хем да е модерно.
Преди време една потребителка каза, че и е кучешко името. Ми хубаво. Нека е кучешко. 
На такива потребителки децата сигурно се казват Иванка и Петър, за да си имат имен ден и да не се оплакват бабите. Точно пък на Лия не мога никакви грешки да му намеря, а и го свързвам с любима песен - "Lia" на Тото. От трибуквените женски имена с преобладаващи гласни, не харесвам Теа, на английски също се изписва така, та хич не бих се изкефила да свързват дъщеря ми с чай. Лия е чудесно име  Peace

Цитат
Понякога човек пуска тема само за да се убеди, че държи на идиотското си мнение, въпреки, че целия свят мисли по друг начин.  Very Happy
Ройс, виж как ме разбираш! Hug Ще си кръстим децата на галактики, ако искаме, пък на другите да са им живи и здрави Марийките  Mr. Green Дъщерята на мой познат се казва Бринета, по настояване на майката. Не бих кръстила детето си така, но се изкефих на смелостта на майката да даде уникално име на момичето си и да не може да бъде сбъркано с друго Simple Smile

# 40
Избирането на име е много вжано и едно от най-приятните неща.
Един съвет от мен обаче-изчакай да ти кажат пола, за да не се настройваш придварително.
Естествено, не ти пречи да прехвръляш имена в съзнанието си- и за момче и за момиче обаче, защото не се знае все пак какво ще е. Peace
Аз съм в края на 5-я месец и вече отдавна знаем пола-девойка, много желана от мен. Не съм имала предчувствия никакви, ама много,много, много исках да е момиче. Само, че гледах да не се навивам и да не си мисля нищо и първоначално не вярвах,чак като вече 4-ма доктори потвърдиха взех,че повярвах. Grinning
Ние избрахме името вече, за мое учудване доста бързо, защото аз имам много изисквания и не харесвам повечето имена.Засега ако много не ме грабне друго някое име ще е това, но ММ вече не дава и дума да се каже за друго име.
Леана, определено не ми харесва на мен, но важното е,че на вас ви харесва. На мен ми звучи като все едно лееш нещо, не знам аз си правя все някакви асоциации с имената. Лияна или Леона-много по-добре, въпреки,че звучи леко странно второто.
Имате време да решите. Simple Smile
И аз съм от хората, не харесващи обикновените и остарели, традиционни имена. Ето това име Леана е съвсем нестандартно, с модерно звучене, обаче и то не ми харесва.
Надявам се да не се засегнеш, просто си казвам мнението. Иначе варианти за галено-Ана или Леа Simple Smile

# 41
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
На мен пък никак не ми харесват популярните имена тип Виктория,Ивайла и прочие.Точно защото са често срещани. В групата на моето дете има 5 които носят името Калоян  #Crazy Но и чак толко измислени имена не харесвам. Peace

# 42
Захарче, и аз съм като теб.  Simple Smile
За мъжки-като мислех мъжко име зациклих тотално, че няма такова, което да ми хареса на 100%.
Емануил или Самуил щеше да е. Йоан ми харесва, все са библейски.

# 43
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Мис много Самуиловци и Йоановци има вече  Whistling

# 44
Мис много Самуиловци и Йоановци има вече  Whistling

Joy ми то пък не мога да си го изсмуча от пръстите това име де  #Crazy
има, ама не повече от Раи,Сияни, Николчета,Виктории и Калояновци  Mr. Green
Иначе една приятелка каза, че си е избрала име със С. Почти на 80% да речем съм сигурна, че ще е Самуил, не знам защо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт