Биозеленчукова градина – нашето райско кътче! /тема 34/

• 81 448
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • в полите на Балкана
Мушкатото издържа до 0 . Моите са на вън от края на март. Нищо им няма за сега.

# 526
  • на пъпа на Златията
Да де , но при мен прогнозата е след полунощ 2 градуса , които реално са -3 градуса.

Сняг в петък.

# 527
Мушкатото издържа до 0 . Моите са на вън от края на март. Нищо им няма за сега.
На студ издържат, но моето го парна една сутрин слана и замина  Sad

Аз се притеснявам за розите ми, дали ще им навреди този сняг? Прихванах ги есента и тъкмо избиваха първите листенца.

# 528
Мисля,че на розите им няма нищо,но все пак за успокоение можеш да им метнеш нещо отгоре.
А пък за такива като мен с тунелчета една идея е поставянето вътре на новогодишни лампички или маркучи.По морето съм гледала, че така увиват палмите под найлона, за да зимуват. Казвали са градинари, че отделят топлина.Та тези две -три нощи го дават-2 гр. и ще се качвам на тавана да вадя новогодишния маркуч и ще го пъхна в тунела.

# 529
  • дядовата ръкавичка
Миналата година от една слана ни измръзнаха асмите и ореха. Сега гледам асмите още не са така развити, имат само наченки на листа. Дали ще измръзнат? За ягодите, които имат цвят, също се чудя? А и луковиците на далиите и гладиолите  Thinking много се съмнявам, че ще оцелеят. Защо бързах, защо  Confused

# 530
Сняг се сипе на парцали.
Цъфналата млада кайсийка и черешка заминаха.
Ягодите също бяха цъфнали и май и те ще измръзнат.
Далии и гладиоли и аз съм посадила. Дано розите оцелеят.

# 531
И при нас студ и сняг  Sad Ще видим какви ще са пораженията. Тъкмо се радвах как хубаво са ми поникнали тиквичките, краставичките и зеления боб...

# 532
  • Перник
При нас тази сутрин имаше 2-3 см. сняг. Яд ме е, че снощи не прибрах петуниите и мушкатата. И ягодките бяха толкова нацъфтели. Далиите и гладиолите са в земята, надявам се да не измръзнат. Лозите едва сега започват да се развиват и след като се възстановиха след миналогодишната слана, не ги мисля и сега.
А прогнозата за следващата седмица е за 20-25 градуса. Честно ли е това?

# 533
  • в полите на Балкана
Аз не мога да изляза на вън да видя има ли поражения.  От прозореца виждам мушкатата и са ок. Сакъзи виждам две сандъчета и ми се струва че са заминали. Според ММ тази сутрин е по-топло от вчера, но пък синоптика дава -4 за тази нощ и -5 за срещу събота. ако  има и вятър и лозите пак ще заминат като миналата година и не само те.  Сняг няма, вали суграшица .

# 534
  • на пъпа на Златията
 Аз за всеки  случай  нощес метнах  още един найлон. Сега го махнах  за да се стопли земята  под останалия един. Има капчици по долния найлон. Не съм го махала. да видя какво е състоянието.  
Но нощес направо ми замръзнаха пръстите.
Слана ще има ако се изясни и няма облаци. А тенденцията е за изясняване.
Дали ще помогне ако сложа съдове с вряла вода под тунелчето в предизгревните часове?

До колкото си спомням практиката на баба ми си трябват черги.
Каквото и  се сложи отгоре не трябва да опира  във растенията.   

# 535
В предни години ми се е случвало сняг да затрупа тунелчето с разсада и да седи няколко дни така... Значи температурата е била ниска, но и снега вероятно е пазел... Довечера смятам да зарина отстрани найлона със земя, понеже има малки отвори и ако е много студено ледения въздух ще лизне тъкмо поникващите растения... Към момента нищо им няма...

# 536
Отварях моето тунелче, което е от найлона с изолация-пукащите топчета.Отгоре съм метнала и едно платнище.Температурата беше 6 гр.Както писах вмъкнах вътре коледния маркуч/преди да го сложа поседях на него за да видя грее ли-грее супер/.Та се надявам да топли растенията в тези студени нощи,които идват.Ще погледна и температурата с него каква е . Peace

# 537
Далиите изобщо не ги извадих есента.Бях ги отписала,но изненадата преди седмица беше че са живи и ги преместих.Сега още не са се показали над почвата,да  видим, ако не ги одави дъжда . Основната но грижа е да не падне къщата.Последните два дъждовни дни зле и се отразиха.Тя си е за събаряне,ама не остава време.Вчера мъжа ми извади всичко от по застрашената стая.Трябва и тока да се премести.

# 538
Пускам обявата си тук: Заменям градушка за ниски температури!  Crazy

# 539
  • на пъпа на Златията
Стелт , к"ви ги пишеш не разбрах.
К"ъв град у това време?
Тунелчето ми е дълго 8 метра.
Чакат ме 5 градини  за садене. Обещала съм .
На всичко отгоре , скакалците май ми прегризват растенията. Трябваше да ги полея с цигарена вода , ама на , мокро е  и студено.

Общи условия

Активация на акаунт