След девет месеца мъчение, очакваме ДЕКЕМВРИЙЧЕ с нетърпение - Тема 8

• 68 528
  • 898
  •   1
Отговори
# 825
Аз не бих си държала бебето гладно нощем заради някакъв си режим! Това за мен са глупости, като поизрасне, то само си спи по повече и всичко си идва от само себе си, сега са твърде малки за такива експерименти. Naughty Само това липсва, то да реве гладно, аз режим да въвеждам  ooooh!

# 826
Аз не бих си държала бебето гладно нощем заради някакъв си режим! Това за мен са глупости, като поизрасне, то само си спи по повече и всичко си идва от само себе си, сега са твърде малки за такива експерименти. Naughty Само това липсва, то да реве гладно, аз режим да въвеждам  ooooh!
Тва имах в предвид,че са малки още за режими и си искат сучене.Като поотраснат ще си спинкат повече вечер и ще пропускаме тва ядене в 3 ч.

# 827
Беба от два дни пропуска сама яденето в 00часа. Но това е, защото има колики и едвам заспива към 23 ч. Давам Лефакс от 2 дни, давам и Абоколикен, ама нещо не помагат особено.
Относно кърменето: ние сме на смесено хранене. Опитвах само на кърма няколко дни, е, не става! Тя заспива за 20-30 минути и се разревава отново. И така цял ден! Искам беба да е спокойна и заситена! И тайно се чудя дали всъщност коликите не са заради кърмата... А за стимулирането, не ми се получава. Сама съм вкъщи, с тези вируси и болни роднини, само виждам ММ вечер, че бащинският болничен свърши. Не ми остава време да сготвя, какво ли остава да ям точно необходимите за кърменето неща. И като се притесня за нещо, свързано с беба..., няма как да я увелича кърмата. А и липсата на сън с този 3 часов режим. Ех, оплаках се!  Crazy

# 828
Не е лесно.Това е сигурно.Аз щото се права на "отворена"забелязах днес(защото реших да замразя малко кърма),че количеството  съвсемне е същото.Да не хване да ми спре кърмата.защото спрях да изцеждам.... newsm78 На бебето ми стига за сега ама...хм хм хм ....

# 829
  • София, България
Хелиос, същият филм е при мен, дохранвам, защото иначе бебка суче суче, и след 30 минути пак е кисела и реве. А за коликите - направо на мен ми се реве! Давам уж Лефакс и Биогая, никакъв видим ефект, видяла съм се в чудо, много ми е жал за бебка. Като за капак като почне да се напъва и повръща.

# 830
Fatamorganakat, на мен също въобще не ми допада кърменето, дори исках да си спра кърмата още от началото, тъй като не се кърми бебчо пълноценно, но док не ми даде. А бебо като го сложа на гърда, по същия начин като при другите мами....цока цока половин час, заспива и аз мисля, че е нахранен, а той след 10 мин....милия отново гладен и търси. Изцеждам се по 2-рядко 3 пъти на ден и му давам, та и ние сме на смесено хранене, но бебчо май се запече. Онзи ден му слагах термометърче, за да ака и стана, но от вчера пак не е акал. Дали е от АМ или от кърмата и ако е от АМ...трябва да го сменям ли Sad ??? Виждам го, че се мъчи милия и цял ден пръцка, но днес вече 2-ри ден не еи се чудя какво да го правя. А нали и кърма му давам, защо е така....Инъче и аз го мажа вечер след баня с чиста свинска мас. Кожичката му е много суха, а знам, че маста е много подхранваща и полезна.
Мери, ние го къпем всяка вечер, като го държим надолу през гърдичките само със сапунче. АМ и кърма му давам по 90 мл. на хранене и той си ги изцоква, та и още търси. Знам, че до месец се увеличава постепенно до 100-120 мл. според нуждите на детето. На моя гладник 50-60 мл. хич не му стигат.

# 831
  • Лондон
Аз го къпя целия+главата още от когато ни изписаха(нямаше 24 часа).Днес пъпчето му падна,та след къпане ще почиствам раничката със спирт,за да се дезинфекцира.Коликите са доста гадни,още повече,че смених 2 вида капки и ефекта е минимален.
С това кърмене и аз съм така-слагам го на гърда,той-суче,суче,заспива,и след 30 минути отново плаче че е гладен ooooh! Сериозно обмислям дали да не спра изобщо кърмата.

# 832
Днес се роди нашата г-ца, с планово секцио, но и със започнали контракции през ноща. Термина беше 8.01

# 833
  • София
Roki,честита ти госпожица!Да е жива и здрава и много да ви радва!  bouquet
За кърменето,ние от две-три седмици сме на смесено хранене-кърмя го по около 15 минути на гърда,после на 3-4 от храненията давам по 40 гр. ам,а на другите хранения давам пак по толкова кърма,която съм изцедила след храненето.никола вече е на 45 дена,но все още си яде на 3 часа,а и аз не мисля още да отказваме нощното хранене.
За запека,веднъж така не ходи два дена,което се случи за първи път, от както се е роди.Вечерта си направих печена тиква и на другия ден следобяд беше се осрал до ушите! Буквално!  Grinning
Аз къпя в коритото два пъти седмично.Иначе вечер на чешмата дупето,ръцете и лицето,без козметика.По принцип ползвам Веледа,която е био козметика и уж е много изчистена,но все пак се ограничавам.За дупето не ползвам мокри кърпи,защото не съм ок с препаратите в тях.Купила съм едни хартиени кърпи,който са много плътни и бърша дупето с тях,като ги намокря и после хвърлям.
И Нико много го мъчат колики,особенно вечер!Милия се скъсва да ръмжи,да плаче,да изпъва крачета.Давам лефакс и био гая,но пак си има.Купила съм от ДМ торбичка с черешови костилки,та като я загрея и я сложа на коремчето,малко го успокоява. Преди ползвах и колийф,но нямаше кой знае какъв ефект и от него.

# 834
Честито на новата мама,да е живо и здраво бебчето и бързо възстановяване...
За мамите които искат да спрат кърмата,за мен е странно,9 месеца се опитвахме да направим и дадем най-доброто на бебчетата,не ядяхме това,не правехме онова,и сега когато най-важното време дойде,а именно да изгради иммуна система,вие се отказвате прекалено лесно.. Не се заяждам,просто на мен също не ми е лесно... Тони се храни на 2 часа предимно,като вечер
С коликите и тая инфекция сега,седи на гърда доста често,буди се,неспокоен е,но то е нормално.. Опитайте поне до 3-4 месеца да кърмите,това е най-доброто за тях.. На мен гърдите са ми огромни.. Болят ме,постоянно текат,гадно ми е,депресивно,ама няма се отказвам.. Та няма да го кърмя цял живот,послв никога не мога да му дам това,което мога сега,и щом организма го произвежда,значи трябва да е тска Wink не се сърдете момичета,просто се стегнете и търпение,ще стане Simple Smile)

# 835
 Roki честито бебче , много да те радва!
Ralexandru подкрепям те. Кърменето е незаменимо. Като заспи бебчето и пак е гладно после пак давате гърда , ако ще да е през 15 мин. Така са хранили и нашите майки и баби и не им се е струвало нередно.
А и каква друга работа имате освен да се грижите за тях?

# 836
Да се включа и аз по моята болна тема-кърмата. Правя всичко по силите си, денонощно, да си увелича лактацията. Първите дни бяхме изцяло на АМ, след това добавихме и малко кърма, след това една седмица съотношението беше 2:1 в полза на адаптираното мляко, а миналата седмица 1:1.  Давам всичко от себе си да минем само на кърма!  Изцеждам по 15 пъти на ден в продължение на половин час само и само да стимулирам лактацията. Няколко пъти изкарахме по ден само на кърмене, без изцеждане и без АМ, но бебка не може така да стимулира гърдите още, заспива в мен, после като я сложа в креватчето не иска да спи, съответно нямам време да се изцедя. След тези дни спадна и на грамчета, просто не й стига кърмата, беше гладна и изнервена. Аз също, съответно и почти не бяхме спали, а аз трябва и да работя от вкъщи. хаос...,Педиатърката ме посъветва да цедя до края на първия месец, за да стимулирам кърмата и да видим колко произвеждам и да се поуспокоя малко. Навсякъде пише, че по-добра помпа от бебето няма,но не винаги е така. При мен кърмата се образува бавно и в малки количества. За 30 мин с ел.помпа изцеждам 20-30 мл от двете гърди, толкова изяжда и бебка (тегля я преди и след сукане), което е крайно недостатъчно за едно ядене. Тайничко завиждам на мамите с много мляко, но няма да се откажа, ще упорствам до дупка. Днес дори си поръчах двойна ел.помпа.   Човек трябва да е в мир със себе си. Подкрепям и кърмещите и нежелаещите да кърмят! Не трябва да се случват нещата на всяка цена, всеки си има своите доводи и обстоятелства.

# 837
Здравейте, мами. Сигурно вече всички или почти всички са се обебили. Но аз не съм влизала от доооста време.  Сега прочетох отгоре -отгоре.  Честито на всички. Пожелавам ви кураж, търпение  и спокойствие. 
Да се включа  и аз по болната тема-кърмата.  Моята Ханна е на 32 дни вече.  Започнах само на кърма в началото, но тя се роди слабичка  и нямаше сила да суче като хората. По един час се кърмехме  и тя отново беше гладна. Беше някакъв кошмар-всичко ме болеше. Още от първият момент в болницата я слагах на гърдите, за да стимулирам лактация.За  3 дни в болницата свали 90гр. от 2640гр. Благородно завиждам на мамите с много кърма.  Е, аз не бях от тях.  Лесно е да се каже" ще си кърмя детето на всяка  цена " и т.н..И аз я кърмих и плаках с разранени зърна, но явно не й стигаше. Още края на първата седмица започнах да добавям  и АМ.  Започнах  и да се изцеждам,за да видя колко мляко  имам  и така да й давам.  В най-добрия случай  съм изцеждала 120мл от двете гърди общо,два-три  пъти на ден.  Но не всеки ден. Количествата варираха.   Много бързо взе да ми намаля кърмата и последно  преди няколко дни имах по 20-30мл два пъти на ден. Спрях, защото няма смисъл вече.  Тя яде по 130мл на ядене- на всеки 2,5-3 часа . Много ми беше мъчно, че толкова бързо спрях да й давам кърма, но за мен е важно да е сита. А и когато  нямаш кърма  или просто имаш малко, е, повярвайте ми, как ли не опитах да я стимулирам  тая  лактация и не стана.. За това уважавам всички жени, независимо дали кърмят или не. Понякога не опира само до желание, а и до физически възможности. 

# 838
Благодаря за поздравите, искам да кажа без да се заяждам с някой и нищо лично, но с 1вото бях при консултант по кърмене и успешно кърмех до 1 год след което аз спрях, а можеше да продължа. Потърсете специализирана помощ, има ЛЛЛ, може да се срещнете или по телефона, в някои болници имат и консултанти. Аз имах проблеми и мислех, че няма да стане, но всичко се оправи. Успех на всички

# 839
И аз бих насърчила да опитате малко повече с кърменето. В България има безплатни консултанти по кърмене, които могат да ви посъветват по телефона или да дойдат на място и които могат наистина много да помогнат. Природата си знае работата и всяка жена би могла да кърми с малко помощ и полезни съвети. Примерно това, че с помпата изчеждате малко не значи, че бебето изсуква също толкова, обикновено те могат да изкарат повече. Също производството на кърма е на принципа на търсенето и предлагането. Ако не е достатъчно и кърмите много често(ако ще и на 15 минути)  количеството ще се увеличи. Казвам тези неща не за да се чувствате виновни или гузни, а защото ще е голямо улеснение за вас в бъдеще, ако успеете да кърмите. Лесно, по-всяко време на разположение, евтино и най-вече добре за бебето. Успех от мен! Пък ако все пак не се получи здраве да е.

Иначе аз още не съм родила  в 40+6. Ходя на прегледи на всеки 3 дни. С бебето всичко е наред, има си достатъчно води, плацентата работи както трябва, кръвоснабдяването е ок. Явно просто не му е дошло времето още. Ако не тръгне само казаха, че на  10-тия ден предизвиквали, което при мен е 1-ви януари... лудница. Надявам се да е преди това. Имам някакви контракции от време на време, но изобщо не са болезнени, тоест се съмнявам да са родилни.

Общи условия

Активация на акаунт