След девет месеца мъчение, очакваме ДЕКЕМВРИЙЧЕ с нетърпение - Тема 8

• 68 532
  • 898
  •   1
Отговори
# 810
  • Лондон
 Весела Коледа на всички настоящи и бъдещи мами!Желаяви да бъдете много здрави,щастливи и обичани!
Ние с малкия се гледаме,започнаха коликите при него,та вчера тичах да купувам Colief и едни специални анти-колик шишета на д-р Браун.Вие как сте?Как я карате с бебчетата Hug

# 811
  • София
Весела Коледа и от мен!
Аз раждах секцио и пак имах хемороиди,но изчезнаха сами след около две седмици.
Мери,Никола е вече на шест седмици и ни мъчат колики от доста време,но аз му давам лефакс и за момента овладяваме положението.Давам му и веднъж дневно пробиотик Био Гая,коликите не са му толкова силни,присвива се от време на време и изплаква,но не е като да плаче постоянно.

# 812
Честита Коледа, момичета пожелавам ви много здраве и щастие! Много да ви радват малките мъници!

# 813
Весела, Топла и Уютна Коледа!
Пожелавам ви здраве, късмет и много любов!
 Party Time Party Time Party Time

# 814
Весела Коледа и от мен на всички. Вярвам, че тази Коледа е най-щастливата за всички нас настоящи и бъдещи мами, защото имаме най-хубавите подаръци. Остава да пожелая само здраве и упоритост. Весели Празници!

# 815
Честита Коледа! Бъдете здрави и щастливи! Много топлина нека има в домовете ви!  Heart Eyes
Честита радост на Nadezhda Andreeva!     Hug

Аз чакам на бебко да му се излиза вече, но на него май му е комфортно и така. През ден сме на тонове, контрактите са слаби, разкритие също липсва. Ще видим.   Peace

# 816
Щастлива Коледа на всички мами!
Бъдете здрави и щастливи ,за да бъдат и вашите бебчета такива!Ние с моето бебче се гледаме,добре сме и още нямаме колики.Педи каза ,че е много възможно да няма колики,защото е само на кърма и е много доносен. Дано е права☺

# 817
  • Лондон
Дано е права,Fatamorgana!
Моя Миши е на смесено хранене,първо кърмя,след това дохранвам,и още на първия ден след раждането коликите му започнаха.Купих Colief,почти нямаше разлика,днес взех Инфакол,дано подейства,защото ми е адски мъчно за него като започне да се присвива и мъчи  Confused
Момичета,вие колко често къпете бебетата?Чета азлични неща навсякъде и ми е интересно вашето мнение.
И още нещо:За тези,на които бебенцата са на АМ,колко често ги храните(приблизително) и горе-долу колко милилитра изпиват.Аз храня горе долу на 2.5-3 часа,и изпива около 50-60 мл на хранене.Чудех се,дали е ок newsm78
Хубава вечер,мами

# 818
Здравейте и от мен,
Покрай бебо наистина нямам много време за писане,чета ви редовно,честито на всички мами,да са много здрави всички бебета и вие покрай тях!!
Ние също сме с колики-лефакс не помагат,всех колиеф-не му харесват,но като че ли е по-добре.. Ние сме с гъбична инфекция в устата и по дупето и пишлето,бяхме до сега в болницата,изписаха му кремчета и капки,боли го,дано го успокои сега! Мрън!
За къпането все още не е хуабво къоан,тъй като на 24 чак ни падна пъпа и още е леко отворен,къпя го с памуци и вода! Обрина се преди това от козмеиката на Бочко,та сега и козмвтика не ползваме! само на кърма сме,и съветвам Мари да не дохранва,мила,давай му гърда по-често провабй да се цедиш.. Ще слезне кърмата,и аз бях така в началото и дохранвах през нощта,но спрях и сега след хранене,като се цедя да облекча по 200мл.. Таа пробвай се,по-често ама ще е по-добре после! Като ви гледам мерките,моя Тонка е доста дълъг хаха,роди се 57см сега вече май е повече.. Иначе за 1 седмица беше наддал 430грама,сега е вече 4060 даже и повече Simple Smile) изморена съм,спи ми се,но като го погледна ми минава Simple Smile) Весели празници Simple Smile

# 819
Весела Коледа и от мен! Да са здрави и спокойни всички бебоци ! Simple Smile

Нас днес ни изписаха  newsm18
Бебка беше захранена с Frisolac в болницата и още на 3 ден бяхме спечени ... вчера за пръв път се изцедих и й заместих 2 хранения с кърмене. Днес само на обяд и дадоха малко АМ, за да издържи докато се приберем и вече не е спечена! Дано успеем да си се храним нормално, че и на мен да ми е леко... иначе за всеки случай днес взех Lactana Bio да се намира.

# 820
Честита Коледа и честити рожби на всички родили мами!
От сърце ви желая здраве, любов и благоденствие!

Ние се мъчим да махнем храненето с АМ. Много ме е яд, че се поддадох на паниката и изобщо й дадох АМ, но всичко тръгна още от болницата, където "услужливо" ни бяха предупредили да си носим по две шишета и също толкова услужливо ни наливаха АМ през три часа.  #2gunfire

# 821
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте и от нас 🤗 Матея е само на кърма, но много спи по 4-5 часа и гърдите ми се препълват мн бързо. Някой път я вдигам да суче, но не ще, а гърдите като усетят бебешките устнички и пак се пълнят. Явно с Релаксандру ще сме кравичките на групата 😅
Мати е на 12 дни и не е паднал пъпа, та затова и не е къпана хибаво (с главичката), иначе с душ слушалката я къпем на мивката всяка вечер. Ползвам кокосово масло ( за готвене, без аромат, био), педи ни предупреди че мн бебета са алергични, но при нас няма реакция и си я мажа сутрин и вечер.
Ей само туй чочи ми е голяма мъка. Мн ме е страх да я почиствам, вземам клечка за уши с физ. р-р и лекичко почиствам, но съм на тръни 😂 С бубата на синът ми ми беше по-лесно 😆
Баткото не можем да го отделим от бебка-постоянно е на леглото й, дърпа й ръцете, разгъва я, милва главата, а пък взема ли я да кърмя, веднага се наглася до нас и пак я пипа. Голяма любоФ.
А и още нещо- от едната страна на гърдата мн ме болеше и разтривах и цедих, да се отпуши каналчето, но най ми помогна Лецитин- първия ден взех 3-4 хапчета и мн облекчи, разтривам и слагам бебка да суче от там по-често, но през нощта пак се влошава, понеже тя спи 4-5 часа и аз не се усещам да стана да се изцедя.

# 822
Момичета,аз моя бебок го къпех всяка вечер с главичката, както си му е реда.Пъпчето не съм го пазела кой знае колко тъй като малко вода да попадне не е нещо тоооолкова страшно.После го почиствах със спирт и пудричка.Пъпчето си падна ,всичко е нормално.Така,че не се притеснявайте толкова за пъпчето.От друга страна се замислих нужно ли е всяка вечер да го къпем цялото бебешоче и започнах да редувам. Един път на мивката само телцето,на следващия ден цяла баня😂
Аз спрях до се изцеждам след всяко кърмене ,защото нещата потръгнаха с кърменето.Съветвам мамита та, които до хранят да се"помъчат " в началото с изцеждане и даване само гърда на бебетата си ,защото така или иначе кърмят от части, защо не изцяло.Да си призная на мен кърменето хич не ми допада.Не знам как ще е за напред,надявам се да кърмя възможно най-дълго,въпреки болката,"течовете "по всяко време ...гадните сутиени и подплънки и т.н Кърмата е най-хубавото,което мога да дам на новороденото си бебе.Но ако не издържа няма да се упреквам,защото по добре да дам шише с любов отколкото гърда със сълзи.
От друга страна искам да споделя по въпроса със чистенето на дупето след памперса. Започнах с мокри кърпи от болницата,но като се прибрах ме беше страх да не се запече. Трябва да признаем,че качествата на мокрите кърпи са малко спорни.Купих био кърпи,но са адски скъпи.Сега редувам мивката с био кърпите. Чао че заплака за цицата.😍

# 823
Mery ако сте на смесено хранене, според мен бебе трябва да яде по малко адаптирано мляко на ядене. Ние сме на смесено от самото раждане колкото и да и давах и давам да цока така и така кърмата не се увеличи че да и стига,  стигали сме за 3 чса , 2 .30да цока, със цеденето освен болки  друго не си докарах. Все още стои на гърдата 40-50мин и не и стига. Те ми я донесоха на втория ден и вече и бяха дали Ад мляко тя сучеше нищо не тръгна отначало и ни носеха храна.Скоро ще направи 40 дни, дохранвам я на ден 3 пъти по 60мл. В болницата и даваха фризолак и още и давам. Колики започнаха след 20 ден. И то в лек вариант .И ъо има от време на време, от начало еспумизан. Спря да и действа след 1 седмица , сега давам абоколикрн. И съм доволна. Пия и чай за кърмене на Хип в него има анасон и копър , нз дали помага за по малко колики.
За къпането отначало я измигме с бебешка козметика, леко се зачерви гръбчето. И педиатърката каза първия месец само със сапун дупето другото само със вода. И все още така я къпем, облиеаме я  с вода , през ден главичката. Скоро ще инвзема някакъв бебешки гел душ за коса и тяло.
Вода и давам след всяко ядене без захар харесва и.
Мислилибсте за режим, казаха ми да пробвам да я отучвам от вечерното ядене между 12 и 6 ама как я отуча още с такъв апетит си чака милото. Миже да си цокне 3 пъти ама чака. Пробвам с биба с вода неиска. Ъака че след седмица две пак ще пробвам
Аз я бърша след акане с мокри кърпи за бебта... Защо не пробваш със памук и вода като си си във вас, по евтин вариант ще ти е от био кърпите.

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 12:53 от bob_ka

# 824
За козметиката да кажа Lavera бебешки шампоан за коса и тяло.Крем за подсичане lavera, kойто ползвам рядко, защото. ..Сега ще се хванете за главата. Мажа бебче със свинска преварена мас.Нямате идея колко добре му действа.
За нощния режим и аз се мъча ,но бебетата си искат хапване и в 3/00 h .Още са малки и според мен до към 3 месец ще си давам.Не знам...😯

Общи условия

Активация на акаунт