Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 028
  • 799
  •   1
Отговори
# 120
Ние миналата година имахме за подарък варицела след коледното парти Simple Smile

# 121
Дани, да не ти е посякъл акъла да го водиш на коледното тържество Stop

Съгласна съм със Зелено човече, напълно. Няма какво да добавя просто, и друг път съм излагала мнението си по този въпрос Tired

# 122
  • Варна
Я да ви попитам, вие посещавате ли от време на време яслата, където са били децата ви? Ние лятото понеже пеш използваме да се връщаме от градина, правим си една хубава разходка с дъщерята, купуваме си сладолед и си говорим, а пътят ни минава покрай яслата и веднъж  спонтанно решихме да влезем и да си видим учителките. Те бяха на двора, разбира се, с новата група дребосъци около тях. Е, няма такава радост. Така се изненадаха и ни се радваха, разбира се след като в началото  имаше секунда-две разпознаване, защото дъщеря ми много дръпна на височина за тази една година в градината. От тогава редовно им се обаждаме на лято. А малката още пита за тях и за някои от другарчетата си в яслата, които много ясно помни.

# 123
Не, и не бих Stop Яслата е в същата сграда при нас. Кофти хора, лоши спомени.
Но след време с удоволствие бих се отбила при учителките от градината Peace

# 124
Почти всяка сутрин детето изявява желание да види кой ще излезе от яслата и ги поздравява. Яслата е в същия двор с градината.

# 125
  • Пловдив
HighSpeed при нас яслата и градинат ги дели една ограда Simple Smile
С малката най-редовно минаваме, за да видим "нейната глюпа" - много се радва на сестрите там.
С баткото се обаждаме на "неговата", когато изяви желание - обикновено само при едната от сестрите Peace

Относно воденето на болни деца на тържествата #Cussing out Синът ми по принцип е с железен имунитет и не съм се втелясвала толкова, но малката определено е по-кекава и ще надигам вой, ако забележа на тържеството дете, което по принцип не е на градина Peace
И пак в тази връзка да питам... За 21 ми трябва яморлук за дете 115-120см високо... Мисля да шия, но ако някой може да услужи, ще бъда изключително благодарна Heart Eyes Връщам го веднага, след като го изпера и изсъхне Praynig

# 126
  • Варна
Пък при нас на тържеството тая година ще бъде пълно с деца, които по принцип не са на градина, защото повече от половината група е натръшкана от варицела и по мои сметки до датата на тържеството определено на доста деца няма да им е изтекъл, как се казва, май карантинен период. Но не вярвам да пропуснат. Ама вече не се впечатлявам. Абсурдите в нашата държава нямат край.

# 127
Аз пък не разбирам какъв е тоя зор да се водят болни децата на тържество. То все едно лично папата ще ги дарява.

# 128
Аз пък не разбирам какъв е тоя зор да се водят болни децата на тържество. То все едно лично папата ще ги дарява.

Баш Joy Joy развесели ме, да знаеш... Laughing

# 129
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз не лично не бих завела детето си ако е болно на тържество в ДГ по какъвто и да е повод.Не виждам логика в това.

# 130
  • shumen
Тете,в никакъв случай няма да го заведа на тържеството.Нямам намерение да се тръшне баш за празниците болен.
Иве,и аз не бих завела моето,но не всеки мисли така.
Хайд,при нас яслата и градината са близо,но моя не е изявявал желание да ходим да видим лелите.Ако изяви бих го завела.

# 131
Да, разбирам те. Аз за нашия случай писах. Ама не ще моята да я изкара и това е.
Дъщеря ми е на 10 и така и не се зарази с варицела, независимо от многобройните карантини в ДГ и училище. Брат й, на 4, я изкара още при първата епидемия в яслата, донесе я у дома, където се боричкаха със сестра си и обменяха флуиди. И тя пак не се разболя.
Все още не съм загубила надежда, че ще я изкара докато е малка, пък ще видим.

# 132
  • Пловдив
В групата на баткото от днес са под карантина за Варицела... В групата на малката няма.
Какво правя в този случай newsm78
За карантината разбрах, след като бях взела дъщеря си, та нямаше как да питам.
Ако има значение - той я е карал, а тя - не.

Някой сблъскали ли се е с такова нещо newsm78 Утре сутринта ще питам и в градината

# 133
  • София
В групата на баткото от днес са под карантина за Варицела... В групата на малката няма.
Какво правя в този случай newsm78
За карантината разбрах, след като бях взела дъщеря си, та нямаше как да питам.
Ако има значение - той я е карал, а тя - не.

Някой сблъскали ли се е с такова нещо newsm78 Утре сутринта ще питам и в градината

Ние го играхме това. Лекарят по служебен път уведомява градината и здравото дете влиза в карантина. Градината няма право да го приеме в група, в която няма варицела. Имат право да го вземат в група, в която има варицела само. Аз си ги прибрах и тримата и изкараха накуп. Бяхме точно 4 седмици затворници у дома, но някак оцеляхме.
В момента в съседен клас в училище има варицела. Там няма НИКАКВА карантина. Каква ти карантина - няма капка информация... Децата обядват заедно и дори не знаят, че има контактни на варицела деца. За мен ЛИЧНО това не е добре. Най-малкото е редно да се уведоми, защото може да има бременна майка, а всички знаем кое е най-кофтито на варицелата всъщност...

# 134
Зелено човече, в  училище няма карантини,нито за Варицела , нито  за Скарлатината, която е по- кофти болест от Варицелата, като се има предвид, че е бактериална инфекция и се лекува 10 дни с антибиотик. И има вероятност не дай си боже от усложнения. Моето дете до сега го лекувахме стрептококова ангина със стрептокок пиогенес, група А ( същият  ,който причинява скарлатината ).Разбрах че имало и други две деца в съседният клас...а всички заедно 3 те класа на етажа са си заедно по коридора междучасията.

Общи условия

Активация на акаунт