Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 072
  • 799
  •   1
Отговори
# 240
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Не знам дали е нормално. При нас миналата година такова предложение не е имало, засега няма и тази, макар че на мен ми е минавало през ума, че биха се зарадвали. Но не го предлагам. По-скоро ако много ми се ще бих взела само от нас подаръче. А и 60 лв общо, на около 30 деца, идва около два лева на дете. Не е непосилна сумата.
Общо 180лв,по 60лв.  на човек, тоест две госпожи и една лелка.

# 241
За коледен подарък не се сещам да е вземан миналата година, но за 8-март беше ваучер за маникюр.

# 242
  • Куциндрел
Не знам дали е нормално. При нас миналата година такова предложение не е имало, засега няма и тази, макар че на мен ми е минавало през ума, че биха се зарадвали. Но не го предлагам. По-скоро ако много ми се ще бих взела само от нас подаръче. А и 60 лв общо, на около 30 деца, идва около два лева на дете. Не е непосилна сумата.
Общо 180лв,по 60лв.  на човек, тоест две госпожи и една лелка.
Ти спокойно може да не участваш в подаръка.

# 243
  • София
Ние събирахме по 5 лв. на дете. Който иска даде, който не - не. Събрахме 150 лв. за три гифт карти, заредени с по 50 лв.

# 244
  • shumen
Инка,и ние бяхме така,но започнах да им го оставям постепенно по цял ден и свикна.А в началото много ревеше.
Аз моето не съм го пускала на градина вече 3 седмица и не съм чула да събират пари за коледен подарък.

# 245
  • София
Не съм чела назад, но в детските на децата ви, доплащате ли допълнително пари за физкултура?
При нас ще доплащаме по 5лв.на месец.
За трета група.

Ние не събираме пари за учителките , но бих го предложила утре на алианса.
Иначе става много лично, всеки им носи по нещо. Парфюми, гримове, спални комплекти. Най- добре да им се даде общ подарък или ваучер, да си го изразходят както те пожелаят.
И се получава така, Мими подарила парфюм на Долче и Габана, а пък Цвети само шоколадови бонбони.

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 01:00 от Wind .

# 246
  • shumen
Ние сме 2 група,но за физическо не сме доплащали.

# 247
Доколкото знам, се доплаща само за извънкласни дейности, които не са задължителни, напр. чужд език, танци. Peace

# 248
  • Варна
Между Коледа и Нова година има четири работни дни, в които събират децата в сборна група. Бях я записала да ходи, но вчера имах обаждане от градината, че няма да може, защото от всички деца в сборната само моето не е изкарало варицела, а е било контактно с болни деца и съответно трябва да намеря начин да си я гледам аз вкъщи понеже няма как да я съберат с другите деца там. Сега ще уточняваме логистиката с баба и дядо.

# 249
А имат ли основание за подобен отказ  newsm78 Тет, ти си по-наясно с наредбите, много странно ми се струва. Ами ако бяха повече дечица в подобно положение  Rolling Eyes?

# 250
  • Варна
Ами те не отказаха директно всъщност. Просто ми се обадиха и със сто завъртяни приказки ми дадоха да разбера, че е желателно да си прибера детето вкъщи. Алтернативата била да ангажират за нея само една учителка и една леля и детето да седи самичко затворено с тях в някоя от стаите на групите.

# 251
Е, в такъв случай все пак са си направили устата за алтернатива, но едва ли ще му е комфортно на детето, аз също не бих я пратила, определено.

# 252
  • Варна
Абсурд. То няма смисъл. Тя самичка може и вкъщи да си играе, а не да я държат като затворник там. Ще нагласим нещата някак.

# 253
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И при нас извънкласните дейности се заплащат. Още повече, че в трета група физическото им е учебен предмет и музиката. Що за лудост!!!!! Пробват се според мен, ако мине номера.

# 254
  • Куциндрел
Какви са тези допълнителни пари за физкултура? Shocked

Общи условия

Активация на акаунт