ФЕРМАТА 2 - тема 3

• 70 165
  • 794
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Така поне е написал в профила си в Линкедин.
А, благодаря! Питах, защото във визитката му в началото на предаването го бяха снимали пред Capital Fort и явно съм решила, че работи там.  Laughing

Beautyholicа, Hewlett-Packard.  Peace

# 766
Не казвам, че Стоян е лош, нито че е лошо да се бори за парите.
Казва, че не харесва Нико, но по някакъв начин му завижда според мен. Има хора, които не са учили много, но са емоционално и природно интелигентни. Е, Стоян не е такъв.

# 767
  • Ню Йорк
Не казвам, че Стоян е лош, нито че е лошо да се бори за парите.
Казва, че не харесва Нико, но по някакъв начин му завижда според мен. Има хора, които не са учили много, но са емоционално и природно интелигентни. Е, Стоян не е такъв.

За какво да му завижда? За празния живот и канцеларската работа? Според мен за завиждане в случая е Стоян, има си жена, деца, дом, живее нормално. Да, вярно е че работи много, ама Нико да не бере пари по дърветата?! И моля ви се спрете да обяснявате колко богат и преуспял е Нико, защото това не вярно по никакви критерии, дори и по провинциалните, които да кажем, че са по-занижени от софийските.

# 768
Не съм казала, че Нико е за завиждане  Wink
И е вярно, че не само Стоян си изкарва парите, а и Нико. За Стоян обаче работа е да вършиш физическа работа, а да стоиш на бюро е клатене на краката.
Все едно е да кажем, че зидаря работи, а стр. инженер - не  Peace

# 769
  • Бургас
Стоян не завижда на Нико. Той просто не разбира начина му на живот и ценностната му система. За Стоян е важно семейството, честният физически труд и простите неща в живота. Нико е на другия полюс.
Харесвах Нико много, но в последните серии ме дразни. Не е нужно да е толкова заядлив, няма нужда да доказва, че е по-успял в живота. Това си е неговото виждане, никой не е длъжен да го споделя.
Мъчно ли е за Стоян. Останалите не го разбират, Макето, Силвия и Нико са млади, без семейства, хабер нямат от това колко трудно живее той и ми се струва, че се имат за нещо повече и гледат от високо.
Финци ужасно ме издразни с коментарите си към бившите фермери плашила. Беше адску грубо това с Ася. Преиграва с шегите и ми изглежда лицемерен вече.

# 770
  • somewhere near the sea
Нека не спорим кой е по-по- най. Но някак си се налага модел: наградата може да вземе само човек, роден, израснал и живеещ на село, който се труди от сутрин до вечер до изнемога. За гражданина наградата е мираж, защото той по дефолт не я заслужава, защото нищо не разбира от селска работа. Подобна теза опровергават и тазгодишните стопани Бети и Ники, които идват от града. Така че да оценяваме комплексно останалите. Щом са стигнали до тук, значи имат реален шанс да спечелят. 

# 771
Сравнявате такива разнородни типажи като Нико и Стоян, които са с различни мирогледи . Нито единият ще разбере другият, нито обратното. Че ми струва абсурдно. Не само различни вселени, цели галактики.

Все си мисля, че Нико не е такъв,  какъвто ни го показват /все пак не го познаваме лично/  Thinking
Той каза, че е започнал с започнал да живее така след злополучната случка с диагнозата за лошо заболяване. Тогава е решил, че когато трябва да се работи-работи, когато може се забавлява и явно....
Това съм го пропуснала, с каква диагноза е Нико? Ако е нещо неизлечимо - напълно оправадавм държанието му - живей за мига!

# 772
  • София
Това съм го пропуснала, с каква диагноза е Нико? Ако е нещо неизлечимо - напълно оправадавм държанието му - живей за мига!

Нищо му няма. Казали му, че има рак, но диагнозата се оказала грешна.  Peace

# 773
Много ме дразнят тези измислени и нагласени празници. Как ли пък не им повервАх.

# 774
  • USA
Работи в офис,взема 2-3-4к заплата,живее сам,няма отговорности към никой.Какъв феноменален успех в живота!
Успял е този,който има семейство,деца и сам,с двете си ръце ги изхранва.Такъв е Стоян,такъв е Финци и т.н.

# 775
Не може всички да са бизнесмени и умници, хубаво би било и по-простите хора да живеят малко по-достойно.
Историите на Рокфелер съм ги слушала и друг път.

# 776
Тук всичко заприлича на „пееш или лъжеш”. Как от спорадичните им изяви в аграрно шоу разбрахте всички тези дълбочини на кариерата им, загрижеността за семействата или животът, който водят? Че и кой от тях е честен и работлив и кой канцеларски плъх. Внукът на Мирон Иванов прави сценарии и развива определени сюжетни линии. Така за Силвия например, ако ви попитам нищо не знаете- за сценаристите е ценна само като усмивка и вей хайвей. Историята и е преценена като неинтересна. При Стоян се бяха хванали за контраста и противопоставянето с Михо, при Нико с болестта и диагнозата, с предполагаемият бохемски живот, който по презумпция трябва да дразни „честния труженик”, в случая Стоян или Финци. Ама и Стоян е селянин с фитнес салон. Совите не са това, което бяха. Аз съм за Мара, заради студа, който изстудува.

# 777
  • USA
Залагаш на бита карта. Wink

# 778
  • гр.София
Моята истина срещу твоята. Аз твоята не я разбирам , ти ме можеш да разбереш моята...Горе- долу това са разговорите на Нико и Стоян. Хора от различни планети, няма как да се разберат и да се поставят в обувките на другия.
Опитвам се да разбера какво е посланието на продуцентите- или аз съм без сетива да го усетя, или послание няма. Така си и тръгна този сезон- с противопоставяне, не с единение.
Всички са ми еднакво несимпатични, може би най- много селският тарикат Финци. Ако някой трябва да спечели играта, нека да е Стоян. Разбира се, ако стигне финала.
Лошо няма, че има фитнес зала- човекът си храни семейството. Може пък да инвестира в нови уреди, да наеме фитнес инструктор, да му се разшири бизнеса. Хубаво е да има успели хора навсякъде.

# 779
  • USA
Кой имал фитнес зала? Стоян живее на село от 250-300 човека,доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт