Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 022
  • 799
  •   1
Отговори
# 105
В яслата оставяхме подаръците за групата, в първа група в градината нямаха подаръци, водиха ги на тържество в Лозен, там им дадоха по торбичка с лакомства. Тази година всеки е казал какво иска и са написали общо писмо.

# 106
Здравейте
Интересува ме правилника за вътрешния ред в яслите и градините къде мога да го прочета. ИСкам да знам по специално пише ли някъде. че детето е задължено да спи на обяд и как се процедира с деца, които не искат да спат на обяд. Има ли някакъв ред и правилник затова. Имам ли право и на контролиран достъп да наблюдавам детето, докато е там.Позната, работила в ясла казва, че има право родителя да наблюдава детето, ако нещо го смущава, естесвено без детето да го вижда и тя лично е имала такъв случай. Детето ми отказа да ходи на ясла след един случай , в който не беше спал цял ден. И то такъв категоричен отказ с рев и дърпане и повтаряше няма през цялото време, събота и неделя даже не можех да го изкарам от нас, защото мисли, че ще го води, а преди това ходеше с голямо желание. Даже ни караше да бързаме сутрин, за да стигне по-бързо.
Искам да знам какъв е реда и какво правят с децата, които не спат на обяд. Позната ми каза, че по принцип по правилник трябва да ги зведат от спалното и да се занимават  с тях, така че да не будят другите. Искам да го прочета черно на бяло, ако го има някъде.

# 107
  • гр.Пловдив
Теди,и ние сме болни.Дано е по добре вече детето.

Благодаря danaeka,оправиха го течните антибиотици,инхалациите и 2 системи Crazy......

По повод коледната треска:

Събирахме по 10лв от дете за подновяване играчките в занималнята по равно съотношение-момченца и момиченца.

По 5лв за коледно пакетче с лакомства ,което ще се връчи на тържеството от дядо Коледа
Има изнесена коледна елха и на всяка играчка има изрязано името на детето и желаният подарък,който ще носим опакован и надписан за тържеството.

Днес ги снимат за календари +обща снимка на групата=20лв

Вчера платих и таксата 40лв при положение,че го нямаше точно 10дни

Свършили били канцеларските материали /бои,пастели,моливи,скицник,блокче/ и там оставих 10лв да купя нови,понеже при нас всяко дете си носи папка с тези неща изискващи се още в началото на годината,а до момента съм получила само 1 "рисунка" ,ама карай.. Crazy

Остава да ни уведомят само как ще се почива ,та да си правим сметката...,на нас също ни е поръчан подарък ,даже 2,3 и отидоха пак към 300лв Mr. Green

# 108
  • Добрич

А какъв е размера на пълната такса, и коя група сте?

В нашия град Добрич, първа и втора група са 55лв пълна такса, а трета и четвърта са 35лв.

# 109
Здравейте
Интересува ме правилника за вътрешния ред в яслите и градините къде мога да го прочета. ИСкам да знам по специално пише ли някъде. че детето е задължено да спи на обяд и как се процедира с деца, които не искат да спат на обяд. Има ли някакъв ред и правилник затова. Имам ли право и на контролиран достъп да наблюдавам детето, докато е там.Позната, работила в ясла казва, че има право родителя да наблюдава детето, ако нещо го смущава, естесвено без детето да го вижда и тя лично е имала такъв случай. Детето ми отказа да ходи на ясла след един случай , в който не беше спал цял ден. И то такъв категоричен отказ с рев и дърпане и повтаряше няма през цялото време, събота и неделя даже не можех да го изкарам от нас, защото мисли, че ще го води, а преди това ходеше с голямо желание. Даже ни караше да бързаме сутрин, за да стигне по-бързо.
Искам да знам какъв е реда и какво правят с децата, които не спат на обяд. Позната ми каза, че по принцип по правилник трябва да ги зведат от спалното и да се занимават  с тях, така че да не будят другите. Искам да го прочета черно на бяло, ако го има някъде.

Ясмина, Правилника можеш да го поискаш от директорката на ДГ. Може да има и някакъв общ, който да е качен на сайта на общината - обикновено от него преписват градините.
Съмнява ме там да е разписано точно това със спането, но знае ли човек. Аз също от любопитство исках да прочета нашия правилник, на РС попитах директорката как това може да стане - обеща, че щял да бъде закачен някъде из коридорите, но не го виждам.

# 110
  • гр.Пловдив

А какъв е размера на пълната такса, и коя група сте?

В нашия град Добрич, първа и втора група са 55лв пълна такса, а трета и четвърта са 35лв.

В Пловдив максималната такса,която съм платила до момента е 61лв за пълен месец първа група Mr. Green

# 111
  • Пловдив
Е как 61, при положение че таксата за Община Пловдив е 50 лева newsm78

# 112
  • София
JasminaD, правилникът е индивидуален - на конкретната ясла/градина. Ако поискате, трябва да ви го дадат. Не забравяйте, че на първата родителска среща почти със сигурност сте се подписали, че сте го прочели... на много места виси разпечатан около канцеларии. Аз съм получавала копие за четене при поискване от учителките (с предварителна заявка). Ако има сайт, може да е качено. На малко места допускат не-спане следобед. Съмнявам се да е уредено в правилник обаче...

В нашата градина "пишат" писма и учителките окачат списък на таблото. Понякога буквално "преписват" един от друг. Всяка година се повтаря да не са големи и обемни подаръци. И после на снимките се виждат пакети, по-големи от децата  Mr. Green Да не говорим за живата рибка, която беше подарена веднъж и какво ми коства все още на мен това  ooooh! ooooh! ooooh!
Аз се опитвам да говоря и да насочвам. Тази година ще получат едни робо-рибки от намалението на Комсед, защото цяла година ги бълнуват, а сега излязоха по 11 лв. Не знам какво ще напишат, но обяснявам, че има много деца, и ако се искат много скъпи неща, няма да стигнат подаръците за всички. Също че празниците са за радост, а не за скъпост. Също че в градината се съобразяваме да не накараме някое дете да се почувства зле и ако можем - не дразним със скъпи и големи неща (не, че има как да го направим, ама аз си пея там, барем влезе нещо в главата). Също, че мястото в чувала не е чак толкова много и може да се наложи да се получи нещо по-различно от поисканото  Tired

# 113
  • гр.Пловдив

ами така-59лв такса+ 2лв родителско

# 114
Какво е това родателско?

# 115
  • Пловдив
teddynm, коя градина и в кой район е това? #Crazy
2 лв предполагам е за родителско настоятелство - при нас членството е по желание и никой не "извива ръце", за да членуваш.

За подаръците от Дядото и нашите пишат писма, след това изкрават списъка. Всяка година има изхвърляния от някои родители, но вече им свикнахме, че техните деца са "по-по-по-по-най" и трябва да получат  кутий, по-големи от децата hahaha

# 116
  • Добрич
И при нас е по желание настоятелството (2лв), но аз питах за чистата такса, иначе с дейностите до 90 лв съм стигала. Дейностите са по 15лв.

Подаръците от Дядо Коледа не ги отварят там, а си ги вземат в къщи децата. Всеки има различен, госпожата прави списък, кой какво е избрал.

# 117
  • гр.Пловдив

Това пък за пръв път го чувам  #Crazy

Детска градина "Дъга" район Северен Mr. Green

# 118
  • shumen
При нас миналата година носихме подаръци ние.За тази не знам.Моето не беше ходило 3 седмици,отиде за 10 дни и пак се разболя и отново сме в болницата с ларенгит.Не знам дали и за тържеството въобще ще го пусна.Не искам да ми се тръшне за празниците баш пак болен.

# 119
  • София
По тържествата традиционно идват ВСИЧКИ - болни, здрави, полу-умрели... Отделно тук-там има и нещо общо, представление някакво, в което посрещат Дядо Коледа по няколко групи накуп. Чак после се обикаля по статие с чувала. Така че немалко семейства получават бонус-подарък някоя чудесна болестичка, която да си им омаже все пак и домашните празници. Как иначе ще е весело, а? Не може някой болничък дребничък да се сблъска челно с живота и да разбере, че няма как да иде болен на празник и да рискува здравето на всички останали. Ами че нали ще му е тъжно. Толкова е трудно да се обясни и да се дадат смислени примери. Life sucks понякога, мили деца, и колкото и да ви обичат мама и тати, не винаги могат да ви осигурят всичко, което искате и заслужавате. И това не е непременно лошо. Също така не е краят на света.

Общи условия

Активация на акаунт