Леана? :)

• 7 411
  • 99
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз също потърсих, но излиза със съвсем друго значение.Все пак лъв на латински е Pantera Leo и на мен като производни ми дава имена започващи с Лео общо взето.Леана го изписва като производно от Лиана, което пък е вече съвсем друго.
Признавам, че немски сайтове не съм отваряла, сега попрегледах линковете и оставам с впечатлението, че по-скоро си има свободно тълкуване предвид информацията, която се разминава.

# 91
Пише, че Леана значи освен лъвица също и щедра. Името има италиански корен и е разпространено в Италия, Гърция и Румъния. Най-често не се използва само, а в комбинация с друго име /като двойно/. За пример дават:
Leana Marie
Leana Sophie
Mia Leana
Leana Melody
Leana Sophia
Leana Emily

# 92
Цитат
Абе то и мен не ме интересува  Laughing според теб дали значи лъвица.Истината е, че не значи нищо подобно.Бебето си е ваше, щом ви харесва, така си го кръстете.Аз само съм ти написала, че бъркаш със значението. Peace
Ми не, написала си, че не ти звучи като лъвица, нищо за значението.

prolet_inchen
за щедра и аз го видях, май в италиански сайт, нали? Simple Smile Двойните имена също са ми слабост, но Леана ми се струва достатъчно в случая. Елица беше и в моя списък с любими имена.
Цитат
Затова, радвайте му се на детето, радвайте му се на името. Точно един месец след като се роди ще ви се струва, че името, което сте му дали, е единственото подходящо за него.
Точно така! Heart Eyes  И все пак, главоблъсканиците за име преди появата на детенцето винаги са били изключително забавни за мен.

Светкавица Така е, на всяко име можеш да намериш недостатък, накрая важното е с кого го свързваш. Харесвам и дълги имена, защото имат много производни. Моето е дългичко и в чужбина съм го дробила на толкова ситно, че е ставало неузнаваемо. Да им е по-лесно на неславяните да го произнесат, че като почнат едни догадки Grinning Относно "измислените" имена, приемам, че става дума за по-рядко използваните. Щото в крайна сметка всички са измислени.

DimS, Точно, същото намерих още на руски, английски и гръцки  Peace

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 00:10 от Catlin_

# 93
В първия момент не ми допадна много, но сега ми звучи добре. Защо пък не, след като го харесвате. А за момче Лео. В групата на дъщеря ми има един Лео на 2 г. , свикнала съм с името.

# 94
За мен - прекрасно име. Звучи ми много фино, нежно, мило, Леана.
И какво значи измислено, всички имена са измислени от някой, не са паднали от небето.
Навремето за моето дете бях измислила подобно име, таткото не го хареса, само защото е измислено. И и дадохме едно от най-срещаните женски имена. Хубаво е много, но измисленото ми звучеше по-нежно.
Леона, Лиана, Леа, Леонора, никак не ми харесват.

# 95
Забравих да спомена, че в превод от латински във всички речници, до които се докОпах, лъвица е lea, leae. Допитах се до мой познат, завършил Класическата гимназия, потвърдено e с две ръце. Леана си значи баш, ама баш това, като изключим някои държави, в които изписано  Leana - е-то се чете като и - ЛИана или Лиан - та може да стане объркване с едноименното растение. Съществуват различни преводи във времето, свързани със звучността на името на различни езици, например от шотландски значело светлина, или красива жена. Но най-древното значение на Леа(на) си е лъвица и тва е положението smile3521

Цитат
За мен - прекрасно име. Звучи ми много фино, нежно, мило, Леана.
И какво значи измислено, всички имена са измислени от някой, не са паднали от небето.
и аз това казвам Simple Smile

# 96
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Защо се опитваш да ни убеждаваш в значението на името и в това ,че не е измислено?Като ви харесва кръщавайте го така.Ваше дете е.

# 97
Защо се опитваш да ни убеждаваш в значението на името и в това ,че не е измислено?Като ви харесва кръщавайте го така.Ваше дете е.

+1  Peace

На мен името не ми харесва.

# 98
Досега от темата разбрах, че се иска мнение за името, преобладаващото мнение, обаче, не се приема и се опитва да се докаже, че това е хубаво име и не знам си какво. За какво е тази тема тогава?

# 99
Захарчето, пиша нещо за значение на име, за което трудно се намира информация и отговарям на хора, които твърдят, че според тях има друго значение, без да казват какво по-точно. "Защо ни убеждаваш", простете, че съм ви влезнала в полезрението, наистина не съм го целяла Simple Smile Разбрах мнението Ви отдавна. Няма тема за имена в тоя форум, която не може да се заключи с думите: "ма кръщавайте го както си искате, то си е ваше, защо питате нас."

Нервен хамстер, съжалявам, че сте разбрали това. Да речем, че грешката е моя.

Общи условия

Активация на акаунт