Перилни препарати и омекотители – 43

• 84 303
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Но при Гес например пере и изпира същият препарат. Това имаше предвид Афродита май..
Аз изтървах Персила в Била. Като гледам...и Ариела в К ще изтърва Rolling Eyes

# 661
  • София
Да, това е разбираемо и може да се обясни не с качеството на праха, а с качеството на изпиране на пералнята. Само че когато переш с различен прах в една и съща машина и единият изпира, а другият - не, тук вече опираме до качеството на препарата.

Ще си направя и аз експеримент, като намажа части от стара тениска - според мен трикото се изпира по-трудно от материята на кърпите за ръце и чаршафите (наричам я с общото название "хасе", но не знам дали не бъркам), и ги изпера с персил, омо и формил сензитив (това имам у дома). Тогава ще си проличи кой прах в моята машина се справя най-добре. Залагам на формила (щом е като ДМ ултрасензитив) и на Омо. 

# 662
Препоръайте нещо за бяло пране. Досега бях с Омо течен, ама като че ли не съм твърде впечатлена. Thinking

# 663
Прах в зелена опаковка на ДМ  Peace

# 664
Препоръайте нещо за бяло пране. Досега бях с Омо течен, ама като че ли не съм твърде впечатлена. Thinking
Прах Ариел. Peace Няколко пъти малката се прибира от ДГ с нарисувани ръкави с флумастер (става въпрос за бяла блуза) и с Ариел се изпира перфектно, без предварително третиране.

# 665
В нашия лидл намерих един Ариел, на който не пише за какво пране е. За бяло ще става ли?

# 666
Ако не пише колор,е за бяло Peace

# 667
  • София
 smile3508 така намазах парчета от стара тениска, че ако се изперат, ще е цяло чудо!

От ляво на дясно:
домашна лютеница
кафе с мляко, за подсилване поръсено с кафе
барбекю сос
домашно сладко от малини
изстискан сок от мандарина с пулпа, за подсилване, че ми се видя бледно  Joy
размазан шоколад
размазан банан
олио

Приготвила съм идентични парчета за Персил, Омо за бяло, Омо за цветно, Формил Улстрасензитив, Ариел добавка за петна. Ще ги оставя така да отлежат, да изсъхнат и да се спекат тая нощ и утре ще пера  #Crazy Мисля да ги пускам последователно с едни и същи хавлиени кърпи, за да постигна истинско ниво на експеримента  Laughing
Домакиня в отпуска  smile3532

# 668
Това както си го направила или трябва да изчегърташ излишното, или да изплакнеш преди да переш. Аз моите петна ги направих с пръст, а не директно с черпака Mr. Green плътни, но не чак толкова.
А с каква доза прах ще переш? Аз ползвах доза за нормално замърсени, но това...

Напоследък много харесвам Silan Soft & Oils - дрехите са меки и хубави, не се мачкат, не пръскат искри, а ароматите са много трайни. И днес докато купувах кори за баница от местен супермаркет (къде го чукаш, къде се пука), челно се сблъсках с ето този нов аромат и моментално се влюбих.
Скрит текст:
И четирите аромата на Soft & Oils са прекрасни, но този... О, много е хубав. Не мирише на портокали, а има в себе си нещо цитрусово, нещо горчиво, нещо, което не мога да определя, но ми харесва много. Нямам търпение да изпера с него и дрехите ми да миришат на това великолепие, но ще чакам хубавото време другата седмица.

# 669
  • София
Това както си го направила или трябва да изчегърташ излишното, или да изплакнеш преди да переш. Аз моите петна ги направих с пръст, а не директно с черпака Mr. Green плътни, но не чак толкова.
А с каква доза прах ще переш? Аз ползвах доза за нормално замърсени, но това...
Само ще изчегъртам спеченото  moresmile Защото при мен обикновено така става - чак когато започна да пълня пералнята, откривам сладка детска блузчица, обърната наопаки, а вътре - половината обяд по нея, стоял така 2-3 дни ooooh! Да не споменявам, че много често изобщо не виждам тези поражения, защото не винаги имам нерви да отледам дреха по дреха,да разгърна и обърна всяка, преди да я ръгна в машината.

ММ с вдъхнови от експеримента (явно сме лудички всички) и току-що ливна и червено винце, щото дори той знаел, че не се изпира и без него това нямало да бъде никакъв тест.
В кухнята вече смърди на долнопробна кръчма, ама нейсе  Mr. Green

Иначе смятам да дозирам като за силно замърсено, то това ако не е силно, не знам  Laughing

# 670
Даже много силно.
А на каква програма? Ако переш на къса програма, не признавам теста. Naughty Laughing

# 671
  • София
Колебая се между стандартна памук 60 градуса, или да добавя и предпране. Обичайно не ползвам предпрането.
Времетраенето зависи от общото тегло. Затова ще сложа 2 големи хавлиени търпи и няколко по-малки, за да е към 2 часа. Но няма да успея всички в един ден,че ще ми изпуши машинката

# 672
  • София
Минавам да гледам сеир и пак ме запалихте. Ще търся този Силан. И ще следя експеримента.

# 673
Охо, и аз на първия ред... Mr. Green Кефи ме как мъжо и той се е заиграл....дечковци Laughing

# 674
  • на Мелмак
Лудички  Grinning
Супер, ще чакаме резултати  Hug

Общи условия

Активация на акаунт