Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 037
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
  • shumen
В училище и аз знам,че няма карантина.Тя е само в градините.

# 136
  • гр.Пловдив
Болднали са ни ваканцийката  от 23.12 до 6.01 включително-как ви се струва? newsm78

# 137
Мисля, че това си е официалната ученическа ваканция. Обикновено си има сборни групи тогава.

# 138
  • София
родителите спират да работят ли през ученическата ваканция  newsm78
на нас ни дадоха да попълним кога ще ходи в този период.

# 139
  • Варна
И ние вече пишем кое дете ще ходи в сборната и кое не.

# 140
Не спират, разбира се, но в градината всички ученически ваканции са сборни групи. Аз не виждам логика и честно казано вече ми е писнало от тези сборни групи. Чудя се кой им гледа децата на другите родители, като от групата на моя син винаги само той и още 2, макс 3 деца са в тези сборни групи.

# 141
  • Варна
Е, при положение, че толкова малко деца ходят е нормално да има сборни групи. За 3 деца да стоят 2 учителки и 2 помощник-възпитателя е малко тъпо. За да пуснат сборни групи значи опитът им сочи, че посещаемостта в тези дни е малка, а кой как си гледа детето в това време си е негова работа. Аз например ще си пусна отпуска последната седмица на годината, виж за след 1 януари мисля да го пращам на градина.

# 142
За 3 деца да стоят 2 учителки и 2 помощник-възпитателя е малко тъпо.

Месечинке, извинявай, не се заяждам, но тази логика ми е непонятна. Все едно продавач в магазин да си отиде, защото днес са влезли само двама-трима клиенти Mr. Green та нали това му е работата. Все гледат да мината по тънката лайсна, ама нейсе..
Една  учителка и една лелка е достатъчно...

Иначе и аз като теб си пуснах четирите дена отпуска, а след НГ-сме на пангара...

# 143
  • Варна
Ами и те имат да ползват отпуски. Кога точно да го направят? Най-лесно е точно в такива периоди, когато посещаемостта е ниска. Не виждам аз лично проблем да има сборни групи. Като броят на децата го позволява, просто не разбирам какви са аргументите ви против. И аз не се заяждам, просто не разбирам.
п.п. аналогията с продавач в магазин ми се струва неуместна. Все пак градината не е затворена.

# 144
И аз отдавна се чудя какъв е проблемът със сборните групи  newsm78 Освен единствено, че учителките са по-непознати за детето, но пък Месечинката е права - за 3-4 деца няма смисъл да има още толкова персонал.
А и по време на ваканциите ако в семейството има и ученик, може родителят така или иначе да се налага да си е вкъщи, или пък ученикът да гледа малкото и т.н.

# 145
Имат си програма - сутрин учебната ситуация, после малко игри, рисуване, моделиране-не мисля, че на дете ще му е неприятно учителката да му обръща персонално внимание Mr. Green напротив, ще му е приятно. Както вкъщи си играят самички и намират начин да се забавляват, така ще е и в ДГ-няма да умрат от скука си мисля. напротив-спокойно ще си играят, без да се блъскат и без да се карат за играчки..

Аналогията  -  при 4, при 10 и при 28 деца учителките все са си на работа. Работен ден им се води, даже ще им е по-лесно с по-малко деца. Все едно аз днес да нямам много служебна работа и да не дойда на работа-щото за две писма например не си заслужава. Ама не е така - работен ден си е за мен-с много и с малко работа.

както и да е...да са живи и здрави децата..

# 146
  • София
проблема е като съберат 3годишни с 6годишни.
моето преди 2месеца го преместих от ясла в градина, тъкмо мина драматизма и посвикна и сега две седмици пак с нови хора  Rolling Eyes

# 147
Има нормативен документ, който задължава директора да слива групи,когато децата са под определен брой. Това се прави обикновено през ваканциите или , когато има много болни деца.

# 148
  • Варна
Мисля, че във ваканционното време нямат никаква програма. Само игри, кой както ги разбира и иска. И през лятото бяха така, а си бяха с техните учителки.
А за да се избегне драмата с непознати учители в нашата градина понякога ги завъртат из групите, за да ги опознаят децата. Т.е. половината ден са си с някоя от титулярите, другата половина с нова.

# 149
Има нормативен документ, който задължава директора да слива групи,когато децата са под определен брой. Това се прави обикновено през ваканциите или , когато има много болни деца.

Би ли го постнала тук този документ?Благодаря..

Общи условия

Активация на акаунт